Békéscsaba 1912 Előre – Budaörs

Merkantil Bank NB II Liga 2020/2021. 15. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Budaörs

0-2 (0-1)

Időpont: 2020. november 4. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Veizer Roland

Asszisztensek: Punyi Gyula, Márkus Péter

Tartalék játékvezető: Gál Péter

Békéscsaba: Krnács Richárd, Gránicz Patrik, Szabó Zsombor, Nikola Pantovic, Kasik Ákos, Styecz Bence, Fazekas Lóránt, Pilán Márkó, Lászik Milán, Czvalinga Áron, Horváth Péter. Cserék: Jakab Gábor, Csicsely Dominik, Tóth Bence, Bónus Marcell, Sipaki Patrik Martin, Zelik Csaba, Csicsely János.
Vezetőedző: Preisinger Sándor

Budaörs: Kovács Péter Ákos, Marques-Airosa Patrik, Zeke Márió, Kékesi Alexander Richárd, Fényes Szabolcs, Molnár Csaba, Halmai Ádám, Petneházi Márk, Pethő Bence János, Csiki Norbert Gábor, Sajbán Miklós Viktor. Cserék: Szabó Balázs, Gyurácz András, Molnár Tibor, Menyhárt Attila, Petró Balázs, Zsidai László, Lefler Benjámin, Halácsi Fülöp Mirkó, Horváth Roland.
Vezetőedző: Márkus Tibor

 Gólszerzők: Horváth Péter – öngól (38. perc), Csiki Norbert Gábor (57. perc).

 Sárga lapok: Lászik Milán (26. perc), Zeke Márió (73. perc).

Nézőszám: 200 (?)

39. perc: Egy szöglet után Pethő csúsztatott, a labda Horváth Péterről került a kapuba – öngól, 0–1.

57. perc: Csiki került ziccerbe és 10 méterről a bal alsó sarokba helyezte a labdát, 0–2.

A koronavírus és a sérülések miatt ezer sebből vérző Békéscsaba 1912 Előre 2-0-s vereséget szenvedett a Budaörstől, amely zsinórban hatodik sikerét aratta a Merkantil Bank Liga 15. fordulójában.

A vasárnapi szombathelyi mérkőzés óta sem lett jobb a helyzet a csabai klubnál, a koronavírus miatt továbbra is sok volt a hiányzó. A budaörsiek ráadásul kiváló formában a 2. helyről várták az összecsapást. Ennek megfelelően jól is kezdtek, Krnács Richárdnak kétszer is mentenie kellett. A házigazda a 9. percben jelentkezett először: Gránicz közeli lövésénél Kovács Péter hárított. Ezt követően a vendégek uralták a találkozót, Halmai, Pethő és Csiki is veszélyes volt a kapura, de a lilák védelme állta a sarat. Márkus Tibor együttese a 39. percben került előnybe: egy szöglet után Pethő Bence csúsztatott a hazaiak kapujába (0–1). A Csaba még a félidő utolsó percében egyenlíthetett volna, azonban Pantovic kiváló átadása után Styecz lövése célt tévesztett.

Fotó: Imre György

A szünet után négy perccel is a hazaiak veszélyeztettek, Szabó Zsombor viszont kapu mellé fejelt. Csabai egyenlítés helyett az 57. percben megduplázta előnyét a Budaörs: Csiki Norbert értékesített egy ziccert nagy magabiztossággal (0–2). Az első játékrészben Krnács nyújtott jó teljesítményt a kapuban, a fordulást követően pedig Kovács Péter a másik oldalon. Egy perccel a találat után Szabó Zsombor próbálkozását, a 67. percben pedig Nikola Pantovic csavarásánál volt a helyén a hálóőr. Ha pedig már ő sem tudott menteni, akkor jött egy védő: Petneházi szabadított fel Czvalinga fejese után, a második próbálkozás pedig már kapu fölé ment. A házigazda nem adta fel, a hajrában Pantovic és Sipaki is szépíthetett volna, de a gólszerzés ezen az estén sem jött össze.

Preisinger Sándor csapata azonban ebben a nehéz szituációban, egy 0-5-ös vereség után sem zuhant össze és helytállt a Budaörs ellen. A Békéscsaba továbbra is a 8. pozíciót foglalja el, hétvégén pedig Debrecenbe utazik, ha nem halasztják el azt az összecsapást sem. Márkus Tibor csapata pedig folytatta remeklését, zsinórban hatodik bajnoki sikerével megtartotta a 2. helyet a tabellán.

Preisinger Sándor: – Elég nehéz időszakot élünk meg. Próbálja mindenki becsülettel tenni a dolgát, beleállunk ezekbe a harcokba, de látszik, hogy a képességekben vannak különbségek a csapatok között. Azt mondhatom, hogy a srácok nagyon férfiasan tették a dolgukat. Egy-két fiatal játékosnak elmondtam azt is, hogy érdemes lenne nekik több energiát beletenni ebbe a sportágba, mert komoly jövőt látok bennük.

Márkus Tibor: – Komolyan vettük ezt a mérkőzést is, annak ellenére is, hogy a Békéscsaba problémákkal küzd és több fiatal játékost is szerepeltet. Felhívtam a játékosok figyelmét, hogy az ellenfél játékosai motiváltak lesznek és ameddig csak bírják szusszal, hajtani fognak. A nehézségeink abból a szervezett védekezésből adódtak, amit a Békéscsaba mutatott. Az eredménnyel elégedett vagyok, bár a második gól után kicsit visszavett a csapat, de ennyi még belefért.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/350489642898302

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube Fotók Élő szöveges tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv