Vác FC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 262 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 15. forduló

Vác FC – Békéscsaba 1912 Előre

1-1 (0-0)

Időpont: 2018. november 4. (vasárnap) 13:30 óra

Helyszín: Vác Városi Stadion

Cím: 2600 Vác, Stadion út 2.

Játékvezető: Nagy Róbert

Asszisztensek: Márkus Tamás, Punyi Gyula

Tartalék játékvezető: Veizer Roland

Vác: Halasi Péter, Hegedűs Csaba, Földi Máté, Varga Szabolcs, Zsolnai Richárd Tibor, Csillag Dárius, Tóth Gergely Csaba, Murai Sándor Márk, Görgényi Dávid, Szabó Norman Áron, Dlusztus András. Cserék: Abu Attila, Durso Giuliano, Pintér Bence, Borvető Áron, Búrány Zoltán, Szekszárdi Tamás, Mátyás Zsolt.
Vezetőedző: Zoran Spisljak

Békéscsaba: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Nagy Sándor, Lustyik Levente, Szatmári István, Gránicz Patrik, Urbin Péter, Szalai Dániel, Hursán György, Viczián Ádám, Szélpál Norbert. Cserék: Uram János, Dávid Zoltán Gergő, Mezei Szabolcs, Máris Dominik, Sinanovic Sinan.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerző: Zsolnai Richárd (86. perc), Szélpál Norbert (90. perc).

Sárga lapok: Szalai Dániel (22. és 49. perc – kiállítva), Zsolnai Richárd (46. perc), Dlusztus András (88. perc).

A hazai együttes kezdte a mérkőzést, számunkra viszont nem indult túl jól a találkozó, hiszen a 4. percben az amúgy is sérüléssel küzdő Gránicz Patrikot már le kellett cserélni, a helyére Mezei Szabolcs érkezett. A 7. percben Ribánszki kapusnak bravúrt kellett bemutatnia, miután a bal szélen Varga robogott el, majd laposan beadott, a középen berobbanó Murai pedig kapura lőtt. Az első csabai lehetőségre a 11. percig kellett várni, Hursán lövése zúgott el a váci kapu jobb sarka mellett. A 13. percben Hursán baloldali beadása – kézgyanús szituációban – lepattant Hegedűsről, de a játékvezető csak szögletet ítélt. A 16. percben Csillag ugratta ki remek labdával Zsolnait, aki ziccerbe került, de lövés helyett el akarta tolni a labdát Ribánszki mellett, aki belenyúlt a labdába, így oda lett a váci ziccer. Két perccel később Varga ugratta ki remek labdával Zsolnait, aki tolt egyet a játékszeren, majd a balösszekötő helyéről, 15 méterről kapura lőtt, az erős lövés centikkel ment el a csabai kapu felett. A 22. percben érkezett az első cédula, Szalai Dániel kapott egy sárga színűt. A 27. percben Varga baloldali beadását, az egyedül hagyott Murai előrevetődve fejelte centikkel a bal sarok mellé. A folytatásban kiegyenlített mezőnyjáték folyt, a  36. percben azonban Varga cselezte ki a jobb oldalon Vicziánt, betört a tizenhatoson belülre, alálöbbölt a labdának, majd a középen érkező Csillag kapura fejelt, de Ribánszki ezt is védte, majd Tóth kipattanóját is hatástalanította hálóőrünk. A 40. percben Zsolnai baloldali szögletét, a rövid saroknál érkező Görgényi magasra felugorva fejelte fölé.

