Békéscsaba 1912 Előre – Soroksár SC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 314 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 36. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Soroksár SC

3-5 (0-1)

Időpont: 2019. május 5. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Kassai Viktor

Asszisztensek: Szalai Dániel, Baghy Csaba

Tartalék játékvezető: Berényi Tamás

Békéscsaba: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Mezei Szabolcs, Szatmári István, Urbin Péter, Szalai Dániel, Király Patrik, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Szélpál Norbert, Sinanovic Sinan. Cserék: Uram János, Máris Dominik, Ilyés Tamás, Babinyecz Balázs, Mácsai László, Vólent Roland.
Vezetőedző: Boér Gábor

Soroksár: Kovács Dániel, Orosz Márk, Lőrinczy Attila, Valencsik Dávid, Kundrák Norbert, Molnár Róbert, Huszák Tamás, Gyömbér Gábor, Derekas Zoltán, Dvorschák Gábor, Erdélyi László. Cserék: Steer Bence, Kovács Dávid Szilveszter, Lakatos István, Tamási Zsolt, Bor Dávid Ferenc, Pál András, Korozmán Kevin.
Vezetőedző: Lipcsei Péter

Gólszerzők: Gyömbér Gábor (22. perc), Kundrák Norbert (52. perc), Viczián Ádám (56. perc), Orosz Márk (58. perc), Máris Dominik (73. perc), Korozmán Kevin (74. és 80. perc), Urbin Péter (81. perc).

Sárga lapok: Orosz Márk (14. perc), Szélpál Norbert (50. perc), Huszák Tamás (65. perc), Lőrinczy Attila (71. perc), Valencsik Dávid (84. perc), Szalai Dániel (90. perc).

Nézőszám: 338

A Békéscsaba 1912 Előre 5-3-as vereséget szenvedett a labdarúgó Merkantil Bank Liga 36. fordulójában.

A hazai együttesből ezúttal eltiltás miatt nem volt hiányzó, ám a sérültek listája továbbra is hosszú volt. Mezőnyjátékkal indult a mérkőzés, sokáig nem adódott igazi helyzet egyik csapat előtt. A vendégek kissé váratlanul, a 22. percben szerezték meg a vezetést: egy szöglet után Gyömbér Gábor érkezett a hosszú oldalon egy megcsúsztatott labdára és fejelt közelről a csabai kapuba (0-1). A viharsarkiak gondjai az első félóra után sokasodtak, amikor Ribánszki László és Király Patrik fejelt össze egy soroksári szöglet után, Boér Gábornak mindkettejüket le kellett cserélnie, a játékosokat pedig mentő szállította kórházba. A házigazda a félidő végén egyenlíthetett volna, Szatmári István lépett ki ziccerben, azonban a felső lécre emelte a labdát, így a soroksáriak egygólos előnnyel mentek a szünetre.

A mérkőző feleket ezúttal sem fogadta kegyeibe az időjárás, hiszen zuhogott az eső, azonban a fordulást követően a gólzápor is megérkezett! Az 52. percben Kundrák Norbert egy óriási bombával avatta fel a csereként beálló Uram Jánost (0-2). A csabaiak az 56. percben szépítettek, amikor Viczián Ádám volt eredményes egy sarokrúgást követően (1-2). A hazai védők azonban nem koncentráltak eléggé: két minutummal később Orosz Márk újra kettőre növelte a vendégek előnyét (1-3). A hazaiak a felforgatott összeállítás ellenére becsülettel mentek előre: a 73. percben a csereként beálló Máris Dominik lövése talált utat a jobb alsó sarokba (2-3). Ezzel kezdetét vette egy nyolc perce gólcsata, amikor négy találat született: a 74. minutumban a szintén csereként beálló Korozmán Kevin szerezte meg első gólját a mérkőzésen. Az Előre még ekkor sem törődött bele a veresége, mert Urbin Péter szezonbeli 13. bajnoki találatával megint egyre csökkent a különbség (3-4). Újra csak egy perc telt el, amikor Korozmán másodszor is beköszönt, ezzel végleg eldöntve a három pont sorsát (3-5).

A csabaiak a sérülések ellenére nagyot küzdöttek, azonban a védelmi megingásokat kihasználó Soroksár végül elvitte a három pontot a Kórház utcából. Az Előre nagy lehetőséget puskázott el, mert az eredmények úgy alakultak, hogy akár a 3. helyre is felzárkózhatott volna egy győzelemmel, így azonban maradt a 6. pozíció két fordulóval a vége előtt.

Ribánszki László és Király Patrik

Sajnos a sérülések komolyabbnak bizonyultak, hiszen mindkét játékosunkat kórházba kellett szállítani. Ribánszki László többszörös arckoponya törést és agyrázkódást, míg Király Patrik agyrázkódást szenvedett az elsődleges orvosi diagnózis szerint. Hétfőn komolyabb vizsgálatok, Laci esetében pedig valószínűleg műtét is várható. Játékosaink a mérkőzés után a kórházba siettek, hogy egy emberként társaik mellett legyenek a nehéz pillanatokban. Mindkettőjüknek kitartást és mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube

Élő tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/2508001865917887/