Békéscsaba 1912 Előre – Kaposvári Rákóczi FC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 381 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 12. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Kaposvári Rákóczi FC

1-1 (0-0)

Időpont: 2018. október 7. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Oláh Gábor

Asszisztensek: Punyi Gyula, Márkus Péter

Tartalék játékvezető: Molnár Attila

Békéscsaba: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Mezei Szabolcs, Szatmári István, Gránicz Patrik, Urbin Péter, Szalai Dániel, Király Patrik, Hursán György, Viczián Ádám, Szélpál Norbert. Cserék: Uram János, Nagy Sándor, Lustyik Levente, Mészáros Márk, Ilyés Tamás, Pilán Márkó, Sinanovic Sinan.
Vezetőedző: Boér Gábor

Kaposvár: Slakta Balázs, Fodor Marcell, Godzsajev-Telmán Rabil Ogli, Vachtler Csaba, Beliczky Gergő, Andorka Péter, Szakály Attila, Ur László, Tömösvári Bálint, Csernák Martin Tibor, Lakatos Gergő. Cserék: Bonnyai Márk, Rajczi Péter, Nagy János Patrik, Hadaró Valentin, Horváth Ferenc, Nagy Richárd, Bíró Dominik.
Vezetőedző: Waltner Róbert

Gólszerző: Szatmári István (58. perc), Rajczi Péter (92. perc).

Sárga lap: Vachtler Csaba (6. perc), Tömösvári Bálint (23. perc), Mezei Szabolcs (38. perc), Király Patrik (78. perc), Bíró Dominik (79. perc), Ribánszki László (91. perc).

Nagyszerű, közönségszórakoztató, izgalmas mérkőzésen talán némileg igazságtalan eredmény született, hiszen csak az utolsó pillanatokban büntetőből tudott egyenlíteni a Kaposvár. Ezzel megtörte a Békéscsaba hazai győzelmi sorozatát és elvitt egy számukra igen értékes pontot a Viharsarokból.

Az 58. percben, mint oly sokszor, a Somogy megyeiek kapuja előtt pattogott a labda. Szatmári István dajkálgatta, mindenki azt várta, tovább gurítja valamelyik társnak, ám helyette váratlanul, 28 méterről nagy erővel kapura rúgta a labdát, amely a jobb sarokban kötött ki, 1–0.

A 75. percben a folytonosan reklamáló Waltner Róbertet a játékvezető a lelátóra küldte.

A 91. percben egy hatalmas partdobás után Ribánszki kivetődött az egyik kaposvári támadó lábára, a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Rajczi Péter a balra vetődő Ribánszki mellett a kapu jobb oldalába lőtte, 1–1.

Az első öt perctől eltekintve nyomasztó fölénybe került a Békéscsaba, szinte csak a kaposvári térfélen pattogott a labda. Jobbnál jobb helyzeteket dolgoztak ki a lila-fehérek, többször már a kapuban láttuk a labdát, ám Slakta Balázs remek napot fogott ki, az első félidőben számtalan ziccert, nagy helyzetet ártalmatlanított. A vendégek középpályás sora nagyon halványan muzsikált, nem szedtek össze szinte semmilyen labdát, szervező munkájuk sok kívánnivalót hagyott maga után. A csabaiakon viszont látszott, hogy nagy kedvvel játszanak, de ritmusos, tetszetős produkciójuk az első 45 percben nem párosult góllal.

A fordulás után is az Előre volt a kezdeményezőbb, egymás után dolgozták ki a helyzeteket. Hősiesen védekezett a Kaposvár, egészen az 58. percig, amikor Szatmári István váratlan húzással előnyhöz juttatta csapatát. Ezt követően is kézben tartották a találkozót a házigazdák, de már kevesebb veszélyt okoztak a vendégek kapujára. Sőt, a finisben a kaposváriak előtt is adódott néhány helyzet, de sorra elügyetlenkedték, egy esetben pedig Ribánszki Lászlónak kellett közbe avatkoznia. Ám a rendes játékidőn túl egy váratlan helyzet után a vendégek örülhettek, Rajczi Péter pedig megbüntette a lila-fehéreket: tizenegyesből kiegyenlített. Pedig a csabaiak rászolgáltak volna a három pontra, ugyanis minden tekintetben ellenfelük fölé nőttek vasárnap este.

Egy szó, mint száz ilyen mérkőzés is van, amikor a kitűnő teljesítmény, a látványos foci és a rengeteg kidolgozott helyzet sem elég a három ponthoz, ráadásul a többi meccs eredményeképpen “csak” a harmadik pozícióból folytathatjuk a bajnokságot. Ez a válogatott szünet most nagyon jókor jön, lehet rendezni a sorokat, a gondolatokat.

Boér Gábor: – Úgy érzem, hogy az egyik legjobb meccsünk volt a mai és szinte tökéletes futballt játszottunk. Nagyon fáj és nehéz feldolgozni a végeredményt, hiszen az ellenfelet szinte lenulláztuk és szinte csak nekünk voltak lehetőségeink egészen a 75. percig. Oda lyukadtunk ki, ahova tavaly – bár állítólag nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni, nekünk mégis sikerült. Sajnos a mai napon nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat, de talán ha nekem ennyire fáj, akkor a srácoknak legalább kétszer ennyire. Iszonyú sokat melóztak és a szerdai zakó után is fel tudtak állni és azt játszották, ami igazán bennük van – igazi sportemberek. Nagyon sajnálom őket és most nagyon jól jön a szünet, hiszen ezek szerint némileg elfáradtunk. Nem értem, hogy miért vette el tőlünk a sors a mai győzelmet, de tudom hogy vissza fogjuk ezt kapni. Csak az eredmény miatt vagyok csalódott, a mutatott játék nagyon rendben volt. Szurkolóinknak pedig köszönjük a drukkolást és azt is, hogy mellettünk vannak, úgy éreztük valami megmozdult!

Waltner Róbert: – Egy rangadót játszottunk és az, hogy most az utolsó percben sikerült ikszre hozni a meccset, az annak köszönhető, hogy csapatként küzdöttünk és nem adtuk fel. Viszont  minden elismerésem a Békéscsabáé, véleményem szerint az egyik legszebb focit játsszák ebben a mezőnyben. Megnéztem az összes mérkőzésüket, nagyon szimpatikus csapat és látszik, hogy nagyszerű szakmai munka folyik. Igen fontos pontot szereztünk idegenben, úgy hogy nekünk gyakorlatilag 5 kezdő játékosunk nem játszott, elég felforgatott összeállításban kellett pályára küldeni a csapatomat. Megtettünk mindent, ma ennyire futotta. Bízom benne, hogy a jövőben is sikerrel tudunk majd szerepelni.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube

Élő tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/560932131029397/

line_purple