A második játékrész hazai sárga lappal kezdődött, Zsolnai gyűjtött be egyet. A 49. percben Szalai Dániel kapott sárga lapot – a spori szerint – műesésért, és mivel ez már a második volt neki, a kiállítás sorsára jutott! Az 54. percben Zsolnai baloldali szögletét Görgényi fejelte a rövid sarok fölé. Az 54. percben mindkét mester cserélt, a Vácban Görgényi Dávid jött le, helyette Mátyás Zsolt folytatta, míg a vendégeknél Urbin Péter fejezte be a meccset, helyette Máris Dominik érkezett. A 56. percben Viczián veszélyes jobboldali beadását fogta Halasi. A 60. percben Lustyik Levente tolt középen egyet a labdán, majd lövésre szánta el magát, Halasi kapus vetődve fogta a löketet. A 63. percben újabb hazai csere következett, Csillag Dárius helyett Borvető Áron kapott lehetőséget. A 65. percben Máris Dominik csapott le egy elveszettnek tűnő labdára, rögtön kapura lőtt, de Földi blokkolta a lövést. Úgy tűnt, mintha a kiállítás a hazai csapatot zavarta volna meg, hiszen a Békéscsaba átvette az irányítást az utóbbi percekben. A 70. percben  Nagy Sándor lépett be a váci tizenhatoson belülre egy szép csellel, laposan beadott, középen pedig Mezei lőtt, de Szabó blokkolta a lövést. Egy perccel később Hegedűs lágyan beívelt labdáját Borvető a védője szorításában nem sokkal fejelte a kapu mellé. A 72. percben ismét a Békéscsaba veszélyeztetett, Szatmári baloldali beadását Hursán fejelte kapura, de Halasi védett. A 77. percben újabb csere következett csapatunknál, a 4. percben beállt Mezeit Sinanovic váltotta. A 81. percben egy csabai kontra végén Sinanovic passzolt az érkező Szatmárihoz, aki nagy helyzetben Halasi kezébe lőtt. A 85. percben Borvető passzolt Mátyás Zsolthoz, aki a tizenhatoson belül elesett a csabai védő mellett, a játékvezető büntetőt ítélt! A tizenegyest Zsolnai Richárd a bal alsó sarokba gurította, 1-0. A hosszabbításban viszont összejött az egyenlítés és a teljesen megérdemelt pontmentés: Szélpál kapott egy indítást, majd belépett a tizenhatoson belülre és kíméletlenül a jobb alsó sarokba lőtt, 1-1.

Boér Gábor: – Sajnos elfogytunk mind létszámban, mind mentálisan és az első félidőben Ribánszki Lacinak köszönhetjük, hogy meccsben maradtunk – volt néhány hatalmas védése. Bár ennek ellenére hozzátartozik az igazsághoz, hogy nekünk is volt néhány olyan lehetőségünk, amit ki lehetett volna használni. Mindent összevetve azonban az első játékrész nem nézett ki jól. A második félidőt nézve nem szeretnék kitérni a kiállításra, de utána szenzációs produkciót nyújtottak a srácok, úgy érzem közelebb álltunk a győztes találat megszerzéséhez. Aztán megint egy más szereplő révén kaptunk egy tizenegyest, amit az egyik asszisztens intett be. Ezektől a tényezőktől eltekintve járt nekünk a pontszerzés, hiszen sokat dolgoztak a srácok és nagyon fájt volna, ha innen pont nélkül távozunk. Többször elmondtam az utóbbi napokban, hogy igen nehéz helyzetben vagyunk. Nagyon sok a sérült, mindig valamilyen eltiltás is súlyt minket, betegségek és egyéb okok is hátráltatnak. Egyszerűen ott tartunk, hogy az óriási fejtörést okoz, hogyan cseréljünk egy-egy mérkőzésen, ráadásul most már sorozatban nem is tudunk teljes kerettel kiállni, most is csak négy cserénk volt és rögtön a mérkőzés elején el kellett használnunk egyet. Nem tudom mikor lesz ennek vége, de nagyon szeretném ha ez a helyzet lassan a múltba veszne és ki tudnánk egyenesedni. Szerdán megint meccs, jelen pillanatban azt sem tudom hogy és kivel fogunk kiállni?! Mindegy, valahogy összerakjuk addig és megyünk tovább.

Foghíjasan, tíz emberrel is helytállt a Békéscsaba Vácott és értékes egy pontot hozott el Pest megyeiektől, így köszönhetően a többi mérkőzés eredményének is továbbra is őrizzük a bronzérmes pozíciót.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube Élő tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/920505708124608/

line_purple

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat, melyeket egyedülálló módon rendszeresen és azonnal frissítünk, miután hivatalos formában megkaptuk a belépőjegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az adott mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy adott esetben a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési feltételekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!