Előre-legendák jubileuma

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 338 másodperc.

Időpont: 2018. november 20. (kedd) 16:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ (Panoráma terem)

Cím: 5600 Békéscsaba, Széchenyi utca 4.

A 2018. november 13-án (kedd) 11:00 órától megtartott sajtótájékoztatón Szarvas Péter Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere, Szigeti Csaba sportcsoportvezető és Marosvölgyi Károly arról adott tájékoztatást, hogy 2018. november 20-án (kedd) 16:00 órától a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központban kerül lebonyolításra az Előre-legendák jubileuma elnevezésű rendezvény.

Fotó (balról-jobbra): Szigeti Csaba, Szarvas Péter, Marosvölgyi Károly

Az esemény apropója többrétű, hiszen Pásztor József 40 évvel ezelőtt nyerte el a Népsport Kupát – az osztályzatok alapján lett az év játékosa, ugyancsak 40 évvel ezelőtt rúgta Vágási Sándor a mesterötöst (1978. december 2-án a Diósgyőr ellen)  – aki az egyetlen, aki Előre labdarúgóként tízes osztályzatot kapott, illetve 25 évvel ezelőtt a Magyar Labdarúgó Szövetség Elnökségének döntése értelmében Árgyelán János az év játékosa lett. A jubileumi események kapcsán legendáinkat egy beszélgetős műsor keretein belül köszöntik majd. Sztárvendégek is érkeznek: Détári Lajos – hatvanegyszeres válogatott, hétszeres világválogatott és egyszeres Európa-válogatott magyar labdarúgó, edző és Kiss László – aki 33 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban 1979 és 1984 között és 11 gólt szerzett – személyeiben. A műsorvezetők Borbola Bence újságíró (Nemzeti Sport) és Szigeti Csaba sportcsoportvezető (Békéscsabai Megyei Jogú Város) lesznek.

Fotó (balról-jobbra): Borbola Bence, Szigeti Csaba, Szarvas Péter, Marosvölgyi Károly

A sajtótájékoztatón Szigeti Csaba köszöntötte az egybegyűlteket, majd Szarvas Péter ismertette a rendezvény részleteit, végül de nem utolsósorban Marosvölgyi Károly rövid statisztikai mutatókat elővezetve méltatta az eseményt, valamint megköszönte a meghívást.

Szarvas Péter: – Sok-sok évtizede éljük meg, hogy a labdarúgás a világon, így Békéscsabán is a legnépszerűbb sportág. A közösségek, baráti társaságok beszélgetéseiben a mai napig előbb-utóbb szóba kerül a foci. Elmondhatom, hogy számomra is ez a legkedvesebb sportág. Azon túl, hogy a labdarúgás iránti érdeklődés egyáltalán nem csökkent, szinte minden klubnál, minden országban visszaemlékeznek azokra a játékosokra, akik pályafutásuk során folyamatosan nagyszerűen teljesítettek, vagy emlékezetes gólok fűződnek nevükhöz és egyáltalán valamiben egyedülállóak, kivételesek voltak. Szerencsére a csabai labdarúgás nem szűkölködik ilyen focistákban, eseményekben, így ezekre szeretnénk november 20-án visszaemlékezni. A rendezvényre a jubileumi alkalmak apropóján meghívtuk Pásztor Józsefet, Vágási Sándort és Árgyelán Jánost – köztük a közös pont pedig természetesen Marosvölgyi Karcsi bácsi, aki edzőként mindhárom legenda pályafutásában közreműködött. Bízom benne, hogy egy jó hangulatú, vidám és sok-sok beszélgetéssel tarkított rendezvényen fel tudjuk majd tárni az ünnepeltjeink nevéhez fűződő emlékezetes pillanatokat. Szerencsére mindhárom játékoshoz fűződnek személyes emlékeim is, és november 20-án három kiváló sportember elért sikerei előtt szeretnénk tisztelegni, nekik és a csabai futball-társadalomnak is örömet okozni.

Szigeti Csaba: – A rendezvényünk alcíme: meccsek, gólok, sztorik – így az eseményen a beszélgetések mellett szeretnénk mérkőzés jeleneteket, gólokat is bemutatni és bízunk benne, hogy sok-sok érdekes és izgalmas történettel gazdagodhatunk ezen a napon. Stílszerűen kilencvenpercesre tervezzük a programot, de ahogy a mérkőzéseken, itt is elképzelhető majd hosszabbítás. A három legendához méltó díszvendégeket is hívtunk, akik még tovább emelik majd a rendezvény színvonalát. A belépés természetesen díjtalan lesz, reméljük sikerül majd megtölteni a rendelkezésünkre álló termet, hiszen minden Előre-drukkert, rajongót és érdeklődőt szeretettel várunk!

Marosvölgyi Károly: – Elöljáróban annyit szeretnék elmondani, hogy 1974 óta voltam edző az Előre kötelékében. Végigjártam a ranglétrát és pályafutásom alatt 54 alkalommal ültem első osztályú mérkőzésen edzőként, valamint több mint 120-szor pályaedzőként a kispadon. Huszonkilenc évig álltam alkalmazásban a klubnál, természetesen az utánpótlást és a focisulit is beleszámítva. Mielőtt ide jöttem, kezembe került a Békés Megyei Hírlap egy régebbi száma, amelyben volt egy szavazási lehetőség, hogy ki volt az Előre legjobb 11 játékosa? Megszámoltam, ötven név volt felsorolva és ebből negyvenegy focistával volt is szerencsém együtt dolgozni. A csabai labdarúgásban mindig volt megfelelő szintű utánpótlás és sokan pályájuk végéig, sőt még utána is hűek maradtak a csapathoz, a klubhoz, a városhoz – ez is bizonyítja, hogy milyen helyet foglalt el a magyar fociban az Előre. A körülmények az én időm óta rengeteget változtak, sokkal több a lehetőség és sokkal több eszköz áll rendelkezésre, ezért úgy érzem Békéscsabán a feltételek ideálisak lehetnek a jó focihoz. Sajnos sokan már nincsenek köztünk, de mindenkire egytől-egyig emlékszem és mindig kitüntetésnek tekintettem, hogy ilyen labdarúgókkal foglalkozhattam. Nagyon fontosnak tartom, hogy a város így megbecsüli ezeket a játékosokat és bízom benne, hogy ez a rendezvény is felhívja egy kicsit figyelmet arra, hogy mit teljesítettek.

Készítette: Békéscsabai Médiacentrum Kft.

20181120_elore_legendak_jubileuma_plakat

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/2178420485542598/