Vasas FC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 377 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 6. forduló

Vasas FC – Békéscsaba 1912 Előre

0-0 (0-0)

Időpont: 2018. augusztus 29. (szerda) 19:00 óra

Helyszín: Budapest, Szusza Ferenc Stadion

Cím: 1044 Budapest, Megyeri út 13.

Játékvezető: Solymosi Péter

Asszisztensek: Varga Zsolt, Márkus Tamás

Tartalék játékvezető: Nagy Róbert

Vasas: Bese Balázs, Talabér Attila, Szilágyi Zoltán, Hrepka Ádám, Ádám Martin, Szivacski Donát, Hinora Kristóf, Murka Benedek, Vaskó Tamás, Szatmári Lóránd, Balajti Ádám. Cserék: Bősz Levente, Bévárdi Zsombor, Tóth Keve, Rokszin Ádám, Hajdú Ádám, Szokol Zsolt, Kelemen Dávid.
Vezetőedző: Kis Károly

Békéscsaba: Ribánszki László, Mezei Szabolcs, Szatmári István, Gránicz Patrik, Urbin Péter, Szalai Dániel, Király Patrik, Babinyecz Balázs, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Szélpál Norbert. Cserék: Uram János, Zahorán Balázs, Dávid Zoltán Gergő, Ilyés Tamás, Lustyik Levente, Kmetykó Márk, Hursán György.
Vezetőedző: Boér Gábor

Sárga lap: Babinyecz Balázs (36. perc), Viczián Ádám (72. perc), Talabér Attila (93. perc).

Határozottan kezdett a Békéscsaba, hiszen rögtön a 3. percben Király bombája süvített el a hazai kapufa mellett. Nyolc perccel később Szélpál lépett ki a védőfalból és legalább negyven méteren keresztül szabadon vezette a labdát. Az akció végén Bese kapusnak kellett bravúrral hárítani, a kipattanót Gránicz fejelte fölé. Az angyalföldi együttes is felébredt az első negyedóra után, hiszen a 14. percben Talabér, a 20. percben a Szatmári-Vaskó kombó veszélyeztetett egy szögletből. A 26. percben Murka-Szatmári-Murka kényszerítő végén Ribánszki kapus könnyedén hárított. Néhány perccel később Vicziánt buktatták, de a szabadrúgás elakadt a sorfalban. Kicsit később Gránicz lőtt 18 méterről, de les lett a vége. Az első félóra után Murka próbálkozott 23 méterről, de a csabai védők bedobásra mentettek. Szatmári Lóránd aktivitásait érdemes még megemlíteni az első félidő végén, de mindkét mérkőző fél gól nélkül vonulhatott a pihenőre.

Fotó: vasasfc.hu

A félidőben mindkét mester cserére szánta el magát, a hazaiaknál Hajdú Ádám állt be Szivacski Donát helyére, csapatunknál Hursán váltotta Király Patrikot. A második játékrész első tíz percében nem forogtak veszélyben a kapuk, majd az 57. percben egy Szatmári Lóránd szabadrúgás törte meg a csendet. A 61. percben újra cserélt Boér Gábor, Szalai helyére Lustyik érkezett. Két perccel később Szatmári István egy szabadrúgással borzolta a hazai szurkolók idegeit, sajnos a beívelés a kapu mellé ment. A 64. percben Kis Károly kihasználta maradék cserelehetőségeit: Ádám és Murka helyén Rokszin, illetve Bévárdi lépett pályára. A 68. percben Mezei ívelt a hazai kapu elé egy szabadrúgást, de nem lett belőle helyzet. Három perccel később ismét Szatmári Lóránd pillanatai következtek, 18 méteres laposan eleresztett lövése körülbelül egy méterrel kerülte el a csabai portát. A 75. percben Viczián is besárgult egy visszahúzás miatt. Két perccel később Lustyik Leventét kellett ápolni, egy ideig állt a játék. A következő érdemleges lehetőség ismét Szatmári Lóránd nevéhez fűződik, egy 38 méterről elvégzett szabadrúgással Vaskó fejét kereste, de a vendég védők tisztáztak. A fordulásból Gránicz került lövőhelyzetbe, de 10 méterről a kapu fölé tűzte a pettyest. A 80. percben Hajdú Ádám szöktette Balajtit, de Ribánszki kapus résen volt és felszedte a labdát előle. A hajrában megpróbálta a Vasas döntésre vinni a dolgot és nyomás alá helyezte a Békéscsabát: előbb Hinora, majd Hajdú próbálta bevenni a kapunkat, de a védelmünk továbbra is biztos lábakon állt. Három perccel a lefújás előtt ismét Szatmári Lóránd lőtt magasan Ribánszki kapuja fölé. A 90. percben kihasználtuk utolsó cserénket is, Babinyecz helyett Dávid kapott lehetőséget – aki tegnapelőtt töltötte be 16. életévét és máris debütált egy nem is akármilyen NB II-es mérkőzésen – sok sikert Zoli, gratulálunk! A három perc hosszabbításban sem változott az eredmény, így a találkozó gól nélkül fejeződött be.

Kis Károly:  Gratulálok a vendégeknek. Számítottunk rá, hogy felállt védelem ellen kell játszanunk. Kevés párharcot nyertünk, nem volt meg az a kreativitás a játékunkban, ami Győrben a második félidőben. Nehéz fölénybe kerülni, ha nem nyerünk párharcokat, ezért kevés helyzetet alakítottunk ki. Az első olyan mérkőzésünk, amelyen nem kaptunk és nem is rúgtunk gólt. Nem vagyok elégedett, ennél jobb teljesítményre lesz szükség tőlünk. Nem érdemeltünk győzelmet, reális a döntetlen.

Boér Gábor: – Ezt a mérkőzést, ha egy év múlva van akkor megnyerjük. Rutintalanságunk és kishitűségünk miatt itt hagytunk két pontot. Ettől függetlenül elismerésem a csapatnak a pontszerzésért.

Összességében elmondható, hogy a forduló rangadójához méltó, küzdelmes mérkőzésen értékes egy pontot hoztunk el a Vasas ideiglenes otthonából. Ezzel együtt és a további eredményeknek köszönhetően egy pozícióval feljebb léptünk és a negyedik helyről várhatjuk a válogatott szünet előtti utolsó mérkőzést vasárnap, amikor a Siófok látogat a Kórház utcába.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube Élő tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/2235571193345646/

line_purple