Beharangozó: III. ker. TVE – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 435 másodperc.

A 2021-es naptári év utolsó előtti mérkőzése következik, egyben a bajnoki menetrend feléhez érkezünk, amikor december 5-én (vasárnap) 13:00 órától a III. kerületi Torna és Vívó Egylet otthonában lép pályára együttesünk.

Az óbudai sporttelep és a III. kerület csapata sem ismeretlen számunkra, bár az utóbbi években elkerültük egymást. Furcsának tűnhet, de az 1996/97-es idényben még az első osztályban, kétszer is megmérkőztek egymással a felek. Hazai pályán mi győztünk (2-1), idegenben viszont kikaptunk 0-1 arányban. Aztán némi szünet következett, már ami a két csapat közös történelmét illeti, hiszen legközelebb már a másodosztályban, az 1999/2000-es szezonban kerültünk szembe, amikor viszont a TVE számára nem termett babér, hiszen egy békéscsabai győzelmet és egy döntetlent olvashatunk ki a statisztikákból. Összességében tehát aránylag kiegyenlített az egymás elleni mérleg, jelen pillanatban viszont talán más fénybe helyezhetjük az erőviszonyokat, hiszen az Előre jó sorozatban van – még akkor is, ha a legutóbbi Budafok elleni mérkőzés “csak” döntetlenre sikerült -, a harmadik kerületiek viszont továbbra is mélyrepülésben vannak. Két vereségből érkeznek, bár a sormintát a 16. fordulóban megtörték a Pécs ellen szerzett 0-1 arányú bravúros győzelemmel, de ettől függetlenül a tizennyolc forduló alatt szerzett 14 bajnoki pont egyelőre a kiesést jelentő 19. pozícióba rangsorolja őket. Csapatunk szerencsére elmozdult a veszélyzónából, de továbbra is létfontosságú lenne győzelmek, ezáltal fontos három pontok gyűjtése és ne higgyük, hogy a fővárosiak könnyen megadják majd magukat. Ebben a ligában nincs könnyű mérkőzés, nincs könnyű ellenfél, tehát továbbra is ezer százalékos erőbedobásra lesz szükség, annál is inkább, hiszen hat szerezhető pont maradt ebben az évben. Érdekességképpen megjegyeznénk, hogy a III. ker. TVE 1887. január 24-én alakult, így Magyarország harmadik legrégebben alapított sportklubja a Nagykanizsa és az Újpest után. Hagyományok, sportágak és utánpótlás terén is jeleskednek, tehát egy olyan klubról, csapatról van szó, amelynek méltán lehet helye a másodosztályú mezőnyben. Ezt alátámasztva az előző szezon harmadosztályú bajnokságának Nyugati-csoportját, toronymagasan nyerték 88 szerzett pont birtokában és a 38 fordulóból 27 alkalommal győztek, hétszer döntetlenre zártak és mindössze négy alkalommal kaptak ki. Viszonyításképpen a második helyen 74 egységgel a Mosonmagyaróvár végzett, így az első és a második helyezett csapatok között 14 pont volt a különbség, ami egyáltalán nem elhanyagolható. A pályára visszatérve egy mondat erejéig, ott nem is túl régen, egészen pontosan 2017. október 15-én jártunk, amikor a Vác FC fogadott minket a 2017/2018-as bajnokság 13. fordulójában, így az akkori keretet tekintve Nagy Sándornak, Ilyés Tamásnak, Gránicz Patriknak, Király Patriknak és Babinyecz Balázsnak biztosan ismerős lehet a környezet.

A MOL Magyar Kupában két fordulót értek meg az idei kiírásban. Másodosztályú egyesületként a harmadik fordulóban csatlakoztak, amikor a Zalaszentgrót ellenében 0-2 arányban léptek tovább, a negyedik felvonásban azonban az első osztályú Pakstól 0-5 arányban kaptak ki, így búcsúztak a sorozattól.

