Beharangozó: Gyirmót FC Győr – Békéscsaba 1912 Előre

A kupaforduló után ezen a hétvégén már folytatódik a bajnokság és a tizedik felvonásban Győrbe utazik csapatunk, ahol 2019. szeptember 29-én (vasárnap) 17:00 órától a Gyirmót FC Győr vendégeként lépünk pályára.

Vendéglátóink igen haloványan kezdték a bajnokságot, hiszen négy forduló után mindössze két ponttal, még kieső helyen álltak a táblázaton. A folytatásban aztán összeállni látszott Csertői mester gárdája, hiszen öt mérkőzésből négyet megnyertek, így aztán jelenleg már a 6. helyet birtokolják. Mérlegük 4 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség és az ezekkel együtt járó 14 pont.

A két mérkőző fél között pillanatnyilag egy mérkőzésnyi, azaz három pont a különbség – így valamilyen szinten hatpontos összecsapásnak tekinthetjük – bár a Békéscsaba egy fordulóval kevesebbet játszott. A Balmaz kiválása okán a tabella nem teljesen tükröz valós képet és ez nyilván csak a téli szünetre tud majd kiegyenesedni. A két csapat egyébként nyolcszor mérte össze erejét és az eddigi eredmények sajnos gyirmóti dominanciát mutatnak, hiszen mindössze egy alkalommal (2013. október 5.) tudtuk legyőzni (1-2) következő ellenfelünket. A három egymás elleni döntetlen mellett még négy vereséget olvashatunk ki a statisztikából. Utoljára 2019. május 12-én találkoztunk a Győr-Moson-Sopron megyeiekkel, amikor szintén idegenben 3-1 arányú vereséget szenvedtünk. A eredménysort nézve nyilván nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, ettől függetlenül nem léphetünk feltartott kézzel pályára és csakis a türelmes, taktikus és fegyelmezett játék eredményezhet pontot, jobb esetben pontokat.

Három korábbi válogatott játékos, Koltai Tamás, Lipták Zoltán, Vass Ádám is a Győr-Moson-Sopron megyeieket erősíti, mellettük a gólerős támadóra, Szarka Ákosra kell elsősorban figyelni, aki az előző idényben tizenkilenc gólt szerzett a másodosztályban, de Présinger Ádám és Heffler Norbert is mintegy száz NB I-es mérkőzésen lépett pályára.

A Békéscsaba nyolc lejátszott forduló után jelenleg a bajnoki táblázat kilencedik helyén áll 3 győzelemmel, 2 döntetlennel, valamint 3 vereséggel. A másik 11 ponttal rendelkező Vasas csak a gólarány miatt előz meg minket, úgy hogy egy fordulóval többet teljesített. Két ponttal előttünk a Kazincbarcika áll, akik szintén egy meccsel többet játszottak. Egy szó, mint száz egy príma vagy akár elfogadható eredmény is jócskán átrendezheti az állást, hiszen a 7-14. helyeken 13, 11 és 10 ponttal rendelkező csapatok állnak, azaz egy-egy győzelem adott esetben igen nagy előrelépést is eredményezhet.

Színes lapok miatti kimaradókkal ezúttal egyik szakvezetőnek sem kell számolnia, veszélyben gyakorlatilag csak Kovács Ádám Tibor forog négy sárga cédulájával. Sérültjeink viszont sajnos vannak, hiszen Pilán Márkó és Faragó Tomás egészen biztosan nem tudja vállalni a győri túrát, Lustyik Levente pedig továbbra sem áll rendelkezésre. Mivel második csapatunk pénteken már játszik, így az esetleges visszajátszók tekintetében gyakorlatilag csak a szombat reggeli tréning után hirdeti ki Schindler Szabolcs az utazók névsorát. Csapatunk a nagy távolság miatt szeptember 28-án délután elutazik és az éjszakát már Győrben tölti.

