Vác FC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 275 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018. 13. forduló

Vác FC – Békéscsaba 1912 Előre

2-1 (2-1)

Időpont: 2017. október 15. (vasárnap) 15:00 óra

Helyszín: Budapest, III. kerületi TVE Sporttelep

Cím: 1033 Budapest, Kalap u. 1-3.

Játékvezető: Szilasi Szabolcs

Asszisztensek: Kepe Arnold, Mohos Milán

Tartalék játékvezető: Barna Gábor

Vác: Halasi Péter, Hegedűs Csaba, Durso Giuliano, Nagy Richárd, Zsolnai Richárd Tibor, Tóth Gergely Csaba, Gulyás Máté, Görgényi Dávid, Szabó Norman Áron, Balajti Ádám, Króner Martin. Cserék: Abu Attila, Nagy Sándor, Kákonyi Dániel, Havasi Dániel, Rása Gergő, Búrány Zoltán, Major Máté.
Vezetőedző: Horváth Károly

Békéscsaba: Ribánszki László, Birtalan Botond, Szatmári István, Nagy István, Szalai Dániel, Gránicz Patrik, Kiss László, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Nagy Sándor, Szélpál Norbert.Cserék: Máthé Gábor, Eszlátyi István, Ilyés Tamás, Urbin Péter, Tóth Dániel, Király Patrik, Babinyecz Balázs.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerző: Balajti Ádám (20. perc), Króner Martin (26. perc), Birtalan Botond (37. perc).

Sárga lap: Zsolnai Richárd (45. perc), Durso Giuliano (52. perc), Viczián Ádám (86. perc).

Ezúttal a fővárosban, a III. Kerületi TVE otthonában találkozott a két együttes. A vezetést a 20. percben Balajti Ádám szerezte meg a váciaknak. A Duna-partiak előnyét hat perccel később Króner Martin duplázta meg. A 37. percben a szezonbeli nyolcadik gólját szerző Birtalan Botond szépített. A második játékrészben mindent megtett az egyenlítésért a lila-fehér gárda, de az eredmény már nem változott.

A csabaiak maradtak 21 ponttal a tabellán és az 5. helyen állnak. Boér Gábor együttese október 22-én az eddig egy ponttal többet gyűjtő Szolnok érkezik a Kórház utcába.

Horváth Károly: – Küzdelmes mérkőzésen megérdemelten jutottunk kétgólos előnyhöz, majd elkerülhető gólt kaptunk, de a csapat nagyszerűen és taktikusan játszott, ami most elegendő volt a győzelemhez.

Boér Gábor: – Sajnos nagyon gyenge színvonalú mérkőzést játszottunk, ahol nem tudtuk hozni az elmúlt hetek lendületes játékát és az első félidőt átaludtuk. Ajándékoztunk két gólt az ellenfélnek, ami a végén bizony soknak bizonyult. A mai napon valamiért nem volt bennünk annyi átütőerő, hogy legalább egálra hozzuk az eredményt. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a második játékrészben szinte csak a hazai térfélen pattogott a labda, de az a frissesség és kombinatív, gyors játék, amely jellemzett minket az utóbbi időben, nem működött. Vannak ilyen mérkőzések is, de azt szeretném elkerülni, hogy az ilyen hibákat teljesen ki tudjuk iktatni a képletből. Nem szabad bealudnunk az ilyen monoton, lassú tempót diktáló ellenfél játékába, hanem próbálnunk kell a saját játékunkat játszani.

line_purple