DVTK – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 414 másodperc.

DVTKBékéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023.
30. forduló

DVTK – Békéscsaba 1912 Előre

1-0 (0-0)


Időpont: 2023. április 9. (vasárnap) 16:30 óra

Helyszín: DVTK Stadion

Cím: 3533 Miskolc, Andrássy út 61.

Játékvezető: Nagy Norbert

Asszisztensek: Bornemissza Norbert, Varga Gábor

Tartalék játékvezető: Fehérvári Patrik

DVTK: Danilovic Branislav, Szatmári Csaba, Bokros Szilárd, Bárdos Bence Zsolt, Csirmaz István, Lukács Dániel, Lőrinczy Attila, Bényei Ágoston András, Koman Vladimir, Holdampf Gergő, Obounet Moussango Jeremie. Cserék: Senkó Zsombor, Bertus Lajos, Eppel Márton, Jurek Gábor, Szűcs Kornél, Könyves Norbert, Radics Márton, Illés Bálint, Cseke Benjámin.
Vezetőedző: Kuznyecov Szergej

Békéscsaba: Krnács Richárd, Farkas Márk, Futó Zsombor, Kitl Miklós, Máris Dominik, Mikló Roland, Fazekas Lóránt, Kóródi Nándor, Czékus Ádám, Bora György, Puskás Gábor Sándor. Cserék: Apró Ármin, Póser Dániel, Lukács Raymond Barna, Váradi Ádám, Ilyés Tamás, Babinyecz Balázs, Mágocsi Bence, Hodonicki Márk, Farkas Botond Gergő, Szalai Dániel, Horváth Péter.
Vezetőedző:  Brlázs István Gábor

 Sárga lapok: Csirmaz István (27. perc), Farkas Márk (53. perc), Krnács Richárd (58. perc), Mikló Roland (83. perc), Holdampf Gergő (84. perc), Lőrinczy Attila (91. perc).

 Gólszerző: Lukács Dániel (88. perc).


Helyezés a forduló után: 18 (-1)
Bajnoki pontok száma a forduló után: 29 (-)
Hátralévő fordulók száma: 8
Szerezhető pontok száma a forduló után: 24
A 15. hely eléréséhez minimálisan szükséges pontok száma a forduló után: 6 (+1)


Nyolcvannyolc percig bírta a diósgyőri nyomást a Békéscsaba a húsvétvasárnapi NB II-es mérkőzésen, amelyen a tavalyi gólkirály Lukács Dániel fejesével a listavezető otthon tudta tartani a három pontot.

DVTK - Békéscsaba 1912 Előre 1-0 (0-0)

Fotó: DVTK

Diósgyőri rohamokkal kezdődött a mérkőzés, a gaboni Obounet Moussango Jeremie az első bő negyedórában négyszer is bevehette volna a békéscsabai kaput, háromszor mellé, egyszer pedig fölé rúgta, illetve fejelte a labdát. Egy ízben a lila-fehérek is veszélyeztettek, ám Máris Dominik 16 méteres lövése kapu fölé szállt. A Békéscsaba jól védekezett, a hazaiak nem nagyon tudtak a védelmük mögé kerülni. Szinte folyamatos nyomás alatt állt a vendégek kapuja, de az első félidőben sikeresen álltak ellent a piros-fehér támadásoknak, sőt a játékrész zárásaként Czékus Ádám egy lövés után kis híján bevette a kapujukat.

A második félidő két békéscsabai helyzettel kezdődött, előbb Máris, majd Puskás Gábor fejese kerülte el kevéssel a hazai kaput. Máris pár percen belül még kétszer próbálkozott, második lövésénél nem sok hiányzott, hogy kaput találjon. A 70. percben Lőrinczy Attila szabadrúgása után Krnácsnak minden tudására szükséges volt ahhoz, hogy hárítson, majd nem sokkal ezután Cseke Benjámin nagy lövése után ismét a csabai kapus hárított szépen.

A Diósgyőr fokozta a nyomást a hajrában, de a csabaiak továbbra is nagyon szervezetten és fegyelmezetten védekeztek. Az utolsó percekben aztán csak megszületett a hazaiak találata, Lőrinczy jobb oldali szöglete után Lukács Dániel fejesből bevette a csabaiak kapuját, ami a győzelmet jelentette az éllovasnak.

Brlázs Isvtán Gábor: – Az első félidőben volt néhány nagyobb helyzete a DVTK-nak, amit szerencsére megúsztunk. A második félidőre remekül jött ki a csapat, több helyzetet is elpuskáztunk, a mérkőzés ezen szakaszában meg kellett volna szerezni a vezetést. Az utolsó percekben beszorított a DVTK és egy koncentrációs hibának köszönhetően elveszítettük az egy pontot is.

Kuznyecov Szergej– A győzelem a legfontosabb, csak utána következik, hogy hányadik percben szerezzük meg a győztes gólt. Az első percben természetesen jobb lenne, mert akkor nem kellene annyit izgulni sem a közönségnek, sem nekem. Nyertünk, örömet szereztünk a szurkolóknak, ez a lényeg! Jó ütemben játszottunk az első félidőben, elégedett voltam a ritmussal, a dinamikával, ebből a szempontból az egyik legjobb idei félidőt láttuk. A gól – bár közel jártunk hozzá – nagyon hiányzott ahhoz, hogy megnyíljon az ellenfél és könnyebbé tegyük a dolgunkat. Még pontosabban kellene befejezni a támadásokat, hogy hamarabb szerezzük meg a vezetést. Az elmúlt időszakban sérülés, betegség miatt többször változtatni kellett a támadósorban. Akik beálltak, azok mindent megtettek, de időre van szükség, hogy kialakuljon a megfelelő játékkapcsolat. A második félidő elő tíz percétől eltekintve irányítottuk a mérkőzést, magabiztosan játszottunk, és nagyon örülök, hogy a végén ismét legyőztünk egy védekező, és kontrára váró ellenfelet. A Békéscsaba 5-4-1-es felállásban védekezett és a Doroghoz hasonlóan az egyik legjobb idei meccsüket játszották, mert ha egész évben ilyen teljesítményt nyújtanak, akkor minden bizonnyal nem ott állnának, ahol most. Amelyik csapat bajnoki bajnoki címet akar szerezni, annak magabiztosan kell védekezni és jól támadni. Én is szeretném, ha sok góllal nyernénk a mérkőzéseket, de mindig ott a pályán az ellenfél. Dupla öröm, hogy Lukács Dániel fejjel szerzett gólt, mert nagyon sokat gyakoroljuk a fejeseket és most bejött. Mostantól a Budafok elleni mérkőzésre készülünk.

A forduló történéseinek köszönhetően az előttünk álló feladat még nehezebb lett, hiszen győzni tudott a Kozármisleny, a Nyíregyháza, a Csákvár és a Dorog pedig döntetlent játszott, így a 18. pozícióból várhatjuk a szerdai mérkőzést.


Fotók, információk, esemény, jegyzőkönyv, tabella:

FotókMérkőzés információk

JegyzőkönyvTabella


Kapcsolódó hivatkozás:
http://dvtk.eu/merkozesek/pre/20233-merkozes-Diosgyori_VTK-Bekescsaba_1912_Elore/27620-Gyere_hamarabb_a_meccsre-cikk-labdarugas


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:


Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM vállal felelősséget abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az aktuális mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési sajátosságokért NEM vállalhatunk felelősséget. Megértésüket és türelmüket köszönjük!