Békéscsaba 1912 Előre – Vasas FC

Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022. 11. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Vasas FC

0-3 (0-1)

BELÉPÉS 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL, VAGY AZ AZT HELYETTESÍTŐ EESZT APPLIKÁCIÓVAL!

Időpont: 2021. október 3. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Szigetvári Márk

Asszisztensek: Varga Gábor, Tőkés Róbert

Tartalék játékvezető: Ducsai József

Békéscsaba: Czinanó Antal Áron, Farkas Márk, Kitl Miklós, Lukács Raymond Barna, Szabó Péter, Máris Dominik, Király Patrik, Sipos Gábor, Albert István, Horváth Péter, Puskás Gábor Sándor. Cserék: Winter Dániel, Krnács Richárd, Nagy Sándor, Gránicz Patrik, Nikola Pantovic, Fazekas Lóránt, Kovács Ádám Tibor, Varga Szabolcs, Bora György.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Vasas: Jova Levente, Szivacski Donát, Berecz Zsombor, Márkvárt Dávid, Hinora Kristóf, Otigba Kenneth Karim, Iyinbor Patrick Osagie, Silye Erik, Radó András, Bobál Gergely, Pekár László. Cserék: Uram János, Szilágyi Zoltán, Litauszki Róbert, Feczesin Róbert, Szatmári Lóránd, Hidi M. Sándor, Párkai Máté, Rétyi Róbert, Terbe Botond, Szilágyi Szabolcs Krisztián, Balajti Ádám, Sztojka Dominik Balázs.
Vezetőedző: Kuttor Attila

 Gólszerzők: Bobál Gergely (15. perc), Radó András (65. perc), Pátkai Máté (82. perc).

 Sárga lapok: Szabó Péter (22. perc), Hinora Kristóf (22. perc).

Nézőszám: 1.160

A találkozó elején kiegyenlített küzdelem zajlott, az első „sérülés” a labdát érte, a játékvezető az 5. percben ki is cseréltette a játékszert. A vendégek gyakorlatilag az első próbálkozásukból gólt szereztek: Hinora tekert középre egy szabadrúgást bal oldalról, a tizenhatos sarkától, középen Bobál Gergely érkezett kiváló ütemben és 9 méterről fejelt Czinanó kapujába (0-1). Hat perccel később Radó András kísérletezett, tizenhat méterről eleresztett ballábas lövése azonban nem találta el a kaput. A házigazda próbált válaszolni a vendég gólra: a 24. percben egy hazai sarokrúgást követően Szabó Péter fejelt kevéssel a kapu fölé. A csabaiak ezt követően is eljutottak a szögletekig, de ezekből már nem sikerült igazi helyzetet kidolgozni. Bobál a 34. percben megduplázhatta volna az angyalföldi előnyt, nagy ziccerben fölé lőtt. Hat perccel később ismét a csabaiak kerültek vendég kapu elé: Kitl beadását követően Lukács Raymondnak azonban nem sikerült kapura pörgetnie a labdát, így a szünetben úgy vezetett egy góllal a Vasas, hogy gyakorlatilag nem nőtt túlságosan a Békéscsaba fölé.

Fotó: Such Tamás

A szünetben Kuttor Attila cserélt, az első félidőben sárga lapos figyelmeztetést begyűjtő Hinora helyén Hidi M. Sándor folytatta. A hazaiak bal oldala vált aktívabbá a második 45 perc elején, azonban Kitl és Szabó sem tudta pontosan középre tenni a labdát ígéretes szituációból. Kettős cserével próbált frissíteni, Lukács és Szabó jött le, Nikola Pantovic és Varga Szabolcs érkezett a pályára. A hazaiak legnagyobb helyzetére egy órát kellett várni: Király szöglete után Máris Dominik fejelt közelről, Jova reflexmozdulattal védett. Egyenlítés helyett jött a második Vasas-gól: Czinanó vetődött ki és kaszálta el Pekár Lászlót, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt Radó András értékesítette, így a 65. percben 2-0-ra alakította az állást. A következő percekben akár a harmadik vendég találat is megszülethetett volna, előbb a csereként beálló Pátkai pörgette a labdát a jobb oldali kapufára, majd Farkas hibája után Radó András emelte volna át Czinanót, aki bravúrral védett. A hajrában csak megszületett a harmadik angyalföldi gól: egy sakk-matt akciót Pátkai Máté fejezett be góllal a 82. percben (0-3).

A Vasas végül fölényesen nyert, a Békéscsaba pedig vereségével visszacsúszott a táblázat 18. helyére. Schindler Szabolcs gárdája a válogatott szünetet követően 2021. október 17-én a Siófok otthonában folytatja a bajnokságot.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/384748446638075

Fotók Élő tudósítás Információk Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: