Békéscsaba 1912 Előre – Budaörs

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 261 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 21. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Budaörs

2-0 (0-0)

Időpont: 2018. december 16. (vasárnap) 13:30 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Nagy Norbert

Asszisztensek: Punyi Gyula, Márkus Péter

Tartalék játékvezető: Veizer Roland

Békéscsaba: Uram János, Lustyik Levente, Mezei Szabolcs, Mészáros Márk, Szatmári István, Urbin Péter, Máris Dominik, Király Patrik, Babinyecz Balázs, Viczián Ádám, Pilán Márkó. Cserék: Czinanó Antal Áron, Zahorán Balázs, Dávid Zoltán Gergő, Váradi Ádám, Ilyés Tamás, Sinanovic Sinan.
Vezetőedző: Boér Gábor

Budaörs: Demjén Patrik, Marques-Airosa Patrik, Vincze Ádám, Fényes Szabolcs, Tányéros Ádám, Kesztyűs Barna, Medgyes Sinan, Sajbán Máté, Czvitkovics Péter, Csiki Norbert Gábor. Cserék: Kemenes Szabolcs, Gyurácz András, Menyhárt Attila, Kékesi Alexander Richárd, Fodor Dániel Zoltán, Csobánki Ádám, Fejőr Áron.
Szakmai igazgató: Bognár György

Nézőszám: 203

Gólszerző: Urbin Péter (73. perc), Szatmári István (76. perc).

Sárga lapok: Mészáros Márk (34. perc), Csiki Norbert Gábor (38. perc), Király Patrik (49. perc), Viczián Ádám (56. perc), Vincze Ádám (72. perc), Tányéros Ádám (77. perc).

A vendégek kezdtek jobban a szépen letakarított pályán, majd a hazaiak kerültek először helyzetbe.

Szombaton elkezdett havazni Békéscsabán, az Előre és a Békéscsabai Vagyonkezelő Zrt. munkatársai mindent megtettek, hogy a Kórház utcai centerpálya alkalmas legyen a mérkőzés lejátszására. Mindez sikerült, így vasárnap 13.30 órakor Nagy Norbert sípjelére megkezdődhetett az idei év utolsó NB II-es bajnoki mérkőzése.

A lila-fehéreknél sérülés miatt hiányzott a zárótalálkozóról Szélpál Norbert, Tóth Dániel, Gránicz Patrik, Szalai Dániel és Hursán György, míg eltiltás miatt a legutóbb kiállított Ribánszki László kapus, valamint az öt sárga lapos Nagy Sándor.

A vendégek kezdtek jobban a nagyszerűen letakarított pályán, majd a hazaiak kerültek először helyzetbe. A hetedik percben Máris beadása azonban elakadt a védőkben. Négy perccel később Sajbán Máté lövését védte magabiztosan a 17 éves Uram János. A 18. percben Szatmári adott középre, de a labda nem jutott el Urbinig. Egy perc múlva, a mérkőzés addigi legnagyobb helyzete maradt ki, Czvitkovics remek ütemben ugratta ki Sajbán Mátét, aki a kilépő Uram mellett szerette volna eltekerni a labdát, de a fiatal kapus remekül védett. A félidő közepén enyhe mezőnyfölénybe került a Budaörs, de a lila-fehérek jól védekeztek. A félidő hajrájában többet veszélyeztetett a Békéscsaba, a 37. percben Máris ugrott ki, de hosszan szöktette magát. A 43. percben egy visszagurított labdát, Mezei mellé lőtt.

Fordulás után a vendégek kezdtek jobban, az 55. percben a csereként beállt Fejőssel szemben szabálytalankodott Viczián a csabai 16-son belül. A játékvezető 11-est ítélt, és sárga lapot adott a hazai védőnek. A büntetőt a volt válogatott Czitkovics a bal felső sarok mellé lőtte. A 70. percben egy jobboldali beadást lőtt fölé Czvitkovics. Két perccel később tizenegyesből megszerezte a vezetést az Előre, majd öt perc múlva újabb gólt lőtt a lila-fehér együttes és ezzel eldőlt a találkozó sorsa. A mérkőzés hátralévő részében a hazaiak őrizték az előnyt.

A küzdelmes találkozón, a jó teljesítményt nyújtó, végig fegyelmezetten játszó, sok fiatalt szerepeltető Békéscsaba megérdemelten nyert, amiért a játékosok dicséretet érdemelnek. A csapat 36 ponttal a negyedik helyen zárta a 2018-as évet.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube

Élő tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/209601766630065/