Nyíregyháza Spartacus FC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 360 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 11. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC – Békéscsaba 1912 Előre

6-3 (3-2)

Időpont: 2018. október 3. (szerda) 19:00 óra

Helyszín: Nyíregyháza, Városi Stadion

Cím: 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 24/A.

Játékvezető: Németh Ádám

Asszisztensek: Szécsényi István, Becséri Gergely

Tartalék játékvezető: Nagy Norbert

Nyíregyháza: Fadgyas Tamás László, Fodor Ferenc, Kártik Bálint József, Kulcsár Hunor, Bakos Szabolcs, Pekár László, Nagy József, Pejovic Danilo, Farkas Márk, Hornyák Marcell, Gyurján Bence. Cserék: Nagy Máté Zsolt, Polényi Gábor, Ötvös Bence, Rubus Tamás, Starosta Dávid, Forró Gyula, Dragoner Dávid Filip.
Asszisztens edző: Lengyel Roland

Békéscsaba: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Nagy Sándor, Mezei Szabolcs, Mészáros Márk, Szatmári István, Gránicz Patrik, Urbin Péter, Szalai Dániel, Király Patrik, Hursán György. Cserék: Uram János, Lustyik Levente, Máris Dominik, Ilyés Tamás, Sinanovic Sinan.
Asszisztens edző: Makra Zsolt

Gólszerző: Hornyák Marcell (3. és 25. perc), Fodor Ferenc (20. perc), Gránicz Patrik (27. perc), Szatmári István (36. perc), Pekár László (55., 62. és 71. perc), Urbin Péter (59. perc).

Sárga lap: Hursán György (27. perc), Szalai Dániel (29. perc), Fadgyas Tamás László (36. perc), Nagy Sándor (61. perc).

Rosszul kezdődött a találkozó a Békéscsaba számára, hiszen a 3. percben egy jobbról érkező beadást Hornyák Marcell fejelt a kapuba, 1-0. A 10. percben egy nyíregyházi szöglet után tisztáztak a vendégek, majd Pekár lőtt mellé. A 14. perc végéig kellett várni az első békéscsabai lehetőségre, amikor Király lőtt mellé 25 méterről. Pár perccel később Gránicz próbálkozott egy lövéssel, amire a 20. percben érkezett a válasz. Pekár László szöglete után Fodor Ferenc fejelt a kapuba, 2-0. A 23. percben Pekár 33 méteres szabadrúgását fogta Ribánszki. A 25. és 26. percben újra gyorsan módosult az eredmény, előbb Gyurján Bence remekül ment el a bal oldalon, beadása után Hornyák Marcell kapásból lőtt a kapuba, 3-0. Majd egy perccel később Gránicz bal oldalról szépen csavart a hosszú felső sarokba, 3-1. Az első félóra végén érkezett az első sárga cédula, Hursán kapta. A 32. percben Bakos eresztett el egy löketet, a labda centikkel kerülte el a csabai kaput. A 36. percben sikerült tovább zárkóznunk, középen Szatmári kapásból 22 méterről hatalmas gólt lőtt, 3-2. A félidő hajráját megpróbálták a hazaiak megnyomni, a 40. percben Kártik indította Pekárt, aki éles szögből alig lőtt fölé.

A második játékrész eleje mezőnyjátékot hozott, az 55. percben azonban tovább növelte előnyét a hazai csapat. Kártik-Gyurján összjáték után, utóbbi tette be a labdát, Pekár László pedig a kapuba lőtt, 4-2. Az 59. percben Urbint vágták fel a tizenhatoson belül, a játékvezető először tovább intett, majd az asszisztens jelzésére tizenegyest adott. A büntetőt a sértett értékesítette, 4-3. A 62. percben újabb tizenegyes, de ezúttal a másik oldalon. Pekár értékesítette a büntetőt, 5-3. A 72. percben érkezett újabb hazai találat viszont gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. Dragoner Filip csavarta a labdát, ami a kapufáról kipattant, de Pekár László besodorta, 6-3. A 76. percben ismét a nagy kedvvel játszó Pekár próbálkozott, de Ribánszki hárított. A 86. percben szintén kapusunk volt a főszereplő, amikor Ötvös lövését hárította. A továbbiakban már nem változott az eredmény.

Lengyel Roland: – Mondhatnám, hogy jól összeraktuk mára a csapatot, de tegnap még Bozsik József tartotta a tréninget, a munkát elvégeztük, 5 hónapja építettük a csapatot, de eddig ez eredményben nem mutatkozott. meg. Jól kezdtünk, nagy önbizalommal játszottunk, 3-0 után viszont két nagy gólt kaptunk. A csapat erejét mutatja azonban, hogy ismét növeltük az előnyünket. Köszönjük a szurkolóknak hogy mellénk álltak, csak úgy tudunk sikeresek lenni, ha mindenki egy irányba húz. Üröm az örömben, hogy Gyurján Bence komolyabban megsérült, hosszú ideig nem számíthatunk rá a jelek szerint.

Makra Zsolt: – Borzasztóan rosszul kezdtük a mérkőzést és húsz perc alatt összeszedtük a háromgólos hátrányt. Az ellenfél gyakorlatilag az összes hibánkat kihasználta, de ettől függetlenül dicséretére válik a srácoknak, hogy az első játékrész végére vissza tudtunk jönni a meccsbe. Ekkor még joggal reméltük, hogy a második félidőben akár meg tudjuk fordítani, de a hibák sorozata folytatódott. Sajnos ez megpecsételte a mérkőzés végkimenetelét és nem tudtunk újra közelebb kerülni vendéglátóinkhoz. Azt kell mondanom, hogy megérdemelten nyert a Nyíregyháza, de azt gondolom az eddigi tíz mérkőzésen nem követtünk el annyi hibát, mint most ezen. Azon leszünk, hogy hétvégére javítsuk ezeket, hogy a Kaposvár ellen be tudjuk gyűjteni a három pontot.

Igen nehéz helyzetben – sérültek és eltiltottak – kaptunk ki és szakadt meg a hat mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatunk. Mindentől függetlenül nagyot küzdöttek a srácok és egészen a 62. percig partiban voltunk a vezetőedző váltástól megtáltosodott szabolcsiakkal. A Békéscsaba továbbra is tabella elejéről, a Gyirmót győzelme miatt a második helyről várhatja a vasárnapi Kaposvár elleni rangadót.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/414155865784829/

line_purple