Beharangozó: Nyíregyháza Spartacus FC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 339 másodperc.

A kéthetes válogatott szünet előtti utolsó előtti mérkőzésre Nyíregyházára utazik csapatunk, ahol 2018. október 3-án (szerdán) 19:00 órától lép pályára a Sóstói Stadionban.

Továbbra is listavezetőként folytathatjuk veretlenségi sorozatunkat, hiszen az elmúlt fordulóban a Budafok ellen arattunk magabiztos, 2-0 arányú győzelmet hazai körülmények között. A 11. felvonásban az a Szpari lesz az ellenfelünk, amely jelen pillanatban igencsak mélyponton van. Ebben a szezonban – szinte érthetetlen módon – csupán egyetlen győzelmet tudhatnak magukénak (2018. július 27. – Nyíregyháza Spartacus FC – KBSC FC 1-0), így a további 4 döntetlen és 5 vereség birtokában, mindössze 7 bajnoki pontot birtokolnak, ezzel pedig bizony a kieső zónába, a 19. helyre rangsorolták magukat. Nyilván, egyszer csak jönni fog a feltámadás és megszakad a rossz sorozat, éppen ezért továbbra is koncentráltan, fegyelmezetten kell futballoznunk.

Időközben az is kiderült, hogy távozik Bozsik József vezetőedző, akivel kedden délután közös megegyezéssel szerződést bontott a vezetőség.

Annál is inkább furcsa a Nyíregyháza mélyen az elvárások alatti teljesítménye, hiszen a szezon előtti keretalakítás elvileg akár a feljutáshoz is elegendő lenne. Kölcsönből visszatért klubjához Csilus Ádám, Kesztyűs Barna és Hinora Kristóf is. Érkezett még: Gulyás Máté (Vác), Fadgyas Tamás (MTK), Nagy József (Pécs), Gyurján Bence (Békéscsaba), Nagy Tamás (Zalaegerszeg), Polényi Gábor (Zalaegerszeg), Bakos Szabolcs (Budaörs) és Daru Bence (Győr). Profi szerződéssel kapott lehetőséget Kulcsár Hunor (Nyíregyháza U19), Tóth Ádám és Nagy Máté is. Távozott: Fülöp Gergő, Csernák Martin, Bíró Dominik, Szokol Zsolt, Kelemen Dávid, Sinanovic Sinan és Csilus Tamás. A felkészülési mérkőzéseiket tekintve a következő eredmények születtek: DVSC – Nyíregyháza Spartacus FC 2-0, Nyíregyháza Spartacus FC – Monor 3-2, Nyíregyháza Spartacus FC – Szolnok 2-0, Nyíregyháza Spartacus FC – Kisvárda 2-1, Nyíregyháza Spartacus FC – Nyírbátor 3-0, Nyíregyháza Spartacus FC – Tiszaújváros 3-0.

Békéscsaba 1912 Előre – Nyíregyháza Spartacus FC (2018. 05. 20.)

