Ceglédi VSE – Békéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 22. forduló

Ceglédi VSE – Békéscsaba 1912 Előre

0-4 (0-3)

Időpont: 2019. február 3. (vasárnap) 14:00 óra

Helyszín: Malomtó széli Sporttelep (2. számú füves edzőpálya)

Cím: 2700 Cegléd, Malomtó szél

Játékvezető: Nazsa Tamás

Asszisztensek: Berényi Ákos, Márkus Péter

Tartalék játékvezető: Horváth Tibor

Cegléd: Mursits Roland, Ágoston Donát, Sigér Ákos, Csirmaz István, Oldal Tibor, Rétyi Tamás, Wild Tamás Róbert, Preklet Csaba, Szilágyi Péter Zoltán, Farkas András, Nagy Tamás. Cserék: Kis Csaba, G. Bíró Gergő, Varjas Zoltán, Fejes János, Földi Botond, Pallagi Gábor Botond, Lukács Richárd.
Vezetőedző: Nagy Tibor

Békéscsaba: Ribánszki László, Nagy Sándor, Mezei Szabolcs, Mészáros Márk, Szatmári István, Urbin Péter, Király Patrik, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Szélpál Norbert, Vólent Roland. Cserék: Uram János, Zahorán Balázs, Lustyik Levente, Szalai Dániel, Hursán György, Mácsai László, Sinanovic Sinan.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerző: Viczián Ádám (16. perc), Szatmári István (18. perc), Vólent Roland (41. perc), Mészáros Márk (55. perc).

Sárga lapok: Nagy Tamás (22. és 66. perc – kiállítva), Király Patrik (30. perc), Mészáros Márk (59. perc), Mezei Szabolcs (62. perc), Nagy Sándor (72. perc).

Figyelem! A vendéglátó csapat ideiglenes pályáján maximálisan 60 fő vendég szurkoló belépésére van lehetőség!

Február első vasárnapján idegenben kezdte meg a 2018/2019-es tavaszi szezon küzdelmeit a Békéscsaba 1912 Előre, amikor a 22. fordulóban Ceglédre látogatott.

Három percet kellett várni az első helyzetre, amikor Csirmaz futott el a jobb oldalon, beadását pedig Szilágyi készítette lövésre, amelyet Nagy Tamás durrantott fölé mintegy 14 méterről. A folytatásban átvette az irányítást a Békéscsaba, így a 6. percben egy mutatós sarokrúgást mutatott be, majd pár egységgel később Király beadása kanyarodott veszélyesen. A 12. percben Szélpál támogatta meg Oldalt, amit a spori szóbeli feddéssel méltatott. A 16. percben eredmény koronázta próbálkozásainkat, amikor Szatmári beadását Viczián fejelte Mursits kapujába, 0-1. Két perccel később a lelkesen focizó Vólent Rolandot buktatták a tizenhatoson belül, amiért Nazsa játékvezető teljesen jogosan büntetőt ítélt. A végrehajtó Szatmári István volt, aki nem hibázott és megduplázta előnyünket. A játékrész felénél járva egyértelműen az Előre akarata érvényesült, a hazai csapat szinte csak asszisztált a mérkőzéshez. A hazaiak legjobbjának Nagy Tamás tűnt, aki a hátrány ellenére is nagy kedvvel játszott, erőfeszítéseit Király próbálta a 30. percben megakadályozni, amiért sárga cédula lett a jutalma. A biztos előny birtokában némileg visszavettük a tempót, hiszen a ceglédi alakulat eddig abszolút nem jelentett veszélyt. A 40. percben egy Urbin-Vólent kombó végén voltunk ismét eredményesek, 0-3.

A szünetben két helyen is változtatott a vendéglátó csapat szakvezetője: Földi Botond és Fejes János kapott lehetőséget, akik Sigért és Rétyit váltották. Az első néhány percben kezdeményezőbbek voltak a hazaiak, de Nagy Tamás szögletén kívül inkább mezőnyjáték folyt a pályán. Az 56. percben aztán tovább forgott az Előre-henger, amikor egy gyors kontra végén Szatmári beadását Vólent Mészáros elé fejelte, aki könyörtelenül helyezett a léc alá, 0-4. Kedveszegetten tovább próbálkozott a Cegléd, de ma semmi sem akart nekik összejönni – melynek fő oka, hogy a Lilák védelme és Ribánszki kapus is koncentráltan dolgozott. A 66. percben Nagy Tamás megkapta második sárga lapját, ezzel a Ceglédiek tíz emberrel kényszerültek tovább gyürkőzni. A 67. percben Boér mester cserékre szánta el magát, Vólent helyett Sinanovic érkezett, Mezeit pedig Lustyik váltotta. Ezzel együtt feljebb is toltuk védekezésünket, hogy csírájában elfojtsuk a hazai próbálkozásokat, majd a 78. percben még Mácsai is beállhatott, aki Királyt váltotta a ceglédi gyepen. A 81. percben még Fejes kapufája miatt bosszankodhatott Ribánszki, majd néhány perccel később Lukács lőtt fölé tíz méterről.

Nagy Tibor: – Rémálom volt az első félidő. Egy-két ember azt hitte futás és akarat nélkül is lehet futballozni. Tanulunk a vereségből.

Boér Gábor: – Úgy érzem, hogy minden tekintetben felülmúltuk ellenfelünket. Nagyon örülök, hogy egy ilyen szép győzelemmel sikerült elrajtolni és tényleg sok olyan dolog visszaköszönt a mérkőzésen, melyeket kértünk a srácoktól. Mentalitásban, küzdőszellemben is abszolút rendben voltunk, mellette pedig tényleg szép gólokat szereztünk. Nyilván az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindig hasznos, ha egy pontrúgás megtöri a görcsösséget, ahogy ez sikerült az első gólnál. Utána viszont igen magabiztosan és nagy fölényben fociztunk. Nem szabad egy pillanatra sem hátradőlni, ugyanilyen hozzáállással kell tovább játszani. Biztos, hogy lesznek nehezebb időszakok is, de azt is át kell majd vészelni és az is ugyanannyira közös lesz, mint a siker. Ne felejtsük el, hogy ezt a csapat együtt érte el! Szurkolóinknak pedig köszönjük a biztatást és hogy elkísérték a csapatot, számítunk mindenkire egy hét múlva is!

Álomszerű kezdés 2019-ben egy nagyarányú győzelemmel Cegléden – szummázhatnánk szempontunkból a túra történéseit. De, jól van ez így és ezzel együtt magabiztosan várhatjuk a Zalaegerszeget egy hét múlva. Nagy derbi lesz…

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube Fotók

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/232591434308691/

line_purple

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat, melyeket egyedülálló módon rendszeresen és azonnal frissítünk, miután hivatalos formában megkaptuk a belépőjegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az adott mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy adott esetben a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési feltételekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!