Békéscsaba 1912 Előre – Vác FC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 211 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 34. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Vác FC

2-1 (1-0)

Időpont: 2019. április 28. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Nagy Róbert

Asszisztensek: Márkus Péter, Berényi Ákos

Tartalék játékvezető: Ducsai József

Békéscsaba: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Nagy Sándor, Mezei Szabolcs, Szatmári István, Urbin Péter, Szalai Dániel, Babinyecz Balázs, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Szélpál Norbert. Cserék: Uram János, Máris Dominik, Vólent Roland, Sinanovic Sinan.
Asszisztens edző: Makra Zsolt

Vác: Halasi Péter, Hegedűs Csaba, Gyürki Gergely, Varga Szabolcs, Zsolnai Richárd Tibor, Sóron Tibor, Pintér Bence, Szabó Norman Áron, Varjas László, Szekszárdi Tamás, Mátyás Zsolt. Cserék: Abu Attila, Földi Máté, Kákonyi Dániel, Murai Sándor Márk, Lami Bálint, Búrány Zoltán, Wieland Dominik.
Vezetőedző: Horváth Károly

Gólszerzők: Nagy Sándor (24. perc), Zsolnai Richárd Tibor (63. perc), Szélpál Norbert (79. perc).

Sárga lapok: Varga Szabolcs (58. perc), Babinyecz Balázs (62. perc), Halasi Péter (72. perc), Viczián Ádám (72. perc), Szabó Norman Áron (82. perc), Pintér Bence (90. perc), Mezei Szabolcs (93. perc).

Az esős, hideg időben lejátszott mérkőzésen sok volt a hiányzó a hazaiaknál.

24. perc: bal oldalról Szatmári adott középre és a jól érkező Nagy Sándor közelről fejelt a kapuba, 1-0.

63. perc: Babinyecz szabálytalankodott a tizenhatososon belül, a megítélt tizenegyest Zsolnai Richárd értékesítette, 1-1.

79. perc: egy lepattanó labda került Szélpál Norbert elé, aki könyörtelenül juttatta a kapuba a labdát, 2-1.

Az első negyedórában felváltva kerültek veszélybe a kapuk. A 18. percben Zsolnai lövése után Ribánszki a felső lécre tolta a labdát. A félidő közepén megszerezte a vezetést a Békéscsaba. A folytatásban a vendégek is többször próbálkoztak, de a csabai védelem, és Ribánszki kapus a helyén volt.

Fordulás után a csabaiak kezdtek jobban. Az 51. percben Szalai lépett ki a váci védők között, majd nagy helyzetben mellé lőtt. Hét perccel később Szatmári helyére Sinanovic érkezett a lila-fehéreknél. A 63. percben egy jogosnak mondható tizenegyesből egyenlítettek a vendégek. A hajrában Szélpál Norbert megszerezte a győzelmet jelentő gólt a Békéscsabának. Bár pozíciót ebben a fordulóban sem sikerült fogni, hiszen a Budaörs meglepetésre megverte a Zalaegerszeget, de újabb fontos három pontot sikerült gyűjteni, ami hazai pályán igencsak ránk fért.

Sajnos a színes lapoknak köszönhetően tovább szűkül a szakmai stáb merítési lehetősége, hiszen ezúttal Mezeinek és Babinyecznek gyűlt ki az 5-5 sárgája, így a dorogi túrát automatikusan ki kell hagyniuk. Összességében talán összejön tizenegy játékos, aki felülhet a csapatbuszra?!

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube

Élő tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/331467240906226/