Következő vendéglátóink feljutásuk után próbálták megerősíteni csapatukat, hogy az mindenféle szempontból alkalmas legyen az NB2-re. Érkeztek: Bekker Roland (Borussia Mönchengladbach korosztályos csapata), Barczi Dávid (Mezőkövesd), Egerszegi Tamás (ETO FC Győr), Balázs József (Szent István SE), Horváth Tamás (Ajka), Fejes András (ETO FC Győr), Köböl Krisztián (Vasas), Kleisz Márk (Vasas). Az összességében 25 év átlagéletkorral rendelkező keretükben tizenhattól egészen negyvenéves korig találhatók játékosok, és számos első osztályú múlttal rendelkező labdarúgó is helyet kap, elég csak például Rajczi Péter, Remili Mohamed vagy éppen Bori Gábor nevét említeni. Mindenképpen érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni a 23 éves Borvető Áronnak, aki négyszer is bevette az ellenfelek kapuját.

Színes lapok miatt nincs eltiltottjuk, bár az előző fordulóban rendesen megszórták őket. A Békéscsaba keretében biztosan kimaradó lesz Király Patrik, akit igen könnyű síppal állítottak ki a Budafok elleni mérkőzés 78. percében. Esetleges sérültjeinkről – szerencsére számuk minimális – szándékosan nem ejtenénk szót, az összeállításunk hadd legyen meglepetés a vendég csapat számára is!

Egy újabb nagyszerű, megfelelő arányú győzelem, szerencsés esetben sokat javíthatna a táblázaton elfoglalt helyezésünkön, ugyanis ha a Szentlőrinc kikap a Kecskeméttől, ha a Soroksárt megveri a Vasas, ha a Budafok legfeljebb ikszel Miskolcon, ha a Csákvár maximum egy pontot szerez Ajkán és amennyiben a Szolnok nem szerez egy pontnál többet Szombathelyen, akár a 12. helyre is felléphetnénk. Ebből is látszik mennyire sűrű és kiegyenlített a mezőny, hiszen egy-egy jól sikerült mérkőzéssel vagy sorozattal sok-sok pozíciót előre léphetnek a résztvevők. Tudjuk, sok a ha, de amennyiben a papírformának megfelelően alakulnak az eredmények, akkor az Előre előre léphet. Legyen így!

III. ker. TVE – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Gaál Ákost akkreditálta a szövetség. Segítőiként Huszár Balázst és Király Zsoltot jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Derdák Marcell látja el. Az 1989-es születésű sporival 2021. november 21-én, a WKW ETO FC Győr – Békéscsaba 1912 Előre 0-1 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 402 sárga- és 23 piros lapot használt fel. Érdekesség, hogy a 18. fordulóban Gaál Ákos 50. alkalommal működött NBII-es mérkőzésen tartalék játékvezetőként. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az összecsapást hivatalos YouTube csatornánkon élőben közvetítjük a helyszínről:
https://youtu.be/bZ4JpzIPQDA

A Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022-es szezon 19. fordulóját december 5-én (vasárnap) 13:00 órától III. ker. TVE – Békéscsaba 1912 Előre, Budaörs – BFC Siófok, Szentlőrinc – Kecskeméti TE, Tiszakécskei LC – PMFC, Dorogi FC – WKW ETO FC Győr, 17:00 órától FC Ajka – Aqvital FC Csákvár, Soroksár SC – Vasas FC, Szombathelyi Haladás – Szolnoki MÁV FC, Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Nyíregyháza Spartacus FC, valamint 18:30 órától Budafoki MTE – DVTK párosításokban rendezik meg.

táblázatra pillantva látható, hogy az első két helyen a Vasas (37 pont) és a DVTK (36 pont) áll, míg a sereghajtó pozíciókat a Budaörs, III. ker. TVE, és a Tiszakécske foglalják el.

Az előrejelzés szerint Budapest térségében havas eső és 3 Celsius fokos maximális hőmérséklet várható. A Nap 2021. december 5-én (vasárnap) 15 óra 54 perckor nyugszik.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Kapcsolódó hivatkozások:

https://www.tve1887.hu/post/egerszegi-tam%C3%A1s-beharangoz%C3%B3ja-a-b%C3%A9k%C3%A9scsaba-elleni-m%C3%A9rk%C5%91z%C3%A9sre

https://www.tve1887.hu/post/merkantil-bank-liga-nb-ii-19-fordul%C3%B3-beharangoz%C3%B3

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: