Kilencszer csapunk össze

Második csapatunk 2016. szeptember 4-én (vasárnap) 11:00 órakor kezdi az őszi meccsdömpinget és ezzel együtt az év kilencedik hónapjában, összesen kilencszer lép pályája az Előre – így egészen biztosan nem fogunk unatkozni.

20160902_01

Nem lesz könnyű dolga NB III-as csapatunknak, hiszen a Ferencváros második együttéséhez látogatnak. Papíron vendéglátóink számítanak esélyesebbnek, hiszen négy lejátszott forduló után 3 megszerzett győzelemmel és 1 döntetlennel, veretlenül a tabella második pozícióját foglalják el. Mérlegük kilenc lőtt és mindössze egy kapott gól. A Liláknak eddig egyetlen pontot sikerült gyűjteni, így jelenleg a bajnoki táblázat utolsó előtti helyén állnak.

Szenti Zoltán: – Sajnos az első csapatnál elég sok a sérült, így kevés lesz a visszajátszó. Velük együtt sem néznénk könnyű meccs elé, hiszen az FTC második csapata tavaly megnyerte az NB III. Nyugati csoport bajnokságát. Úgy gondolom, hogy ezen a hétvégén fiatal játékosaim egyetlen célja a tisztes helytállás lehet és bízom benne, hogy megfelelő tapasztalatokat tudnak majd szerezni a magasabb osztályú futballból.

A harmadosztályú bajnokság Közép csoportjában már pénteken megkezdődtek a küzdelmek, az 5. forduló nyitómeccsén a Szigetszentmiklós 3-0 arányban győzte le az FC Dabas együttesét, amellyel pillanatnyilag a táblázat élére ugrottak. Szombaton kettő, míg vasárnap a maradék hat meccset is lebonyolítják.

20160902_02

A válogatott szünetben sem állt meg az élet a Kórház utcában, bár a szokásostól eltérően egy nappal többet pihenhettek játékosaink. Szerdán reggeltől azonban újraindult a menetrend szerinti edzésmunka és naponta két foglalkozással készülnek játékosaink a szeptember 11-én megrendezendő, Sopron elleni bajnokira. Zoran Spisljak újabb kezelés-csomagot kapott derékbántalmaira (infúzió és injekciós kúra), melynek köszönhetően egészségi állapota oly mértékben javult, hogy a héten már személyesen tudta vezényelni a tréningeket. Az orvosok egyelőre úgy döntöttek, hogy megpróbálják műtéti bevatkozás nélkül helyrehozni a gerincsérv okozta ideggyulladást. Fehér Zsolt, aki a Szolnok elleni meccsen szenvedett részleges izomszakadást, megkezdte a rehabilitációs munkát: számára óvatos terhelés mellett, biciklizés és úszás az előírt program. Sajnos fennáll a rásérülés veszélye, így rá még biztosan nem számíthatunk a következő néhány mérkőzésen. Mivel a hétvégén a másodosztályban sem rendeznek fordulót, így a vasárnapi szabadnap után szeptember 5-én (hétfőn) délután kezdődik a program. Naponta minimum kétszer találkoznak csapatunk tagjai: edzések, konditerem, súlymérés, videózás és regeneráció is szerepel a heti menetrendben, és a tervek szerint még szeptember 10-én (szombat) délután is vár egy rövidebb átmozgatás labdarúgóinkra.

A Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017-es szezonjának következő, nyolcadik fordulójában 2016. szeptember 11-én mind a tíz mérkőzést lejátszák 16:30 és 18:00 órás kezdési időpontokkal. Aznap ismét lila-fehér vasárnap elé nézünk, hiszen a Kórház utcai centerpályán délelőtt 11:00 órától Békéscsaba 1912 Előre II. – Komlói Bányász, délután 16:30 órától pedig Békéscsaba 1912 Előre – Swietelsky-Soproni VSE mérkőzéseket rendezünk.

Mindenkit szeretettel várunk!