FC Ajka – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 429 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2019/2020. 19. forduló

FC Ajka – Békéscsaba 1912 Előre

1-4 (1-2)

Időpont: 2019. december 1. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Ajka, Ajkai Városi Sportcentrum

Cím: 8400 Ajka, Sport u. 16.

Játékvezető: Dolnegó Bálint

Asszisztensek: Kovács Gábor (1980), Kiss Balázs

Tartalék játékvezető: Barna Gábor

Ajka: Horváth Dániel Márk, Lengyel Béla, Kenderes Zoltán, Oláh László Dávid, Nagy Mihály Krisztián, Csemer Gyula, Heffler Tibor, Csizmadia Zoltán, Görgényi Dávid, Soltész Dominik István, Kovács Nikolasz. Cserék: Balogh Márton, Nagy István, Horváth Péter, Nagy Erik, Illés Dávid, Nagy Barnabás Szabolcs, Lakatos István.
Megbízott edző: Jeney Gyula

Békéscsaba: Ribánszki László, Farkas Márk, Nagy Sándor, Nikola Pantovic, Király Patrik, Hursán György, Babinyecz Balázs, Kovács Ádám Tibor, Polényi Gábor, Anton Bidzilya, Gréczi Márton Péter. Cserék: Uram János, Zahorán Balázs, Tóth Dániel, Váradi Ádám, Máris Dominik, Ilyés Tamás, Pilkán Márkó.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Gólszerzők: Hursán György (6. perc), Nikola Pantovic (9. perc), Soltész Dominik István (38. perc), Máris Dominik (77. és 93. perc).

Sárga lapok: Kovács Ádám Tibor (15. perc), Nagy Sándor (44. perc), Ribánszki László (53. perc), Babinyecz Balázs (54. perc), Soltész Dominik István (58. perc), Máris Dominik (62. perc), Anton Bidzilya (72. perc), Nagy Barnabás Szabolcs (82. perc), Hursán György (92. perc).

Piros lap: Nagy Erik (75. perc).

Egy gyors akció végén Kenderes szabálytalankodott Gréczivel, a 11-est Hursán értékesítette, 6. perc: 0-1.

A 9. percben pedig már 0-2-t mutatott az eredményjelző, Pantovic szánta el magát lövésre a bal oldalról, a spiccel eltalált labda – elkerülve a védőket és Horváth kapust – a bal kapufáról pattant a hálóba, 0-2.

A 38. percben Soltész Dominik végzett szabadrúgást 20 méterről, a jobb oldalról, s gyönyörűen küldte a játékszert a kapu bal oldalába, 1-2.

A 77. percben máris büntetett a Békéscsaba, egy kipattanót Máris futtából, 15 méterről bombázott a kapuba, 1-3.

A 93. percben Máris állította be a végeredményt, 1-4.

Tökéletes hetet tudhat maga mögött a Békéscsaba 1912 Előre csapata, amely a szerdai Siófok elleni hazai sikerét egy ajkai győzelemmel koronázta meg az NB II-es labdarúgó-bajnokság idényzáró fordulójában. Az évnek még nincs vége, hiszen a tavaszi első két játéknapra eső mérkőzéseket is decemberben játssza le a mezőny.

Kifejezetten jól kezdett a Békéscsaba, hiszen az első két lehetőségét sikerült gólra váltania. Mindez a magabiztosságot és a tartást is megadta a Liláknak, a házigazdák számára viszont szükség egy kis időre ahhoz, hogy felocsúdjanak. A félidő közepén már így is az ő kezükben volt inkább az irányítás, amit Nagy Krisztián lövése és Csizmadia nagy helyzete is jelzett. A másik oldalon Pantovic hűthette volna le a kedélyeket, a ziccerét azonban szögletre mentette a hazai kapuvédő. Az Ajka erőfeszítése a játékrész hajrájában érlelte meg a szépítést egy jól eltalált lövéssel.

Mindez alaposan megnövelte a házigazdák önbizalmát a folytatásra. A mély talajú, dagonya foltokkal tarkított pályán, szünet után komoly nyomás alá helyezték a Békéscsabát, Ribánszkinak kétszer is nagyot kellett védenie az elején. Az addig sem a túl sportszerű, paprikás hangulatú meccsen, sorra került elő a sárga cédula a játékvezető zsebéből és egyetlen alkalommal sem indokolatlanul. Állandósult az ajkai nyomás, ezért is jött a semmiből a csabaiak harmadik találata, amit már emberelőnyben értek el Máris Dominik révén. Mindez kegyelemdöféssel ért fel, a házigazdák ugyanis visszaestek és már nem tudták felpörgetni magukat. A játék átterelődött a térfelükre, a ráadás perceiben pedig újból a kapujukban táncolt a labda.

A kártyaparti eredményeképpen Anton Bidzilya kénytelen lesz kihagyni a tiszakécskei túrát, hiszen összegyűlt az öt darab sárga cédulája.

Összességében az Előre magabiztos sikere egyáltalán nem érdemtelen. Nagyot dobott a latba a korai tekintélyes előny megszerzése és bár a második félidő elején voltak meleg pillanatok a kapujuk előtt, a fordulópontokból rendre ők jöttek ki jobban.

Jeney Gyula: – Már az elején hátrányba kerültünk egy könnyű síppal befújt tizenegyest követően, majd kaptunk egy klasszis-találatot. Nehéz ilyenkor változtatni. Rúgtunk egy szép gólt, visszajöttünk a meccsbe, jól mentünk neki a második félidőnek, de sérülések miatt kényszerből változtatni kellett. A kiállítás eldöntötte a meccs sorsát. Hatékony volt a Csaba.

Schindler Szabolcs: – Olyan jól kezdtünk, hogy engem is megleptek a játékosok, a hazaiakat pedig megfogta a két gól. Remek csapat ellen játszottunk, az Ajka most is bebizonyította, hogy jól támad, sok a kreatív játékosa. Szépítettek a hazaiak, de a második félidőben remekül helytálltunk. Amit megköveteltem, maximálisan betartotta a csapat.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/2466661970278835/

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube Fotók Élő, szöveges tudósítás Információk

Jegyzőkönyv

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat, melyeket egyedülálló módon rendszeresen és azonnal frissítünk, miután hivatalos formában megkaptuk a belépőjegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az adott mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy adott esetben a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési feltételekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!