FC Ajka – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 195 másodperc.

fc_ajka_150

Merkantil Bank NB II Liga 2014/2015. 8. forduló

FC Ajka – Békéscsaba 1912 Előre

0-2 (0-0)

Időpont: 2014. október 4. (szombat) 15:00 óra

Helyszín: Ajka, FC Ajka Sporttelep

Játékvezető: Farkas Tibor

Asszisztensek: Horváth Zoltán, Kovács II. Gábor

Tartalék játékvezető: Németh Renáta

Ajka: Jánosa Tibor, Varga Gábor, Asztalos Dávid, Pákai Gergő, Köles János, Gunther Zsolt, Csordás Szabolcs, Weitner Ádám, Szabó Zsolt, Sowunmi Babatunde Thomas, Lattenstein Norbert. Cserék: Tulipán Ákos, Mogyorósi József, Major Norbert, Csordás Simon, Horváth Valentin, Kalász Milán, Németh László.

Békéscsaba: Póser Dániel, Bényei Balázs, Koszó Balázs Tibor, Balog Zsolt, Juhász György, Borbély Bálint, Bagi István, Berki Péter, Viczián Ádám, Kertész Tamás, Szilágyi Péter. Cserék: Czuczi Márton, Tölgyesi Viktor, Birtalan Botond, Balázs Richárd, Lőrinczy Attila, Balogh Miklós, Vozár Dávid.

Sárga lap: Szabó Zsolt (33. perc), Kalász Milán (80. perc), Németh László (66. perc), Borbély Bálint (3. perc), Kertész Tamás (77. perc).

Első idegenbeli győzelmét aratta szombaton délután Ajkán az Előre NB II-es labdarúgó-csapata. A lila-fehér alakulat már a meccs első 45 percének nagyobb részében is dominált, szünet után pedig a gólokkal sem maradt adós.

A békéscsabaiak léptek fel támadólag: a 9. percben Szilágyi tornáztatta meg Jánosa kapust, röviddel később Juhász 22 méteres tesztlövése kerülte el alig a kaput. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de azok kimaradtak. A félidő hajrájára újra lila-fehér csapat vált aktívabbá, de a befejezésekkel nem volt szerencséje.

Fordulás után is lendületben maradtak a csabaiak. Az elején Kertész 10 méterről még ajtó-ablak helyzetben hibázott, de aztán egy gyors kontra után Berki megtörte a jeget. Az ajkaiak nyomban támadóbb szellemű focira váltottak. A 67. percben a cserecsatár Major lövését a kapu torkából vágták ki a lila-fehér védők. A meccs egyik fordulópontját a Berki Pétert váltó Balázs Richárd pályára küldése jelentette, aki úgy tűnik megirigyelte Berkitől a gólörömöt, hiszen a meccs hajárában ő is betalált a hazaiak kapujába, eldöntve ezzel a párharcot.

A meccsen többnyire a vendégek akarata érvényesült, amely gólerősebb játékával megérdemelten szerezte meg első, őszi idegenbeli győzelmét.

Klement István: – Végig támadtuk a második félidőt, a Békéscsaba kétszer eljött a kapunkig, két kontrából két gólt lőtt, nyilván erre is készültek. Mivel csapatom kihagyta a helyzeteit, nem meglepetés, hogy így alakult az eredmény.

Zoran Spisljak: – Már az első félidőben megszerezhettük volna a vezetést, de akkor még kimaradtak a helyzetek. Szünet után tovább fokoztuk a nyomást, az egész csapat betartotta a taktikai utasításokat és jó játékkal értékes győzelmet arattunk.

line_purple

Jegyzőkönyv

További eredmények

line_purple

Címkék:  ,