Egy szó, mint száz a 31. Nyíregyháza – Békéscsaba összecsapás előtt egyértelműen nekünk áll a zászló. Elegendő csak néhány príma adalékot említeni: 7 győzelem, 2 döntetlen és csak 1 vereség, 23 bajnoki pont, a mindössze 7 kapott gól – ami a legkevesebb a mezőnyben -,  zsinórban négy győzelem, hat meccs óta tartó veretlenség. Mindez igen jól hangzik és természetesen repes a szívünk! A két mérkőző fél történelmét vizsgálva az összesen eddig lejátszott 30 alapján némileg vendéglátóink felé billent a mérleg nyelve. A 10 első osztályú összecsapásból ötször a piros-kékek, kétszer mi kerültünk ki győztesen, míg három alkalommal döntetlen eredmények születtek. A másodosztályban húsz alkalommal találkozott a két csapat, ebből nyolcszor a Nyíregyháza és hatszor a Békéscsaba győzött, hat alkalommal pedig döntetlent mutattak az eredményjelzők. Az előző szezonra visszatekintve is felemás a kép, hiszen 2017. november 12-én, idegenben 4-1 arányú vereséget szenvedtünk, míg a 36. fordulóban visszaadtuk a “kölcsönt”, hiszen 2018. május 20-án 3-1 arányban múltuk felül őket. Bár  ebben a szezonban idegenben eddig csak egyszer győztünk, itt lehet az alkalom, hogy a lendületet tovább gördítsük és kozmetikázzunk a két csapat egymás elleni egyenlegén. Erre jó esély mutatkozik, hiszen már Mészáros Márk és Nagy Sándor is bevethető formában van – akikre nagy szükség lesz, hiszen Szélpál Norbert sérülése miatt – nagy valószínűséggel – ismét át kell szervezni a védelmet. Szerencsére a támadó szekció továbbra is magabiztos, határozott formát mutat, ami a lőtt gólok meccsenkénti 1,8-as átlagában is megmutatkozik. A kezdő összeállítás meghatározását nehezítheti, hogy Viczián Ádám a Budafok elleni mérkőzésen begyűjtött ötödik sárga cédulájával kipontozódott egy soron következő bajnoki meccsről, tehát rá Nyíregyházán nem számíthatunk. A vendéglátó csapat is hasonló helyzetben van Gulyás Máté szempontjából, hiszen az ETO elleni mérkőzés 84. percében begyűjtötte ötödik sárga lapját, így ő sem léphet pályára október 3-án, mint ahogy Nagy Tamás sem, aki térdsérülést szenvedett.

A Budafok elleni mérkőzés folyományaként az MLSZ október 2-i fegyelmi határozatai alapján Boér Gábor vezetőedzőt a sportszakemberi tevékenységtől 1 soron következő bajnoki mérkőzésről eltiltották, így Nyíregyházán csak a lelátóról követheti az összecsapást.

Lengyel Roland: – Nincs sok időnk a mérkőzés előtt, de azt várom a játékosoktól, hogy mindenki küzdjön a Szpariért! Egymásért, a klubért kell harcolnunk este és bízom abban, hogy a szurkolók is támogatnak majd bennünket. A Békéscsaba-Nyíregyháza mérkőzés mindig rangadó, a tabellán most elfoglalt helyek viszont nem tükrözik a valós különbséget a két csapat között. Vannak sérültjeink és eltiltott is, ez nem könnyíti a dolgunkat.

A Nyíregyháza Spartacus FC – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Németh Ádámot akkreditálta a szövetség. Az 1982-es születésű sporival 2018. április 22-én a Gyirmót FC Győr – Békéscsaba 1912 Előre 2-2 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 894 sárga- és 82 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Szécsényi Istvánt és Becséri Gergelyt jelölték ki. A tartalék játékvezető feladatait Nagy Norbert látja el. Jó mérkőzést kívánunk!

A bajnokság 11. fordulóját 2018. október 3-án (szerdán) 15:00 órától  Vác FC – Vasas FC, Duna Aszfalt TVSE – Aqvital FC Csákvár, KBSC FC – Budaörs, Soroksár SC – ZTE FC, Dorogi FC – BSS Monor, 19:00 órától Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – BFC Siófok, Kaposvári Rákóczi FC – WKW ETO FC Győr, Nyíregyháza Spartacus FC – Békéscsaba 1912 Előre, Gyirmót FC Győr – Ceglédi VSE, valamint Budafoki MTE – Credobus Mosonmagyaróvár párosításokban rendezik meg.

Visszatérve a tabella által elénk vetített adatokra látható, hogy az élen továbbra is a Békéscsaba áll 23 ponttal, a kieső helyeken pedig a Monor, Nyíregyháza, valamint a Cegléd osztozik.

Az előrejelzés szerint Nyíregyháza térségében a mérkőzés napján hidegfront érkezése várható, erős széllel és 18 Celsius fokos maximális hőmérséklettel. A Nap 2018. október 3-án (szerdán) 18 óra 20 perckor nyugszik.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el a srácokat és szurkolásukkal segítsék újabb győzelemre fiatal csapatunkat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Csatlakozzon közösségi oldalainkhoz:

http://www.facebook.com/1912elore

https://www.instagram.com/1912elore/