Békéscsaba 1912 Előre II. – FC Dabas

fc_dabas_150

NB III. Közép csoport 2016/2017. 15. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – FC Dabas

4-0 (1-0)

Időpont: 2016. november 30. (szerda) 13:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Nagy Norbert

Asszisztensek: Berecz Attila, Szabó Ferenc Szilárd

line_purple

Békéscsaba: Máthé Gábor, Tóth Dániel, Kmetykó Kevin, Babinyecz Balázs, Pilán Márkó, Mácsai László, Ihrig-Farkas Sebestyén, Kálmán Szilárd, Kun László Dávid, Birtalan Botond, Urbin Péter. Cserék: Baráth Bence, Vozár Dávid, Bozsó Milán, Konyecsni Zoltán, Takács János Dávid, Tóth Gergő Attila.
Vezetőedző: Szenti Zoltán

Dabas: Scheilinger György, Nádházi Ákos, Kállai Norbert, Sárközi Norbert, Zsolnai Róbert, Dabasi Károly, Karacs Roland, Surányi Zoltán Roland, Dobó Róbert, Domonyi Roland, Tóth Márton. Cserék: Török Krisztián Ferenc, Huller Ádám, Huszti Ádám, Varga Balázs, Gáspár Tibor, Hollauer Balázs, Zsolnai Róbert.
A csapatot irányítja: Erős Károly

Gólszerzők: Urbin Péter (30. perc), Ihrig-Farkas Sebestyén (49. és 84. perc), Konyecsni Zoltán (89. perc).

Sárgalapok: Kállai Norbert (19. perc), Zsolnai Róbert (50. perc), Mácsai László (58. perc), Ihrig-Farkas Sebestyén (73. perc), Sárközi Norbert (84. perc).

Piroslap: Dabasi Károly (32. perc).

line_purple

Szűk félórán keresztül nem találták a fogást egymáson a felek. Ekkor azonban Urbin egy nagy ziccer elhibázása után, a második kísérletét már gólra váltotta, miután egy kapu előtti tömegjelenet végén higgadtan emelt a hálóba, 1–0. A vendégek dolgát tovább nehezítette, hogy pár perccel később tíz emberrel kényszerültek folytatni, a Kálmán felé visszarúgó Dabasi alakítását ugyanis nyomban piros lappal "jutalmazta" Nagy Norbert játékvezető.

Szünet után sok mozgással igyekezett közömbösíteni emberhátrányát a Dabas, de az igen aktív Ihrig-Farkas már az elején tovább mélyítette problémáikat, miután őrzőjét becsapva tisztára játszotta magát és biztosan lőtt a kapuba, 2-0. Egyre inkább fölénybe kerültek a lila-fehérek, a látogatóknál pedig a csereemberek sem tudtak csodát tenni. Érett az újabb hazai találat és a 84. percben Ihrig-Farkas realizálta is ezt, egy kavarodás után közelről fejjel bevéve a dabasi kaput, 3–0. A slusszpoén a csereként beszálló Konyecsni nevéhez fűződött, aki a 89. percben egy mintaszerű kiugratás végén helyezte el a pettyest a hálóban, 4–0.

A jól felálló Előre számára néhány remek egyéni teljesítménynek köszönhetően nem okozott különösebb gondot a stratégiai fontosságú három pont otthon tartása. A második csapat utolsó bajnoki mérkőzése vasárnap helyett december 2-án, pénteken 13:00 órától lesz, amikor is a Hódmezővásárhely látogat a Kórház utcába.

Szenti Zoltán: – Az az igazság, hogy ma mindenféleképpen jobban játszottunk, mint az ellenfelünk és több gólhelyzetet is alakítottunk ki. Aki ránéz az összeállításra, az könnyedén rájön, hogy miért volt ez a magabiztos győzelem.

Erős Károly: – A kiállítás és a több csabai visszajátszó megpecsételte a sorsunkat. Gratulálok a Békéscsabának!

Ihrig-Farkas Sebestyén: – Gratulálok a csapatnak, mert az is, aki visszajátszott és a fiatalok egyaránt jól alkalmazkodtak a mai napon. Összességében egy jó meccset játszottunk, az eredmény magáért beszél és reálisan is volt legalább négy gól a két csapat között, ha nem több. Örülök, hogy kétszer is sikerült betalálnom és ismét győzött a csapat.

line_purple

Mint ismeretes, az eredetileg november 12-re kiírt, az esőzések miatt 15. fordulóból elmaradt mérkőzést pótoljuk szerdán délután egy órakor.

Az is köztudott, hogy Dajka László – az FC Dabas volt vezetőedzője – november 9-én benyújtotta lemondását, melyet a klubvezetés tiszteletben tartott és egyben el is fogadott.  A dabasi klub keresi a megoldást az NB III-as vezetőedző személyét illetően – addig azonban, amíg nem születik döntés, ideiglenesen Kucsák István irányítja majd a keret szakmai munkáját. Segítője Erős Károly lett, aki Dajka László távozásától függetlenül is a klub alkalmazásában maradt.

