Békéscsaba 1912 Előre – DVTK

Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023. 11. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – DVTK

1-2 (0-0)

 

Kövess minket a TikTok-on is!

https://www.tiktok.com/@1912elore

Időpont: 2022. október 9. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Kovács J. Zoltán

Asszisztensek: Sinkovicz Dániel, Tőkés Róbert

Tartalék játékvezető: Nagy Norbert

Békéscsaba: Bukrán Erik, Kitl Miklós, Zvara Levente Mátyás, Lukács Raymond Barna, Mikló Roland, Fazekas Lóránt, Albert István, Czékus Ádám, Szalai Dániel, Horváth Péter, Puskás Gábor Sándor. Cserék: Krnács Richárd, Máris Dominik, Mágocsi Bence, Hodonicki Márk, Hamed Yasin, Szabó Csaba, Bora György, Varga Tamás Károly, Talpalló Norbert Lajos. Átlagéletkor: 24 év.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

DVTK: Danilovic Branislav, Szatmári Csaba, Bokros Szilárd, Bárdos Bence Zsolt, Csirmaz István, Bertus Lajos, Eppel Márton, Lukács Dániel, Bényei Ágoston András, Holdampf Gergő, Cseke Benjámin. Cserék: Póser Dániel, Jurek Gábor, Szőke Adrián, Koman Vladimir, Viczián Ádám, Radics Márton, Illés Bálint, Farkas Dániel, Papp Marcell. Átlagéletkor: 26 év.
Vezetőedző: Kuznyecov Szergej

 Gólszerzők: Fazekas Lóránt (61. perc) – öngól, Holdampf Gergő (74. perc), Czékus Ádám (86. perc).

 Sárga lap: Szalai Dániel (39. perc), Czékus Ádám (45+2. perc), Zvara Levente Mátyás (70. perc).

Nézőszám: 1.228

A találkozó első helyzetét a piros mezes vendégek alakították ki a 3. percben, amikor egy szabadrúgást követően Lukács Dániel fejelt, a labdát reflexmozdulattal ütötte ki Bukrán Erik kapus. Két perccel később ismét Lukács veszélyeztetett, ezúttal a támadó a csabai tizenhatoson belül fordult le, lövése azonban a kapu fölé szállt. A Békéscsaba első helyzetére a hetedik percig kellett várni, amikor Horváth Péter ívelte be a hosszú oldalra a labdát, Czékus Ádám fejelt, de a kísérlet mellé ment. A kezdeti iramot a következő tizenöt percben a kemény, fizikai játék váltotta fel. A 28. percben veszélyeztetett a DVTK: Lukács és Bokros Szilárd összjátékát követően utóbbi lőhetett bal lábbal a tizenhatoson belül, a kísérlet éppen a csabai kapu mellé szállt. Egy perccel később Czékus cselezett ki több vendég védőt, majd 20 méterről lövéssel próbálkozott, de a próbálkozás erőtlen volt, így a diósgyőri hálóőr magabiztosan fogta meg a labdát. A Békéscsaba kényszerű cserét hajtott végre a 37. percben, miután Bukrán Erik fejsérülést szenvedett egy vendég támadóval való ütközéskor, így a játékost Krnács Richárd váltotta a csabai kapuban. Egyből megdolgoztatták a frissen becserélt hálóőrt a diósgyőriek, egy beadást követően Cseke Benjámin fejelt, de Krnács magabiztosan hárított. A 42. percben Horváth veszélyeztetett, a csabai játékos mintegy 20 méterről lőtt, a labda a sarok felé tartott, de a vendégek kapusa védett. A játékvezető a hosszas ápolás miatt hét percet hosszabbított, a ráadás harmadik percében kontrázott a Békéscsaba, amelynek végén Lukács Raymond került lövőhelyzetbe, a kísérlet azonban a kapu fölé szállt. A 45+4. percben egy vendég szöglet után alakult ki kavarodás a csabai kapu előtt, amelynek végén Szatmári Csaba fejelt, de Krnács hárított.

Fotó: Such Tamás

A második félidő első lehetőségét a vendégek jegyezték az 51. percben, amikor Lukács adta be a labdát az alapvonal környékéről, Bertus Lajos lőhetett üresen jó helyzetből, de jócskán a csabai kapu fölé szállt a labda A Békéscsaba egy perccel később hasonló helyzetet alakított ki, egy beadást követően Mikló Roland lőtt akrobatikus mozdulat után, de a kísérlet éppen csak a diósgyőri kapu fölé szállt. A 61. percben megszerezte a vezetést a DVTK: egy jobboldali beadást követően a csabaiak védője, Fazekas Lóránt próbált tisztázni, azonban a saját kapujába lőtte a labdát, így öngólt szerzett (0-1). A bekapott találat ellenére nem tört meg az Előre, a 66. percben Czékus cselezte be magát az ellenfél tizenhatosán belülre, majd éles szögből erősen lőtt, de Branislav Danilovic védeni tudott. Két perccel később egy szabadrúgást követően veszélyeztetett a házigazda, a lecsorgó labdát Kitl Miklós lőtte el, de próbálkozása a kapu fölé szállt. A 74. percben megduplázta előnyét a DVTK: a csabai védők felszabadítása a nagy lendülettel érkező Holdampf Gergő elé került, aki 25 méterről lőtt, a labda egy hazai védőn váltott iránt és úgy pattant a kapuba (0-2). Három perccel később ismét a vendégek voltak veszélyesek, egy szépen felépített akció végén Szőke Adrián lőtt közelről, de Krnács ezúttal védeni tudott. A 83. percben Bényei Ágoston ugratta ki Szőkét, aki ugyan ellőtte a kiérkező csabai kapus mellett a labdát, próbálkozása a kapu mellé ment. A Békéscsaba szépített a 86. percben: Horváth szögletét Máris Dominik fejelte a kapu irányába, azonban Czékuson irányt váltott a labda és úgy pattant a vendégek hálójába (1-2). Nagy nyomás alá helyezte ellenfelét a házigazda, a 92. percben még Krnács is felment a csabai szöglethez, amelynek végén Máris stukkolt bele a labdába, de felszabadítottak a védők. Nem sikerült újabb gólt szereznie a Békéscsabának, így a DVTK 2-1-re győzte le a viharsarki együttest.

Kuznyecov Szergej– Fontos győzelmet arattunk, amiért sokat tettünk. Természetesen boldogabb lettem volna, ha a végén egy kis lehetőséget sem adtunk volna az ellenfélnek. Ugyanakkor az is el kell ismerni, a hazai csapat nem adta fel, az utolsó pillanatig harcoltak. Az ilyen hajrá mindig feldobja a stadionba kilátogató szurkolókat. Örülök, hogy megszereztük a győzelmet, fontos három pontot szereztünk. Sok dolgot még át kell majd beszélni, de megilleti a csapatot és a diósgyőri szurkolókat is a gratuláció. 

Brlázs Gábor– Ma sem tehetek szemrehányást a srácoknak, mert mindent kiadtak magukból. Sajnos olyan passzban vagyunk, amikor két rossz labdaérintés után kétgólos hátrányba kerültünk. Onnan még vissza tudtunk volna jönni, de a hajrában nem adott meg a játékvezető egy büntetőt és a sárga lapos esetekben sem biztos, hogy azonos mércével mért. De nem ez döntött a mérkőzésen, pechünk volt ma.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/655884342442558

Fotók Élő tudósítás Információk Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: