Békéscsaba 1912 Előre – Vasas FC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 320 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2019/2020. 3. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Vasas FC

2-0 (1-0)

Időpont: 2019. augusztus 12. (hétfő) 20:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Bogár Gergő

Asszisztensek: Becséri Gergely, Szalai Dániel

Tartalék játékvezető: Böcskei Balázs

Békéscsaba: Uram János, Farkas Márk, Nagy Sándor, Mészáros Márk, Faragó Tomás, Szalai Dániel, Király Patrik, Kovács Ádám Tibor, Pilán Márkó, Szélpál Norbert, Bidzilya Anton. Cserék: Czinanó Antal Áron, Zahorán Balázs, Máris Dominik, Babinyecz Balázs, Pusztai András, Nikola Pantovic, Gréczi Márton Péter.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Vasas: Szmola Bálint Gábor, Szivacski Donát, Szilágyi Zoltán, Tóth Bence, Birtalan Botond, Szatmári Lóránd, Kovács Milán, Király Botond, Hinora Kristóf, Lakatos Csaba, Balajti Ádám. Cserék: Ivan Rados, Daróczi Zoltán, Hajdú Ádám, Gál Mátyás, Rétyi Róbert, Viczián Ádám, Terbe Botond.
Vezetőedző: Szanyó Károly

Gólszerzők: Bidzilya Anton (10. perc), Faragó Tomás (70.perc).

Sárga lapok: Lakatos Csaba (66. perc), Szivacski Dónát (73. perc), Birtalan Botond (87. perc).

Nézőszám: 1.860

A Vasas lépett fel támadólag, de az első valamirevaló lehetőség mégis a piros-kékek kapuja előtt alakult ki a 4. percben, amikor Király Patrik veszélyes jobb oldali beadása éppen csak, hogy elszállt a berobbanó és hirtelen a földre kerülő Kovács Ádám feje fölött. A 9. percben egy jobb oldali beadást követően Király Botond fejelt centikkel a kapu fölé. Az ungvári születésű Bidzilya némiképp váratlanul gólt szerzett, s a korai találat után még lüktetőbbé vált a mérkőzés. A gyors, rövidpasszos játékot alkalmazó vendégeket alaposan felpaprikázta a gól, de a Lilák állásai stabilak maradtak. A 23. percben Hinora jó 20 méteres lövését fogta Uram. Egy perccel később Király Patrik tette középre a labdát, de Szmola a helyén volt. Huszonöt perc játék után a nagy hőségre való tekintettel ivószünetet rendelt el a játékvezető. Az iramra továbbra sem lehetett panasz, de komolyabb ziccer egyik kapu előtt sem alakult ki. A 34. percben Pilán cselezgetett a tizenhatosnál, végül középre passzírozta a labdát és Nagy Sándor életerős bombája centikkel suhant el a felső léc fölött. Nem sokkal ezután Szatmári próbálkozott, lövése csak kevéssel tévesztett célt. A játékrész hajrájában fokozódott a Vasas-nyomás, beszorította vendéglátóját a kapuja elé, de továbbra is jól működött a csabai védelem. A 45. percben hosszú ideig a csabai tizenhatos előtt zajlott a játék, végül Kovács Milán középről, 22 méterről megküldött bombája szinte súrolta a felső kapufát.

Kis híján Vasas-góllal kezdődött a 2. félidő, amikor Király Botond 26 méteres szabadrúgását Uramnak kellett a mezőnybe öklöznie. Nyolc perccel később Kovács Milán 22 méteres lövése szállt kapu fölé. Az 57. percben Szivacski beadásszerű lövésénél kellett észnél lennie Uram kapusnak. A lilák csak elvétve lépték át a Vasas térfelét, erejükből csak egy-egy eredménytelen kontrára futotta. Aztán az egyik ilyen ellentámadásból Faragó növelte a csabaiak előnyét, sőt két perccel később még nagyobb is lehetett volna a különbség, amikor egy villámgyors akció végén Pantovic került ziccerbe, de egy becsúszó védő menteni tudott. A hajrában három, nem túl nagy veszélyt rejtő Vasas-próbálkozást (kétszer Daróczi, majd Birtalan révén) jegyezhettünk meg, de láthatóan csökkent a vendégek harci kedve, a lilák pedig roppant fegyelmezetten tették a dolgukat. A 90. percben Pantovic lövése kijött a kapusról, Faragó ismételhetett, de ez a lehetőség is kimaradt.

A Békéscsaba 1–0-ás vezetése után sikerrel vészelte át a Vasas rohamokat, majd egy újabb góllal eldöntötte a mérkőzést. Rendkívül okos, fegyelmezett játékkal abszolút rászolgált a két pontra.

Schindler Szabolcs: – Nagyon fegyelmezetten játszott a csapat, amely bravúros győzelmet aratott. A második félidőben sokszor veszélyben forgott a kapunk, de végül a jó cseréknek is köszönhetően bevált a stratégiánk.

Szanyó Károly: – Addig, amíg a védelmünk gólerősebb, mint a támadósorunk, addig kár álmodozni a győzelemről. Egy olyan mérkőzésen szenvedtünk vereséget, melyen az ellenfélnek nem volt kidolgozott helyzete. Gratulálok a Békéscsabának!

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/1912elore/videos/308672139925582/’ width=’680′]

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/213231139629733/

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube

Élő szöveges tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv