Beharangozó: Szombathelyi Haladás – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 392 másodperc.

Elutazunk, kiállunk, de kérdezhetné bárki: minek? Sportszerűségből, azért hogy menjen tovább a bajnokság? Is-is. A vírus senkit sem kímél és mindenkit el fog érni, ez csak idő kérdése. Amelyik csapat úgy gondolja, hogy kivétel lesz, az nagyot téved.

A gyakorlatilag nullára csökkent edzésmunka, a folyamatos tesztelés, bizonytalanság, a félelem és a mindezzel együtt járó sikertelenséggel szemben, csak az az óriási szerencsénk, hogy az eddigi eredményeink és a táblázaton elfoglalt pozíciónk még néhány vereség esetén is kompenzálhatják a vírus-helyzet miatt előttünk álló, valószínűsíthetően igen rossz szériát. Az őszi szezon viszont úszott, ez szinte borítékolható. A mizéria a csákvári túra után kezdődött a Szentlőrinc elleni mérkőzéssel – jelezzük, addig minden teszt folyamatosan negatív volt, köszönhetően a szigorú protokollnak -, folytatódott a Magyar Kupa fordulóval, most pedig előttünk áll még a Haladás, a Budaörs és a DVSC elleni bajnoki is. De, hogy? A legnagyobb kérdés az, hogy van-e elég, érvényes negatív teszttel rendelkező, egészséges játékosunk? Hát, akárhogy számoljuk, éppen-éppen… pedig Preisinger Sándor vezetőedzőnk, több U19-es játékosunkat is meghívta a szombathelyi túrára. Bonyolítja a helyzetet, hogy második csapatunknak szombaton fordulója van, tehát ők már nem utaztathatók. A szabály úgy szól, hogy hét játékosnál kevesebb egyik csapatban sem lehet a játéktéren. Tehát, ha sérülések, vagy kiállítások miatt az egyik csapatból öt játékos hiányzik, a találkozót le kell fújni. Ez lesz? Nem szeretnénk az ördögöt a falra festeni, de akár még ez is elképzelhető… hiszen a pénteki teszt eredményeképpen, szombaton reggelre további pozitív eredmények születtek. Minden esetre vasárnap reggel elutazunk (elég lesz egy kisbusz) – hiszen ha valahol éjszakázunk, akkor a kockázat tovább nőhet -, lesz, ami lesz. Betegeinknek kitartást és mielőbbi gyógyulást kívánunk, hiszen sajnos nem mindenkinél tünetmentes a betegség lefolyása – az pedig egyáltalán nem jó! A történésekhez tartozik, hogy szombaton délelőtt még egyszer nekifutottunk a halasztás lehetőségének, de ettől a vendéglátó csapat teljesen elzárkózott.

A szomorú bevezető után, lássuk a számokat! A 46. Haladás – Békéscsaba “mérkőzés” következik, melyből a másodosztályú bajnokságban egészen pontosan az ötödik. Ebben a ligában mindössze egyszer tudtunk a Halival döntetlent elérni, három alkalommal kikaptunk, a mérleg nyelve tehát, az előzmények alapján is vendéglátóink felé billen. Utoljára 2020. március 14-én találkoztunk ugyancsak Szombathelyen, amikor 3-1 arányú hazai győzelem született. Tovább élesíti a szituációt, hogy a vasárnapi meccset szinte hatpontosnak nevezhetjük, hiszen a zöld-fehérek mindössze három pont lemaradásban vannak hozzánk képest. Az eddig teljesített 13 forduló alatt ötször-ötször győztek és döntetlent játszottak, három alkalommal pedig kikaptak, amellyel összesen 20 pontot gyűjtöttek. Egy újabb siker esetén – amire a jónál is nagyobb esély mutatkozik – beérhetnének minket a táblázaton. Ráadásul jó sorozatban vannak, hiszen szeptember 27. óta nem kaptak ki, valamint hazai körülmények között mindössze 4 gólt kaptak. Érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni Medgyes Zoltán Henriknek, aki már hat találatnál jár. Színes lapok miatti eltiltott egyik csapat keretében sincs. A haladas.hu szerint Szalay Szabolcs és Tóth Milán továbbra is beteg, Bosnjak Predrag, Schimmer Szabolcs, Farkas Balázs sérült, Tóth Dávid pedig az egyik edzésen részleges bokaszalag-szakadást szenvedett. Kérdéses a kisebb sérüléssel bajlódó Kiss Bence játéka is.

Szombathelyi Haladás – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Barna Gábort akkreditálta a szövetség. Segítőiként Kiss Balázst és Bede Tamást jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Sipos Tamás látja el. Az 1985-ös születésű sporival utoljára 2019. december 1-én, az FC Ajka – Békéscsaba 1912 Előre 1-4 mérkőzésen tartalék játékvezetőként találkozhattunk. Pályafutása során eddig 676 sárga- és 44 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2020/2021-es szezon 14. fordulóját november 1-én (vasárnap) 13:30 órától Gyirmót FC Győr – Soroksár SC, BFC Siófok – Nyíregyháza Spartacus FC, Szentlőrinc – Aqvital FC Csákvár, 17:00 órától FC Ajka – DEAC, Vasas FC – Kaposvári Rákóczi FC, Szeged-Csanád Grosics Akadémia – PMFC, Szolnoki MÁV FC – Dorogi FC, Kolorcity Kazincbarcika SC – Budaörs, Szombathelyi Haladás – Békéscsaba 1912 Előre, valamint 19:00 órától DVSC – WKW ETO FC Győr párosításokban rendezik meg.

A tabella gyakorlatilag egyetlen forduló erejéig volt ismét teljes, hiszen a Budaörs és az ETO egy mérkőzéssel kevesebbet teljesített. Ettől függetlenül a DVSC továbbra is vezeti a tabellát – bár a hírek szerint náluk is elkezdődtek a problémák, a kieső helyeken pedig jelen pillanatban a Győr, a Csákvár és a DEAC osztozkodik.

Az előrejelzés szerint Szombathely térségében borult időjárás várható, csapadékot jelen pillanatban nem valószínűsítettek. A mérkőzés napján 16 Celsius fok körül alakulhat a maximális hőmérséklet, ezért mindenképpen érdemes lesz melegebben öltözni.  A Nap ezen a napon 16 óra 27 perckor nyugszik.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el a srácokat és szurkolásukkal segítsék győzelemre csapatunkat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az 1912elore.hu web- és a facebook.com/1912elore oldalon megjelenő hírek, interjúk, ötletek, megoldások és fotók a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. tulajdonát képezik. Tilos a tulajdonos előzetes engedélye nélkül a tartalom egészét vagy egyes részeit bármely formában átruházni, terjeszteni, reprodukálni vagy a saját személyes használatot meghaladó mértékben tárolni esetleg kinyomtatni. A híranyagok bármilyen célú szolgáltatásként való felhasználása hangsúlyozottan csak a tulajdonos előzetes írásbeli engedélyével és csakis a forrás pontos megjelölésével történhet. Az itt fellelhető tartalmak ettől eltérő kezelése szerzői jogi vita tárgyát képezheti.