A héten és még a jövő héten is az akadémia pályáin zajlottak és zajlanak majd az edzések, hiszen a Kórház utcai center-, valamint a Fű3 pályára kitettük a “Fűre lépni tilos!” feliratot. A nagy nyári meleg és a folyamatos gombás fertőzések miatt szükségessé vált a pályák és a gyepszőnyeg generálozása, így a hosszabb hazai szünetet kihasználva munkatársaink most tudják elvégezni a pályák téli időszakra való felkészítését is.

Schindler Szabolcs: – Az elmúlt időszakban sokat edzettünk és a múlt héten a Magyar Kupában a Körösladány ellen jó teljesítményt nyújtott az együttes. A Gyirmót egy ütőképes, erős kerettel rendelkező csapat, melyben sok rutinos, NB I-es múlttal rendelkező játékos szerepel és mellettük ügyes fiatalokkal egészülnek ki. Végig fegyelmezetten kell védekeznünk, elöl pedig az eddigi mérkőzéseken tapasztaltnál jobb százalékkal értékesítenünk az adódó helyzeteinket. Legutóbb a Haladás ellen is hat százszázalékos ziccerünk volt, amelyek azonban kimaradtak. A csapat már szombaton elutazik Győrbe, a találkozó helyszínére. Sérültjeink vannak, hiszen Pilán Márkó és Faragó Tomás egészen biztosan nem tudja vállalni a győri utazást, Lustyik Levente pedig továbbra sem áll a csapat rendelkezésére.

A Gyirmót FC Győr – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Pillók Ádámot akkreditálta a szövetség. Az 1988-as születésű sporival legutóbb 2019. augusztus 4-én a Békéscsaba 1912 Előre – Duna Aszfalt TLC 0-1 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk. Pályafutása alatt összesen 509 sárga- és 35 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Aradi Józsefet és Ország Pétert jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Dolnegó Bálint látja el. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2019/2020-as szezon 10. fordulóját szeptember 29-én (vasárnap) 14:00 órától MTK Budapest – Nyíregyháza Spartacus FC, 16:00 órától Vác FC – Vasas FC, 17:00 órától Aqvital FC Csákvár – WKW ETO FC Győr, Szolnoki MÁV FC – Budaörs, Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Dorogi FC, BFC Siófok – Soroksár SC, Gyirmót FC Győr – Békéscsaba 1912 Előre, Szombathelyi Haladás – FC Ajka, valamint Budafoki MTE – Kazincbarcika párosításokban bonyolítják le.

A tabellára pillantva látható, hogy az ETO átvette a vezetést (20 pont), második a Siófok (19 pont) és a 3-4. pozícióban a Budafok (18 pont), valamint az MTK Budapest (18 pont) áll. A kieső helyeken a Szolnok (7 pont), a Vác (4 pont) osztozik, a Balmazújvárost pedig már korábban kizárták a bajnokságból.

Az előrejelzés szerint Győr térségében, a mérkőzés napján gyengén felhős, szeles időjárás várható, 25 Celsius fokos maximális hőmérséklettel, csapaték nem valószínűsíthető. A Nap 2019. szeptember 29-én 18 óra 29 perckor nyugszik.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el a srácokat és szurkolásukkal segítsék győzelemre csapatunkat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az 1912elore.hu web- és a facebook.com/1912elore oldalon megjelenő hírek, interjúk, ötletek, megoldások és fotók a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. tulajdonát képezik. Tilos a tulajdonos előzetes engedélye nélkül a tartalom egészét vagy egyes részeit bármely formában átruházni, terjeszteni, reprodukálni vagy a saját személyes használatot meghaladó mértékben tárolni esetleg kinyomtatni. A híranyagok bármilyen célú szolgáltatásként való felhasználása hangsúlyozottan csak a tulajdonos előzetes írásbeli engedélyével és csakis a forrás pontos megjelölésével történhet. Az itt fellelhető tartalmak ettől eltérő kezelése szerzői jogi vita tárgyát képezheti.

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás