Békéscsaba 1912 Előre – ZTE FC

Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 33. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – ZTE FC

0-2 (0-1)

Időpont: 2017. május 3. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Bognár Tamás

Asszisztensek: Kovács II. Gábor, Máyer Gábor

Tartalék játékvezető: Oláh Gábor

Békéscsaba: Ribánszki László, Bényei Balázs, Babinyecz Balázs, Birtalan Botond, Szalai Dániel, Bagi István, Urbin Péter, Nagy István, Juhász György, Viczián Ádám, Kelemen Dávid. Cserék: Hrabina Alex, Nascimento de Oliveira Fabio, Spitzmüller István, Fehér Zsolt, Gránicz Patrik, Besztercei Attila, Pilán Márkó.
Vezetőedző: Boér Gábor

ZTE: Szappanos Péter, Deutsch Bence, Forgács András, Kovács Gábor, Bobál Gergely, Babati Benjamin, Szatmári István, Króner Martin, Kretz Bálint, Polényi Gábor, Nagy Tamás. Cserék: Macher Dávid, Oláh Bálint, Horváth Dániel, Végh Gábor, Bedi Bence, Ekker Milán.
Vezetőedző: Csató Sándor

Gólszerzők: Forgács András (36. perc), Babati Benjamin (47. perc).

Sárgalap: Bényei Balázs (49. perc), Polényi Gábor (60. perc), Szatmári István (81. perc), Viczián Ádám (82. perc).

Piroslap: Kelemen Dávid (87. perc).

Szerdán este a tabella 13. helyén álló, egykor szebb napokat látott ZTE csapatát látta vendégül az Előre. A korábbi békéscsabai középpályás, Csató Sándor által irányított vendégeknél sérülés miatt Angyal és Paudits hiányzott. A két együttes lendületesen kezdett, így többször kerültek veszélybe a kapuk. A 17. percben Birtalan a kapufát találta el. A vendégek is próbálkoztak, de a csabai védők visszaverték a támadásokat.

A 31. percben Viczián 17 méteres jól eltalált lövését védte Szappanos kapus. A félidő vége előtt váratlanul vezetést szerzett a ZTE, a rutinos belső védő Forgács fejesével. A gól után a lila-fehérek többet támadtak, helyzetük is volt, de azok is kimaradtak.

Fordulás után egy tizenegyesből gyorsan növelte előnyét a vendégcsapat. Boér Gábor azonnal reagált és kettős cserét határozott el, Fabiot és Grániczot küldte a pályára Juhász és Urbin helyett. Előnye birtokában a vendégcsapat nyugodtabban futtbalozott, a lilák is próbálkoztak, de nem volt elég átütőerő a játékukban.

A hajrában is a békéscsabaiak vezettek több támadást, de a szervezett, ezen a mérkőzésen jó teljesítményt nyújtó zalaiak megérdemelten nyerték a találkozót. Ezzel a vereségel, miután a vetélytársak közül a Kisvárda és a Balmazújváros is győzött, az Előre jelentős hátrányba került a feljutást jelentő második helytől.

Boér Gábor: – Nagyon rossz időpontokban kaptuk a gólokat, bár ezek sosem jönnek jókor. Az első félidőben rengeteg lehetőséget hagytunk ki és úgy látszik ez egy olyan nap volt, amikor minden kifelé pattant. Akármit tettünk a sikerért, nem akart összejönni a gól. Nyilván mindennek megvan az oka, ahogy ennek is – azon leszünk a következő három napban, hogy megpróbáljuk kijavítani az elkövetett hibákat. Ettől függetlenül ez ugyanaz a csapat, mint amelyik eddig is volt – ezért valamilyen szinten ugyanúgy kell kezelni, ahogy eddig. Ma talán a legnagyobb hiba az volt, hogy nem voltunk olyan frissek fejben, mint eddig. Nehezen jutottunk el a helyzetekig és a befejezések egyáltalán nem sikerültek.Gratulálok a Zalaegerszegnek, mert jól megoldották a részüket és megvertek minket kontratámadásokból.

Csató Sándor: – Tudtuk, hogy a játákunk az előző mérkőzéseken is rendben volt, most azonban ez sikerrel is párosult. Nem gondoltuk, hogy ennyire jól sikerül ez a mérkőzés – nagyon ránk fért, hiszen az előző négy meccsen mindig kimaradtak a helyzeteink és ahogy az már szokott lenni ilyenkor, ez meg is bosszulta magát. A mai napon ez fordítva volt és a meccs elején is voltak már helyzeteink, aztán sikerült az első gólt megszereznünk. Utána azt tudtuk játszani, amit elterveztünk: zárt védekezésből igyekeztünk kontrázni, aminek a második játékrész elején meg is lett az eredménye. Ez már teljes mértékben befolyásolta a mérkőzést, hiszen tudtuk a hazaiknak győzelemre van szüksége ahhoz, hogy a feljutásért tudjanak harcolni. Kinyíltak, futniuk kellett az eredmény után, jöttek a felívelések – amire fel voltunk készülve. Gratulálok játékosaimnak, akik fegyelmezetten és koncentráltan hozták le a mérkőzést!

Fotók

YouTube 

Élő tudósítás 

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/284650931993238/

line_purple

Webshop ajánló:
Szilikon karkötő

line_purple