Békéscsaba 1912 Előre – ETO FC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 441 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022. 35. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – ETO FC

2-3 (2-0)

A MÉRKŐZÉS VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY NÉLKÜL IS MEGTEKINTHETŐ!

Kövess minket a TikTok-on is!

https://www.tiktok.com/@1912elore

Időpont: 2022. április 29. (péntek) 18:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Szilágyi Sándor

Asszisztensek: Punyi Gyula, Márkus Péter

Tartalék játékvezető: Nagy Norbert

Békéscsaba: Winter Dániel, Farkas Márk, Kitl MIklós, Lukács Raymond Barna, Máris Dominik, Király Patrik, Sipos Gábor, Hodonicki Márk, Bora György, Horváth Péter, Puskás Gábor Sándor. Cserék: Krnács Richárd, Gránicz Patrik, Zvara Levente Mátyás, Szabó Péter, Bor Dávid Ferenc, Ilyés Tamás, Mikló Roland, Babinyecz Balázs, Korógyi Szabolcs.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

ETO: Fadgyas Tamás László, Csonka Bonifác, Óvári Zsolt Levente, Fodor Ferenc, Tuboly Máté, Vitális Milán, Forgács Dávid Péter, Priskin Tamás, Kovács Krisztián, Kiss Máté, Bacsa Patrik. Cserék: Ruisz Barnabás, Lipták Zoltán, Klausz Milán Gábor, Szimcso Viktor, Vincze Ádám Ottó, Pereira Americo Denilson, Hanzli Péter, Berki István.
Vezetőedző: Klausz László

 Gólszerzők: Ilyés Tamás (22. perc), Kitl Miklós (38. perc), Fodor Ferenc (46, perc), Priskin Tamás (50. és 65. perc).

 Sárga lapok: Priskin Tamás (8. perc), Fadgyas Tamás (38. perc), Király Patrik (51. perc), Kitl Miklós (72. perc), Máris Dominik (90. perc), Molnár Levente (90. perc).

 Piros lap: Farkas Márk (48. perc).

Nézőszám: 860

22. perc: A megsérült Lukácsot váltó Ilyés rögtön főszereplővé lépett elő. Horváth hajszálpontos passza Márist találta, aki kétszer is próbálkozott – mindkétszer védett a kapus -, a kipattanót Ilyés közelről a jobb alsóba lőtte, 1–0.

39. perc: Horváth Péter bal oldali szögletét követően egy védő fején megpattant a labda, amely éppen Kitl elé került, aki félfordulattal, ballal a jobb alsóba bombázott, 2–0.

47. perc: Kiss Máté lőtt balról, mintegy 16 méterről szabadrúgást és a berobbanó Fodor 8 méterről a kapu jobb oldalába fejelt, 2–1.

49. perc: A játékvezető szerint Farkas Márk utolsó emberként lerántotta Bacsa Patrikot. A játékvezető tizenegyest ítélt, a csabai védőt pedig kiállította. A büntetőt Priskin higgadtan értékesítve jobbal a kapu jobb oldalába lőtt, 2–2.

65. perc: Kovács ugratta ki Óvárit a jobb oldalon, aki mintaszerűen ívelt középre, az üresen álló Priskin pedig két lépésről bólintott, a labda a jobb kapufáról a bal alsó sarokba pattant, 2–3.

Fotó: Imre György

A vendég zöld-fehérek aktivizálták jobban magukat a mérkőzés első perceiben, ami két helyzetben nyilvánult meg. Lukács sérülés miatti korai kiválását követően, az éppen őt váltó Ilyés Tamás szemfülessége révén aztán mégis a Békéscsaba szerezte meg a vezetést. A lila-fehérek elkapták a fonalat, egymás után dolgozták ki a helyzeteket, majd a hajrában egy szépségdíjas Kitl-találattal növelték előnyüket. A játékrész utolsó öt perce már a győrieké volt, és bizony kétszer is szükség volt Winter kapus minden tudására, hogy ne szülessen gól.

Hidegzuhanyként érte a csabaiakat a győriek második félidei fellépése, akik szinte rögtön a kezdés után, két perc leforgása alatt kiegyenlítettek. A második gól előtt tíz emberre fogyatkozott a hazai együttes, amely a jó napot kifogó, egykori válogatott Priskin Tamás újabb találata után a remélt egy ponttól is elbúcsúzhatott. A kisalföldi együttes a folytatásban már nem engedte túl közel a kapujához a próbálkozó lila-fehéreket, amely végül sikeresen őrizte meg az előnyét.

Brlázs István Gábor: – Nehéz bármit mondani egy ilyen mérkőzés után. Szinte már megnyertük a meccset, de egy ötperces rövidzárlattal tönkretettük az egész heti munkánkat. Nem tudok elmenni szó nélkül amellett, hogy a játékvezetőnek három-négy mérkőzést befolyásoló tévedése volt a kárunkra. Ezt nehéz feldolgozni.

Klausz László: – Bosszús vagyok az első félidőért. Össze is akadt a bajszunk a csapattal a félidőben, nem ezt a hozzáállást vártam. A második félidőt tekintve viszont le a kalappal a csapat előtt, hogy nulla–kettőről tudott fordítani.

Az események margójára tartozik, hogy a Lukács Raymond ellen elkövetett szabálytalanság bárhol és bármikor büntetőt és piros lapot ért volna. Farkas Márk kiállítása előtt pedig, egy korábban történt szabálytalanság miatt már szabadrúgást kellett volna ítélni, de ha már tovább engedte a játékvezető, akkor nem ötven méterre szükséges az eseményektől helyezkedni, hiszen ha közelebb állt volna az esethez, akkor biztosan látta volna, hogy Farkas Márknak gyakorlatilag köze sem volt a szabálytalansághoz.

Úgy érezzük, hogy a szabálykönyv vonatkozó passzusainak átismétlése mindenképpen hasznos lehetett volna a játékvezetés minősége szempontjából – aztán mindenki döntse el, hogy kinek van igaza -, bár ettől még sajnálatos módon a mérkőzés végeredménye, ezáltal csapatunk helyzete nyilván nem változik meg.

A tripla büntetés eltörlése

Korábban a tizenhatoson belül, gólhelyzetben szabálytalankodó futballistát ki kellett állítani, büntetőt kellett ítélni ellene, majd a meccs után a piros miatt el is tiltották. Ez azonban már megszűnt, és a bíró mérlegelhet: ha az akció a labda megszerzésére irányult, tehát nem volt szándékos azzal a céllal, hogy bármi áron megállítsa az akciót, az elkövetőt nem kell kiállítani, elég sárga lapot kapnia. A büntető természetesen továbbra is jár, de nem követi automatikus kiállítás, sem későbbi eltiltás. Természetesen ha a szabálytalanság visszahúzás, lökés vagy feltartás, vagy ha a szabálytalanság a pálya bármely más pontján azonnali kiállítást érne, marad a piros lap.

A mérkőzésen meghozott példa nélküli játékvezetői ítéletek még nehezebb helyzetbe taszították csapatunkat, hiszen Farkas kiállítása valószínűleg eltiltással is jár majd. Gólkirályunk, Lukács Raymond orra pedig gyakorlatilag több darabra szakadt, öt öltéssel kellett a kórházban összevarrni, így igencsak kérdésessé vált további szerepvállalása a bajnokság hátralévő részében.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/353237763294673

Fotók Live stream Élő tudósítás Információk Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: