Beharangozó: Hódmezővásárhelyi FC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 407 másodperc.

Százkét éves csata folytatódik 2023. november 18-án (szombaton) 13:00 órától, amikor az év utolsó idegenbeli tétmérkőzésén Hódmezővásárhelyen lépünk pályára.

Hódmezővásárhelyi FC - Békéscsaba 1912 Előre

Őszi első a Békéscsaba 1912 Előre, ez már biztossá vált az előző forduló után, hiszen hét bajnoki pont az előnyünk a második ESMTK-val szemben, így a hátralévő, tavaszi idényről előrehozott mérkőzések eredményétől függetlenül, biztosan az első helyről várhatjuk majd a 2024-es folytatást. Ez azonban önmagában még nyilván nem elég az üdvösséghez, tekinthetjük ezt egy szinte kötelező módon elérni kívánt állomásnak. A feladat ezen részét tehát teljesítettük, de tudjuk tavasszal dől el minden lényeges dolog, ráadásul ott vannak még az osztályozó mérkőzések is, melyek szerencsésebb esetben megkoronázhatják az egész éves munkát, de adott esetben rommá is törhetik mindazt, amit addig elérünk. Hát ez már csak így működik, de még ne szaladjunk ennyire előre, koncentráljunk az előttünk álló vásárhelyi túrára!

Ahogy bevezetőnkben is említettük gyakorlatilag 102 éves csata folytatódik vasárnap, hiszen először Vásárhelyen 1921. szeptember 18-án mérkőzött a két csapat, ekkor az Előre 3-2 arányban győzött a HTVE vendégeként. Legközelebb 1941 őszén játszottak bajnokit, ekkor 1-0 volt a csabaiaknak, míg 1944 tavaszán 2-0-ás vendég győzelem született. Az 1958/59-es bajnokságtól kezdve évente találkoztunk a MÁV Hódmezővásárhelyi MTE-vel és csabai szempontból a következő eredmények születtek: 2-1, 5-0, 2-1, 2-2, 2-2. 1959 tavaszán a Hódmezővásárhelyi Dózsa vendégeként 4-1-es vereséggel zártunk. 1984 márciusában egy 2-1 arányú győzelmet könyvelhetett el a Hódgép-Metripond. Legutolsó találkozásaink, immár a HFC ellenében csabai szempontból: 0-1 és 3-1. Összességében 7 győzelem mellett 2 döntetlen és 3 vereség a mérleg.

Ismét köszönjük a kimerítő statisztikákat Juhász Zolinak, a magyarfutball.hu szerkesztőjének!

A Vásárhely 15 forduló után, hozzánk képest 11 ponttal, valamint három pozícióval lemaradva, 8 győzelem, 5 döntetlen, 2 vereség, valamint 29 bajnoki egység birtokában a negyedik helyet foglalja el a táblázaton – azaz semmi sem dőlt még el, ekkora hátrány abszolút ledolgozható, hiszen tavaszra még 13 mérkőzés marad, azaz 39 pont szerezhető. Csapatunk továbbra is magabiztosan, 40 bajnoki pontot gyűjtve – tehát a maximálisan szerezhető pontok számához képest mindössze ötöt elhullajtva – vezeti a táblázatot, így a csapatot tizedelő betegségek és sérülések ellenére is minden esély megvan a nagyszerű folytatásra. Színes lapok miatt ezúttal Albert István marad itthon, hiszen a Vasas II. elleni meccs 92. percében megkapta az ötödik sárgát, amely automatikus eltiltást jelent a soron következő bajnokiról. Vendéglátóinknál Gréczi Márton Péter, Rabecz Valter Roland, valamint Zámbori Dániel is veszélyeztetett helyzetben van, mivel 4-4 sárga cédulával rendelkeznek, de csabai részről Vólent Rolandnak és Futó Zsombornak is illik óvatosabbnak lennie – már amennyiben pályára tudnak lépni.

Hódmezővásárhelyi FC - Békéscsaba 1912 Előre

A mezővárosiak három döntetlenből érkeznek, így egészen biztosan szeretnének visszatalálni a győzelem útjára – bár ebbe azért mi is megpróbálunk majd beleszólni. Keretükben több ismerőst is felfedezhetünk (például: Gréczi Márton Péter, Borbás Martin, Tóth Dániel és Sipos Gábor), tehát egyik mérkőző fél számára sem ismeretlen a másik kerete és látható, hogy következő ellenfelünk a 17 éves fiataloktól kezdve, akár a 50 éves seniorokat is harcba tudja küldeni. Összeszokott egységet képeznek és az új idény előtt inkább távozókról lehetett hallani, tehát nagyon úgy néz ki, hogy optimalizálták keretüket. Az elmúlt idényben (2022/2023.) egyébként az Iváncsa mögött öt ponttal lemaradva a Közép-csoport második pozíciójában végeztek, így kimondva-kimondatlanul nyilvánvalóan szeretnének már egyszer feljutni. A MOL Magyar Kupa idei kiírásában némi meglepetésre már az első fordulóban kiszálltak, hiszen a Pilisi LK 2-1 arányban ejtette ki őket.

Csató Sándor: – A bajnokság nyitányán remek mérkőzést vívtunk a vásárhelyiekkel és a második félidőben nehézzé is tudták tenni a dolgunkat. Most sem állunk könnyű feladat előtt, hiszen odahaza még veretlenek és bizonyára mindent elkövetnek majd azért, hogy elrontsák a hétvégénket. Mi viszont szeretnénk tovább menetelni és újabb győzelmekkel zárni az évet. Ehhez a legutóbbi fővárosi meccsen mutatott első hatvan percet kellene nyújtanunk végig. Abban az időszakban birtokoltuk a labdát, helyzeteket alakítottunk ki, csak sajnos kevés ment be, így azután a kapu előtt mindenképpen hatékonyabbnak kell lennünk. A kisebb izomsérüléssel bajlódó Sármány Kristófot leszámítva a betegeink felépültek, Albert István viszont begyűjtött ötödik sárga lapját, emiatt kihagyja a meccset.

A Hódmezővásárhelyi FC – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Szigetvári Márkot, segítőiként Kovács Gábort és Vas Anitát akkreditálta a szövetség. Az 1994-es születésű sporival 2021. október 3-án, a Békéscsaba 1912 Előre – Vasas FC 0-3 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 651 sárga- és 16 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III. Dél-Keleti csoport 2023/2024-es szezon 16. fordulóját november 18-án (szombaton) 11:00 órától Vasas FC II. – Szeged-Csanád Grosics Akadémia II., Kecskeméti TE 1911 II. – Budapest Honvéd-MFA II., 13:00 órától Szolnoki MÁV FC – Körösladányi MSK, Hódmezővásárhelyi FC – Békéscsaba 1912 Előre, Ceglédi VSE – ESMTK, Pénzügyőr SE – BKV Előre, Monor SE – Meton-FC Dabas SE, valamint Füzesgyarmati SK – Martfűi LSE párosításokban rendezik meg.

A Békéscsaba 1912 Előre 40 bajnoki pont birtokában vezeti a táblázatot, hét ponttal lemaradva az ESMTK áll a második helyen, míg a sereghajtó pozíciókban a Füzesgyarmat (13.), a Kecskemét II. (14.), a Cegléd (15.), valamint a Szeged II. (16.) áll.

Az előrejelzés szerint Hódmezővásárhely térségében zápor és viharos szél várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet +8 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2023. november 18-án (szombaton) 16 óra 6 perckor nyugszik.

A mérkőzést hivatalos YouTube csatornánkon közvetítjük az alábbi elérhetőség alatt:
https://www.youtube.com/watch?v=NHVDjesSMHQ

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben módjukban áll, utazzanak el a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.


Mérkőzés


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: