Nagyszénási SE – Békéscsaba 1912 Előre II.

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 294 másodperc.

Megyei I. osztály 2019/2020. 1. forduló

Nagyszénási SE – Békéscsaba 1912 Előre II.

3-3 (0-3)

Időpont: 2019. augusztus 16. (péntek) 17:30 óra

Helyszín: Nagyszénási focipálya

Játékvezető: Sechna Gábor

Asszisztensek: Korbely Péter Szabolcs, Brlás Zsolt

Nagyszénás: Magony, Godár György, Borgulya, Rafaj Patrik, Vajgely, Juhász Norbert, Kajtár István, Nyéki Boldizsár, Miszlai László, Nagy Szabolcs Dávid, Vincze Alex. Cserék: Blaskó Péter, Simon Tibor Boldizsár, Libor Gergő, Simon László, Szilágyi Henrik.
Edző: Tasi Róbert

Békéscsaba: Czinanó Antal Áron, Kmetykó Márk, Dávid Zoltán Gergő, Babinyecz Balázs, Szabó Zsombor, Váradi Ádám, Balog Zsolt, Gigacz Ákos, Varga Tamás Károly, Ilyés Tamás, Molnár János. Cserék: Dolezsán Dávid, Zahorán Balázs, Bánfi Dominik, Körömi Zoltán, Kasik Ákos, Bukor Zoltán.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Gólszerzők: Kmetykó Márk (16. perc), Ilyés Tamás (22. perc), Molnár János (29. perc), Juhász Norbert (48. perc), Nagy Szabolcs Dávid (55. és 60. perc).

Sárga lapok: Varga Tamás Károly (70. perc), Dávid Zoltán Gergő (92. perc).

Piros lap: Rafaj Patrik (4. perc).

Nagyszénáson komoly várakozás előzte meg a jelentősen megerősödő hazai együttes, illetve a címvédő csatáját, és nem is kellett csalódnia a nézőseregnek.

Pedig úgy tűnt, hogy a házigazdák sorsa már a 4. percben megpecsételődik, amikor Rafaj Patrik a kiállítás sorsára jutott, mert elkaszálta a ziccerben kitörő csabai támadót. A lilák ezt kihasználva és a gyorsaságbeli fölényüket kamatoztatva az első játékrész során háromszor is mattolták a védekezésre kényszerülő házigazdák kapusát.

A játék képe alapján úgy tűnt, hogy csak a különbség lesz kérdéses a második félidőben, de a szünetben végrehajtott kettős csere talán még a szénásiak várakozásainál is nagyobb fordulatot hozott. A játékot vezető Sechna Gábor is cserét kért sérülés miatt, helyét pedig az első számú asszisztense, Korbely Péter vette át. A mozgékonyabbá váló házigazdák az első negyedórában alaposan meglepték a vendégeket és a nagy kedvvel játszó Nagy Szabolcs Dávid vezérletével ledolgozták a tetemes hátrányukat. Hiába próbált váltani az így is helyzeti előnyben lévő csabai gárda, a hazaiakat célba repítette a lelkesedés és a pontmentést egyértelmű győzelemként ünnepelték a végén.

Rajtolnak a küzdelmek a megyei labdarúgó-bajnokságokban. A legfelsőbb szinten mindössze 8 együttes szerepel, amely ősszel és tavasszal is oda-vissza csatázik egymással, így összesen 28 mérkőzés alapján hirdetnek bajnokot. Az első hétvégén két találkozót rendeznek pénteken és kettőt szombaton.

A címvédő Előre II. már az első napon bemutatkozik és nyomban komoly feladat vár rá Nagyszénáson. A meccs pikantériáját Nyéki Boldizsár játéka jelentheti, aki egy nappal a találkozó előtt cserélte szénásira a lilák mezét.

Tasi Róbert: – A felkészülésünk jónak mondható, kilencvenszázalékos volt az edzéslátogatottság, csupán egy-két ember hiányzott különböző okok miatt. Bízunk benne, hogy sikerült jól megerősíteni a csapatot és jól fogunk szerepelni a bajnokságban. A kevesebb csapat azért nem a legjobb, mert minden héten kiélezett mérkőzés vár ránk, míg mondjuk tizenhat együttesnél lennének olyan mérkőzések, melyeken jobban rá tudnánk pihenni a rangadókra. A Körösladány és a Szarvas kiemelkedik a mezőnyből és a fiatal Előre is ott lesz a legjobbak között. A hétvégén, hazai pályán éppen utóbbiakkal játszunk és mindent megteszünk legalább a döntetlen érdekében, ám győzni szeretnénk. Bordás Sándor és Márk Ádám tavalyról áthúzódó eltiltása, Vili Máté sérülése miatt nem játszhat.

Brlázs István Gábor: – A keretünkben megint nagy változások voltak, ám továbbra is legtehetségesebb, saját nevelésű játékosokkal kívánunk eredményesek lenni, akiket hétről-hétre az első számú csapatnál lehetőséghez nem jutó fiatalok egészítenek ki. Szeretnénk az első mérkőzésünket megnyerni, de nem lesz könnyű dolgunk, mert a jól igazoló Szénás alaposan megerősödött, ami általánosságban mindegyik riválisról elmondható. Nem könnyíti meg a dolgunk, hogy lesznek hiányzóink: Mácsai László, Styecz Bence, Fodor Zsombor és Csicsely János sérülés miatt kénytelen kihagyni a szezonnyitó találkozót.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/2414849118743766/