Következő vendégeink az elmúlt hétvégi Dabas-Gyón FC elleni városi rangadón magabiztos, 3-0-ás "idegenbeli" győzelmet arattak, így Szenti Zoltán együttesének – ahogy azt már megszokhattuk -, egyáltalán nem lesz könnyű dolga. Független ez attól, hogy ezúttal talán több visszajátszó is trénerünk rendelkezésére állhat, hiszen az első csapat itthon tartózkodik és néhány kisebb sérüléstől eltekintve mindenki hadra fogható. A Pest megyeiek 16 lejátszott forduló után 5 győzelemmel, 2 döntetlennel és 9 vereséggel, valamint 17 bajnoki ponttal a táblázat 15. pozíciójából várják a viharsarki megmérettetést. Sajnos a Békéscsaba "szájából" vasárnap a Dunaharaszti MTK énekelte ki a sajtot és talán nem állunk messze az igazságtól, ha azt írjuk le: két pont a pályán maradt, így jelen pillanatban 2 győzelem, 4 döntetlen és 10 vereséggel zsebünkben, még mindig a bajnoki tabella, kiesést jelentő 17. helyén állunk.

A két együttes 2016. május 1-jén találkozott utoljára egymással, akkor Békéscsabán 1-3 arányú vendég győzelem született úgy, hogy az első félidőben még mi vezettünk. Előtte 2015. október 18-án Dabason sem kedvezett számunkra Fortuna, akkor egy góllal szintén a hazaiak győzedelmeskedtek. Mindent összevetve, tegyük a szívünkre a kezünket – nem mi vagyunk az esélyesebbek ezúttal sem, de talán az akarat, az elszántság, az elvégzett munka, a hazai pálya előnye és talán némi szerencse segítségével számunkra kedvezően is alakulhat a mérkőzés.

A dabasiaknak egészen biztosan sikerült az előző mérkőzésen elért meggyőző teljesítménnyel önbizalmat, magabiztosságot szerezniük – ami a Lilákra is ráférne.

Szenti Zoltán: – Nagyon fontos hét előtt állunk, amelyet szeretnénk hat ponttal zárni, bár a Vásárhely elleni különösen nehéz erőpróbának ígérkezik. Azt vallom, hogy a csoport első három helyezettje kimagaslik a mezőnyből, a többi gárda közül viszont bárki bárkit le tud győzni, akár vendégként is. A második csapatok esetében különös jelentőséggel bírnak a visszajátszók. Így van ez nálunk is, nem mindegy, hogy az első csapatból rutinos játékosokkal vagy az U19-esből fiatalokkal kell kiegészítenünk a meglévő magot. A Dabas elleni végső keretünk a délutáni edzést követően áll össze, de bármilyen tizeneggyel is futunk ki a pályára, győzelmi reményekkel várjuk a mérkőzést.

Erős Károly: – Bízom benne, hogy a vasárnapi presztízs mérkőzés megnyerése mentálisan és játékban is tovább erősíti játékosainkat. Ismerem a Békéscsabát – vegyes a kép, hiszen sok minden függ attól hányan tudnak visszajátszani fentről. Az utánpótlásból kijött gyerekek azért tudják a futballt, úgyhogy nem számíthatunk könnyű mérkőzésre. Ráadasul az előző két fordulóban eredményes tudott lenni a lila-fehér egyesület, ezért nagy küzdelemre van kilátás. Mindig azt szoktam kérni labdarúgóinktól, hogy merjenek focizni – hiszen ez a sport végülis erről szól, és mivel már bizonyítottuk azt, hogy tudunk is, így a győzelmi reményeinknek abszolút van reális alapja. Eltiltottunk és sérültjeink is vannak, de a szezon vége felé ez már előfordul. Ettől függetlenül, aki pályára fog lépni, az biztosan vicsorogni fog és remélem azt is, hogy akik lehetőséget kapnak, élni is tudnak ezzel. Egyelőre csak a holnapi meccsre koncentrálunk, de mindenképpen szeretnénk még minél több pontot gyűjteni. Azt kell mondanom, hogy a jelenlegi pozíciónkkal egyáltalán nem vagyok elégedett, szerintem ebben a csapatban ennél sokkal több van – még akkor is ha újoncnak számítunk a harmadosztályban. Lesz hat hetünk, hogy átgondoljuk a dolgokat és rendbe szedjük magunkat, de azt biztosra veszem, hogy tavasszal vérre menő csaták várhatók, hiszen senki sem szeretne egy osztállyal lejjebb kerülni.

line_purple

Élő tudósítás  Fotók  Youtube  Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1072743776156796/

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás