Budaörs – Békéscsaba 1912 Előre

budaors_150

Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 3. forduló

Budaörs – Békéscsaba 1912 Előre

1-0 (0-0)

Időpont: 2016. augusztus 10. (szerda) 17:30 óra

Helyszín: Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont

Cím: 8083 Csákvár, Vöröskapu utca 14.

Játékvezető: Szilasi Szabolcs

Asszisztensek: Mohos Milán, Kiss Balázs

Tartalék játékvezető: Barna Gábor

Budaörs: Ordasi Gergő, Horváth Levente, Kinyik Ákos, Gyurácz András, Ódé Norbert, Sajbán Miklós, Csillag Dárius, Menyhárt Attila, Deli Márió János, Bogáti Péter, Sajbán Máté. Cserék: Tulipán Ákos, Horváth Patrik, Árvai Dániel, Lajer Gábor, Varga Bence, Ferkó Ádám, Stieber András.
Vezetőedző: Miskei Attila.

Békéscsaba: Ribánszki László, Bényei Balázs, Fehér Zsolt, Szélpál Norbert, Nascimento de Oliveira Fabio, Szalai Dániel, Takács Péter, Bagi István, Juhász György, Gránicz Patrik, Birtalan Botond. Cserék: Mursits Roland, Spitzmüller István, Urbin Péter, Nagy István, Kelemen Dávid, Kálmán Szilárd, Ihrig-Farkas Sebestyén.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Gólszerző: Kinyik Ákos (63. perc).

Sárgalapok: Deli Márió János (40. perc), Gránicz Patrik (55. perc), Szélpál Norbert (75. perc), Horváth Patrik (82. perc), Csillag Dárius (83. perc), Bényei Balázs (83. perc), Horváth Levente (87. perc).

20160811_budaors_elore

Iszonyú időjárási körülmények között, gyakorlatilag magunkat vertük meg és ezzel vendéglátóink megszerezték első győzelmüket a bajnokságban.

Égszakadás-földindulás, vizes-csúszós pálya – minden elázva Csákváron, így érdemben fotózni sem tudtunk a Budaörs ideiglenes otthonában – hiszen az elvileg fedett részeken is úgy folyt be az égi áldás, hogy nem kockáztathattuk a felszerelést. A hazai együttes kezdte a találkozót és ahogy várni lehetett – a győzelmi- és góllövési kényszerben lévő Előre rövid időn belül beszorította ellenfelét. Nyilvánvaló volt vendéglátóink taktikája – stabil védekezés, kontrák, pontúgások kiharcolása és ebből esetleges gól szerzése. Az első játékrészben érdemleges zöld-fehér helyzetet sem tudtunk feljegyezni – egykapuztak a Lilák. A Bényei, Fehér, Szélpál, Fabio négyes, élükön Ribánszki kapussal áthatolhatatlannak tűnt és a lesre állítás is kiválóan működött. A góllövéssel azonban úgy néz ki, hogy még mindig hadilábon állunk – a nagy kedvvel játszó és időnként klasszis megoldásokat bemutató Gránicz Patrik és Birtalan sem talált ellenszert a betömörült hazaiak ellen. A vizes fű gyakran megtréfálta a feleket, így az elképzelések nem teljesen a tervezettek alapján alakultak. A 21. percben a mérkőzés talán egyik legnagyobb lehetősége maradt ki, amikor Gránicz beadása után Birtalan centikkel vétette el Ordasi kapus hálóját. A 36. percben véleményes körülmények után, kezezést reklamáltak játékosaink – nem ítéltek büntetőt. A 40. percben Szilasi játékvezető Delit "jutalmazta" sárga cédulával. Szalai is tovább próbálkozott, majd Bagi több alkalommal átlövésekkel operált és a hajrában Gránicz beívelését kellett a hazai kapusnak ujjheggyel szögletre tolnia – de a félidő végére maradt a gólnélküli döntetlen.

20160811_budaors_elore_01

A második játékrészt cserék nélkül kezdték a csapatok. A menetrend szerint folytatódott a békéscsabai nyomás és a 51. percben Gránicz cseleinek köszönhetően Juhász elé került a labda, aki a hálóba továbbította a játékszert. Sajnos az asszisztens lest ítélt, így a gólt érvénytelenítették. Az 52. percben Ribánszki kapus fejét stoplizták le, szerencsére némi ápolás után folytatni tudta a játékot. A második félóra végén ismét Ribánszki volt a főszereplő, ezúttal hatalmasat kellett tornáznia – Sajben Máté lövését tolta a kapufára. A 61. percben Miskei Attila megkezdte a frissítéseket: Horváth Patrik váltotta Delit. A 63. percben pontrúgáshoz jutott a hazai csapat: a próbálkozást Ribánszki kapus védte, de a kippattanó labdára Kinyik Ákos reagált a leggyorsabban, aki védhetetlenül szerezte meg a budaörsiek első találatát ebben a szezonban: 1-0.

A helyzetre azonnali cserékkel reagált Zoran Spisljak és Urbint, valamint Ihrig-Farkas Sebestyént is harcba küldte, Birtalan és Juhász helyére. Fogyott az idő és a türelem, egyre idegesebben és kapkodóbban játszott az Előre. A hazai mester taktikusan, újabb cserét eszközölt és a 73. percben Stiebert is a pályára küldte. Az utolsó tíz percben is akadtak ordító lehetőségek: először Ihrig fejelt centikkel fölé, majd Gránicz tekert a bal felső sarok felé, Ordasi kapus éppenhogy szögletre tudta tolni. A 82. percben Bényei előtt is adott volt a lehetőség, de a kapu előtti kavarodásban fölé pattant a labda. Két perccel később, egy kakaskodást követően a játékvezető két lapot is kiosztott, Csillag és Bényei neve mellé is került egy bejegyzés. A rendes játékidő utolsó percében még egy budaörsi csere: Menyhártot Ferkó váltotta, aki szintén feliratkozhatott a jegyzőkönyvbe. A ráadásban aztán Urbin előtt vált üressé az út, de lövése elakadt egy tócsában, így nem ért el a gólvonalig a labda. A 93. percben a játékvezető még engedélyezett egy pontrúgást, amit Fabio tekert a kapus kezébe – ezzel vége is lett a mérkőzésnek, maradt a számunkra nem éppen kedvező 1-0-ás eredmény.

Miskei Attila:Még a leggyengébb csapat is tud nagy akarással és elszántsággal harcolni, azt ígérhetem, hogy soha nem adjuk fel a küzdelmet.

Zoran Spisljak:Sajnos még egy kudarc ért bennünket, megint mi voltunk azok, akik a mérkőzésen több helyzetet is kialakítottunk, de a legfontosabb dolog, a gól hiányzott. Így vereség lett a vége.

Mindent összevetve önmagunkat vertük meg és a sok-sok kihasználatlan lehetőség mellett, éppen egy olyan rögzített szituációból kaptuk a gólt, amelyekre elvileg rendesen felkészültünk. Elég egyetlen kihagyás, amely ebben a kiegyensúlyozottnak tűnő mezőnyben bármelyik mérkőzés végeredményére hatással lehet. Ettől függetlenül egyelőre senki sem találja a góllövő lábát – találatok nélkül pedig lehetetlen győzni. Bízzunk a jobb folytatásban vasárnap!

line_purple

line_purple

Élő tudósítás

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1759908234285580/