Visszaszámlálás

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 353 másodperc.

A Dél-Keleti csoport győztese a jelenlegi 14. helyezett Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. együttesét fogadja 2024. május 12-én (vasárnap) 17:00 órától a békéscsabai Kórház utcai Stadionban.

Békéscsaba 1912 Előre - Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.

Ezzel pedig elkezdődik a visszaszámlálás, hiszen az utolsó három forduló következik a 2023/2024-es bajnoki menetrendben. Az megint más téma, hogy a Békéscsaba 1912 Előre csapatára június 2-án és 9-én még egy hazai és egy idegenbeli osztályozó mérkőzés is vár, amelyek a feljutást hivatottak eldönteni. Ennek részleteire most nem térnénk ki, mert korábban már hírt adtunk a sorsolás és lebonyolítás menetéről.

A két mérkőző fél között jelenleg 13 pozíció, valamint 47 bajnoki pont a különbség – azaz majdnem háromszor annyi egységet gyűjtöttünk, mint a szegediek. Összességében az esélyek egyértelműnek tűnhetnének, azt viszont mindenképpen érdemes figyelembe venni, hogy a Szeged II. gyakorlatilag az életben maradásért küzd, vagyis a kiesés elől menekül. Mindez azt is jelenti, hogy egészen biztosan mindent meg fognak tenni azért, hogy a Viharsarokból ponttal, vagy pontokkal távozzanak. A Békéscsaba számára viszont új időszak kezdődik abban az értelemben, hogy megváltozott a közvetlen cél és bizonyos szegmensekben a prioritások is. De, mindentől függetlenül továbbra is mindenki motivált, egyértelműen győzni szeretnénk, hogy minél több sikerrel és tapasztalattal felvértezve érkezhessünk a két sorsdöntő találkozóra – tehát továbbra is beleteszünk apait és anyait! Sérült játékosaink felépülésére még nagyobb figyelem irányul az elkövetkezendő hetekben, így amennyiben nem muszáj, ők nem lépnek majd pályára – hiszen a két osztályozón mindenkire szükség lehet.

Mikló Roland

Csató Sándor: – Úgy terveztük, hogy az évad végén rotáljuk majd a keretet, hogy az osztályozóra minél frissebb legyen valamennyi játékosunk. Ezt most az élet elvégzi helyettünk, hiszen sok a sérültünk, Pusztai Andrásra pedig az eltiltása miatt nem számíthatunk. Igyekszünk pozitívan szemlélni a helyzetet, hiszen ezáltal mindenkit versenyben tudunk tartani az utolsó hetekben is. Aktuális ellenfelünk a bennmaradásért harcol, és nem feltétlenül az idei eredménysora miatt, de játékban igenis sokat fejlődött. Elsősorban fiatalokat szerepeltet, támadóikban pedig komoly potenciál van. Hazai pályán bizonyítanunk kell, hogy mi vagyunk a jobb csapat, hiszen nem szeretnénk botlani, mert a győzelem tovább építi az önbizalmat, melyre nagy szükségünk lesz a sorsöntő párharcnál.

A Békéscsaba 1912 Előre – Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. mérkőzés játékvezetőjeként Tóth Tamást, segítőiként Tőkés Róbertet és Gergely Mártont akkreditálta a szövetség. Az 1992-es születésű sporival 2024. március 3-án, a Pénzügyőr SE – Békéscsaba 1912 Előre 0-2 mérkőzésen szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során a harmadik vonalban eddig 464 sárga- és 31 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III. Dél-Keleti csoport 2023/2024-es szezon 28. fordulóját 2024. május 12-én (vasárnap) 11:00 órától Budapest Honvéd-MFA II. – Ceglédi VSE, Kecskeméti TE 1911 II. – Szolnoki MÁV FC, 17:00 órától ESMTK – Körösladányi MSK, Békéscsaba 1912 Előre – Szeged-Csanád Grosics Akadémia II., Füzesgyarmati SK – Monor SE, Martfűi LSE – Pénzügyőr SE, Meton-FC Dabas SE – Hódmezővásárhely FC, valamint BKV Előre – Vasas FC II. párosításokban rendezik meg.

Hetvenkettő bajnoki pont birtokában a Békéscsaba 1912 Előre vezeti a táblázatot, 13 ponttal lemaradva az ESMTK következik a második helyen, míg a sereghajtó pozíciókban a Kecskemét II. (13.), Szeged II. (14.), a Füzesgyarmat (15.), valamint a Cegléd (16.) áll. A Cegléd sorsa már megpecsételődött, de ebben a fordulóban akár az is kiderülhet, hogy a Füzesgyarmatnak (18 pont) marad-e még bármilyen esélye bennmaradásra, ami a Honvéd II. (27 pont) pontszerzésétől is függ. A szegediek és a kecskemétiek második alakulatai számára pedig még maradt esély, tehát ők egészen biztosan kaparni és harapni fognak. Észak-Keleten a helyzet fokozódott, mert bekapcsolódott a versenybe a DVSC második csapata is, némileg furcsa módon itt még négy csapatnak maradt esélye a bajnoki címre: Putnok, Cigánd, DVSC II. és Kisvárda II. – bár a jóslatok és a zuhanyhíradó szerint a Kisvárda kiszáll a játékból, a DVSC II. feljutásának pedig túl sok értelme nem lenne, így nyilván a Putnok és Cigánd között dőlhet majd el a dolog. Észak-Nyugaton is abszolút nyitott a kérdés, hiszen adott esetben még a negyedik helyen álló III. ker. TVE (54 pont) is beleszólhat a bajnoki cím sorsába. Itt amúgy Tatabánya (59 pont), Veszprém (56 pont), Bicske (56 pont), valamint az előbb említett III. kerület a sorrend. A pletyka szerint itt a Tatabánya lehet a befutó -bár nem szeretnénk jóslatokba bocsátkozni -, és illik nyugtával dicsérni a napot. Dél-Nyugaton pedig az Iváncsa (68 pont), valamint a Szentlőrinc (66 pont) maradt versenyben, ez a két klub viszont öldöklő csatát folytat a feljutásért – kíváncsian várjuk a végkifejletet!

A mérkőzést hivatalos YouTube csatornánkon élőben is közvetítjük azok kedvéért, akik nem tudnak kilátogatni a helyszínre, az alábbi hivatkozás alatt:

https://www.youtube.com/watch?v=Lv0wiMSgjFo

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében közepesen felhős időjárás várható, elszórtan zivatarok előfordulhatnak, a legmagasabb nappali hőmérséklet +24 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2024. május 12-én (vasárnap) 20 óra 12 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben módjukban áll, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.


Mérkőzés


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: