Békéscsaba 1912 Előre – Ceglédi VSE

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 3. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Ceglédi VSE

2-0 (1-0)

Időpont: 2018. augusztus 12. (vasárnap) 19:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Nagy Norbert

Asszisztensek: Szilágyi Norbert, Berényi Ákos

Tartalék játékvezető: Nazsa Tamás

Békéscsaba: Ribánszki László, Nagy Sándor, Mezei Szabolcs, Mészáros Márk, Szatmári István, Gránicz Patrik, Urbin Péter, Király Patrik, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Szélpál Norbert. Cserék: Uram János, Lustyik Levente, Tóth Dániel, Máris Dominik, Szalai Dániel, Hursán György, Babinyecz Balázs.
Vezetőedző: Boér Gábor

Cegléd: Mursits Roland, Nánási Balázs, Albert István, Sigér Ákos, Oldal Tibor, Rétyi Tamás, Wild Tamás Róbert, Preklet Csaba, Tímári Norman, Hujber Tamás, Asztalos Dávid. Cserék: Tulipán Ákos, Kárász Krisztián, Ágoston Donát, Gyürki Gergely, Kitl Krisztián, Maksimovic Nikola, Lukács Richárd..
Vezetőedző: Klausz László

Gólszerzők: Urbin Péter (20. perc), Szatmári István (80. perc).

Sárga lapok: Tímári Norman (59. perc), Preklet Csaba (65. perc), Pilán Márkó (67. perc), Sigér Ákos (67. perc).

Nézőszám: 1.230

A nagy melegben az első negyedórában a hazaiak irányították a játékot a vasárnap esti találkozón, de komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani. A 20. percben Urbin révén megszerezte a vezetést a Békéscsaba, ettől kezdve a vendégeknek kellett többet tenni azért, hogy egyenlíteni tudjanak. A lila-fehérek azonban továbbra is ellenőrzésük alatt tartották a mérkőzést, Gránicz és Szatmári többször is veszélyeztetett. A hosszabbításban Szatmári beadása után Urbin lőtt a kapuba, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt.

Fordulás után a vendégek jól kezdtek, a 48. percben Lukács egyedül vezette Ribánszkira a labdát, el is lőtte mellette, de a kapufa mentett, majd egy perc múlva Gyürki lövését védte a hazai hálóőr. A folytatásban is érződött, hogy a Cegléd megpróbálkozik az egyenlítéssel. A hazaiak is erősítettek, a 61. percben Gránicz a kapufát találta el, majd egy perc múlva Szélpál lövését védte Mursits kapus. A 69. percben Máris Dominik személyében újoncot avatott az Előre. A hajrában Szatmári góljával bebiztosította megérdemelt győzelmét a lila-fehér együttes, amely három forduló után hét ponttal a tabella második helyén áll.

Boér Gábor: – Érzésem szerint egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, jó felfogásban léptünk pályára és rengeteget birtokoltuk a labdát. Főleg az első félidőben igen meggyőzően fociztunk, akár több gólt is szerezhettünk volna. A második játékrész első tíz percében kicsit belealudtunk a meccsbe, de igazságtalan lett volna, ha ebben az időszakban az ellenfél tud egalizálni. Ettől fogva azonban ismét átvettük az irányítást és sok lehetőséget dolgozunk ki, többször eljutottunk az ellenfél kapujáig. Úgy gondolom, hogy még simább mérkőzés lehetett volna, ha hamarabb sikerül lezárni. Nagyon örülök annak, hogy profin áll mindenki a munkához, kifejezetten jól dolgoznak játékosaim és meggyőzően játszanak. Bízom benne, hogy lépésről-lépésre tudunk előre haladni, de tudni kell ez még nagyon az út eleje. Rengeteget kell tanulnunk közösen, iszonyú sok energiát kell a mérkőzésekbe és edzésekbe tenni. Azt mondtam a fiúknak, ha ezeket a dolgokat megcsináljuk, annak biztosan lesz eredménye.

Klausz László: – Az eredmény oka, hogy az ellenfél kettőt lőtt, mi pedig nullát. Azt gondolom, hogy az előjelek azonban sokkal jobbak, mint tavaly, hiszen akkor hatot kaptunk. Mindenképpen stabil védekezést szerettünk volna bemutatni a mai meccsen, ebből pedig kontrázni. Az első félidőben nem sok valósult meg a dologból, a második játékrészben azonban voltak lehetőségeink, amikor esetleg egyenlíthettünk vagy fordíthattunk volna. Sajnos ezek a helyzetek kimaradtak, így elvesztettük a mérkőzést.


Készítette: Békéscsabai Médiacentrum Kft.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Fotók YouTube

Élő tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/192330141638812/

line_purple