Békéscsaba 1912 Előre – Soroksár SC

Merkantil Bank NB II Liga 2020/2021. 6. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Soroksár SC

1-1 (1-0)

Időpont: 2020. augusztus 26. (szerda) 19:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Takács János

Asszisztensek: Punyi Gyula, Szilágyi Norbert

Tartalék játékvezető: Nazsa Tamás

Békéscsaba: Czinanó Antal Áron, Farkas Márk, Kitl Miklós, Mészáros Márk, Nikola Pantovic, Szalai Dániel, Hursán György, Hodonicki Márk, Lukács Raymond Barna, Bora György, Paudits Patrik. Cserék: Krnács Richárd, Nagy Sándor, Szabó Péter, Váradi Ádám, Máris Dominik, Babinyecz Balázs, Horváth Péter.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Soroksár: Varga Ádám Gábor, Kópis Norbert, Csernik Kornél Bonifác, Valencsik Dávid, Huszák Tamás, Pászka Lóránd, Gyömbér Gábor, Derekas Zoltán, Gengeliczki Gergő, Korozmán Kevin, Erdélyi László. Cserék: Abu Attila, Orosz Márk, Gárdos András, Magyari Szilárd, Lovrencsics Balázs, Tóth Dominik Bence, Takács Zsolt Zsombor.
Vezetőedző: Lipcsei Péter

Nézőszám: 1.560

 Gólszerzők: Nikola Pantovic (41. perc), Lovrencsics Balázs (65. perc).

 Sárga lap: Korozmán Kevin (14. perc), Hodonicki Márk (26. perc), Huszák Tamás (55. perc), Mészáros Márk (56. perc), Lukács Raymond (66. perc), Gengeliczki Gergő (93. perc).

A Békéscsaba 1912 Előre harmadik hazai meccsén sem nyert, de egyedüliként veretlen a labdarúgó Merkantil Bank Ligában. Schindler Szabolcs együttese hiába vezetett az első félidő után, a végén mégis 1-1-es döntetlent játszott a Soroksár csapata ellen szerdán este.

Fotó: Milyó Pál

Az első lehetőség a csabaiaké volt a 3. percben, Lukács lövése elakadt egy védőben, a szögletet követően pedig Hursán nem találta el a kaput ígéretes helyzetben. Az első negyedóra főként mezőnyjátékkal telt, mindkét csapat sok hibával játszott. A 13. percben Czinanó lépett ki a kapujából bátran, Korozmán elől tisztázni tudott, a játékvezető pedig még sárga lapot is adott a támadónak szimulálás miatt. Az első kaput eltaláló lövés a vendégeké volt a 18. percben: Csernyik próbálkozását Czinanó hárította. A soroksáriak kedvet kaptak a távoli lövésekhez, Gyömbér mintegy 22 méterről lőtt és alig kerülte el a labda a bal felső sarkot a 22. percben. Két perccel később Pantovic próbálta takarásból meglepni Vargát, de ez nem sikerült, a kapus magabiztosan védett. Az első félóra végén Kitl, majd Paudits harcolt meg egy labdáért a vendég tizenhatos környékén, végül Hodonicki lőhetett éles szögből, Varga szépen védett. Hét perccel később egy gyors hazai ellentámadás végén Pantovic lőtt 17 méterről, de csak az oldalhálót zörgette meg. A csabaiak a 41. percben szerezték meg a vezetést, egy gyors ellentámadás után Szalai indított, a bal szélen Nikola Pantovic érkezett, aki befelé tolta a labdát, 16 méterről pedig pontosan lőtt, a labda a bal kapufáról vágódott a hálóba (1-0). Pantovic majdnem duplázni tudott, a 43. percben a felső lécet találta el! A 44. percben pedig Paudits hozhatta volna ziccerbe Lukácsot, labdája azonban hosszú lett. Az első 45 perc első fele kiegyenlített játékot hozott, de a folytatásban a hazaiak akarata érvényesült és megérdemelten vezettek.

A fordulást követően a Soroksáré volt az első pár perc, előbb Pászka cselsorozata volt veszélyes, majd Gyömbér fejesét kellett bravúrral védeni Czinanónak a 48. percben. Két perccel később pedig Korozmán lapos próbálkozását védte lábbal a hazai kapus. A csabaiak nagy lehetőségeket hibáztak egy óra elteltével: először Lukács passza után Paudits lőtt mellé, majd Lukács került kétszer is helyzetbe, előbb mellé lőtt, majd Varga védte az éles szögből leadott lövését. A Soroksár megbosszulta a kihagyott helyzeteket: Derekas adott be a bal szélről, középen Lovrencsics Balázs érkezett, a csereként beálló támadó pedig első labdaérintéséből, 6 méterről a kapu közepébe fejelt (1-1). A csabaiak rögtön ezután egy meg nem adott gólig már eljutottak, a játékvezető szerint Máris már kivitte a labdát az alapvonalon túlra, így beadása után Lukács hiába pörgetett a kapu jobb alsó sarkába. A 71. percben Máris szaladt el egy indítással, de Gengeliczki blokkolta a lövést. Kilenc perccel később a vendégek a vezetést is megszerezhették volna: Orosz legurítását Derekas lőtte kapu mellé centikkel. A hajrában újra Lovrencsics fejében volt a gól: egy újabb Pászka beadására érkezett a center, de öt méterről fölé fejelt.

Az első félidő után megérdemelten vezetett a Békéscsaba, a térfélcserét követően pedig volt esélye arra, hogy lezárja a mérkőzést és megduplázza az előnyét. Ez nem sikerült, a Soroksár pedig az utolsó fél órában, a cseréket követően frissebb volt, így megérdemelten egyenlített.

A csabaiak harmadik hazai meccsüket sem tudták megnyerni ebben a szezonban, de egyedüli csapatként továbbra is veretlenek a másodosztályú mezőnyben. Schindler Szabolcs gárdája legközelebb a Dorog otthonában lép pályára vasárnap.

Schindler Szabolcs: – Az első félidő langyos futball volt, negyedórát játszottunk jól, jókor szereztük a gólt, kapufánk, helyzeteink voltak. A 2. félidőben mindkét csapat odatette magát, de 6-3 vagy 7-4 helyett 1-1 lett a végeredmény. Elégedetlen vagyok, mert ma nyernünk kellett volna. A futball törvényszerűsége érvényesült, mi nem rúgtuk be a helyzeteket, az ellenfél pedig kiegyenlített.

Lipcsei Péter: – Elégedett vagyok a srácokkal, vesztett állásból jött vissza a csapat. Jól küzdöttek a fiúk, nyerhettünk volna, de az utolsó passzok nem sikerültek a második félidőben. Szerettünk volna nyerni, azonban ma egy nagyon jó Békéscsaba ellen játszottunk.

Készítette: Békéscsabai Médiacentrum Kft.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/3236620709738529/

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube Fotók Élő szöveges tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv