Békéscsaba 1912 Előre – Budaörs

Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018. 16. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Budaörs

0-0 (0-0)

Időpont: 2017. november 5. (vasárnap) 16:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Nagy Róbert

Asszisztensek: Varga Zsolt, Szvetnyik Bence

Tartalék játékvezető: Veizer Roland

Békéscsaba: Ribánszki László, Babinyecz Balázs, Birtalan Botond, Szatmári István, Urbin Péter, Tóth Dániel, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Dlusztus András, Nagy Sándor, Szélpál Norbert. Cserék: Máthé Gábor, Zahorán Balázs, Mészáros Márk, Szalai Dániel, Gránicz Patrik, Király Patrik, Kiss László.
Vezetőedző: Boér Gábor

Budaörs: Bese Balázs, Medgyes Sinan, Menyhárt Attila, Kékesi Alexander Richárd, Tányéros Ádám, Csobánki Ádám, Sajbán Máté, Bakos Szabolcs, Sajbán Miklós, Lengyel Béla, Horváth Emil. Cserék: Bátyi Gergő Attila, Wild Tamás Róbert, Szántó Gergő, Fodor Dániel Zoltán, Ódé Norbert, Deli Márió János, Czvitkovics Péter.
Vezetőedző: Bognár György

Sárga lapok: Babinyecz Balázs (12. perc), Medgyes Sinan (13. perc), Király Patrik (82. perc), Nagy Sándor (90. perc), Birtalan Botond (91. perc).

Nézőszám: 638

Az előző fordulóban Budafokon megtörte hármas nyeretlenségi sorozatát a Békéscsaba 1912 Előre együttese. A lila-fehérek hazai pályán nem tudták hasonló eredményességgel folytatni a küzdelmeket, és egy pontot gyűjtöttek be a Budaörssel szemben.

A győztes csapathoz képest egy változtatás volt Boér Gábor csapatában Nagy István sérülés miatt hiányzott, a kezdőben ezúttal Tóth Dániel kapott helyet. Az első percekben inkább tapogatózó játék folyt a pályán. Az első lehetőséget a 8. percben jegyezhettük fel, Szatmári kiváló bal oldali beadása után Birtalan fejelte fölé a labdát. A 14. percben Birtalan Botondot nem támadták a hazai védők, 18 méteres lapos lövését Bese védte lövését, majd Tóth fejelt fölé. A vendégek szervezetten futballoztak, próbálták letámadással megzavarni az Előrét, és ez többször is sikert hozott. A 21. percben jelentkezett először: Bakos 25 méteres szabadrúgása után a kapufán csattant a labda. A 36. percben Urbin fejesét a jobb felső sarokból ütötte ki bravúrral Bese Balázs. A 42. percben Horváth Emil szólója után lőtt kevéssel a kapu fölé. Az első játékrész sem volt a szezon legizgalmasabb 45 perce, de a második még ennél is kevesebb eseményt hozott.

Fordulás után az 55. percben Viczián 23 méteres szabadrúgását védte a jobb alsó saroknál Bese kapus. A vendégek ritkán jutottak el a hazai kapuig, Sajbán Máté és Horváth Emil is gyenge lövéssel próbálkozott. A 68. percben Gránicz Patrik lövését hárította a vendégek hálóőre. A 89. percben Szatmári is a jobb alsót nézte ki magának, de a vendégek kapusa biztosan hárított. A hazaiak kevés helyzetet tudtak kidolgozni, és a közepes első félidő után még gyengébb folytatást produkáltak, így maradt az igazságos döntetlen

A lila fehérek így kilenc hazai meccs után csak 50 százalékos mérleget tudnak felmutatni, és maradtak a tabella hatodik helyén.

Boér Gábor: – Abszolút nem vagyok elégedett és nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk azt a játékot nyújtani, amit idegenben szoktunk. Arra gondolok, hogy valamiért idegenben sokkal felszabadultabban, céltudatosabban, szenvedélyesebben focizunk. Nem tudok rájönni az okára, hogy itthon miért bénulunk le? Ráadásul az első játékrészben még módunk is volt megszerezni a vezetést, több ígéretes lehetőséget alakítottunk ki. Nem játszottunk jól egyáltalán a mai napon, bár voltak szépen kialakított támadásaink, de sajnos ezek nem jártak sikerrel. A második félidőt pedig egyáltalán nem értem, a szünetben próbáltam mindenkit felrázni, hogy próbáljanak mindent megtenni a győzelemért, úgy látszik nem sikerült. Belealudtunk a meccsbe, és így nem érdemeltünk győzelmet. Nagyon nehéz a kispadról megélni, hogy nincs olyan ember a pályán, aki űzze-hajtsa a többieket, és a nehéz pillanatokban átlendítse őket a holtpontokon. Nagyon hiányzik, hogy ne csak az én hangom hallatszódjon a mérkőzés alatt, pedig a minőség megvan, csak valamiért nem tudjuk azokat a dolgokat a pályára tenni éles szituációban, amelyeket az edzéseken sikerül. Dolgoznunk kell tovább, ezeket a hibákat ki kell javítanunk, még ennél is jobban fel kell készülnünk a meccsekre, és azokra a szituációkra, amelyek előfordulhatnak. Nekünk és a játékosoknak is van még mit tanulnunk.

Bognár György: – Mezőnyjátékban jók voltunk ma, elégedett vagyok a csapatommal, hozzáteszem az eredménnyel is, hiszen Békéscsabáról pontot elvinni, az szerintem nem rossz. Helyzetek nem nagyon alakultak ki egyik oldalon sem, inkább lehetőségekről beszélhetünk. Szerintem a látottak alapján igazságos eredmény született, és gratulálok a srácoknak a mai teljesítményhez. Az elképzelésünk az volt, hogy már a saját térfelükön letámadjuk a hazai csapatot, és nem hagyjuk felhozni a játékszert. Többször ebből labdát is szereztünk a középpályán, de nem mindig tudtunk ezzel mit kezdeni. Nem voltunk elég pontosak, de a lényegét így is elérte a játékunk.

Készítette: Békéscsabai Médiacentrum Kft.

YouTube

Fotók 

Élő tudósítás 

Információk

Jegyzőkönyv

Tabella

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/832517890284888

line_purple