Békéscsaba 1912 Előre – Duna Aszfalt TLC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 304 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2019/2020. 1. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Duna Aszfalt TLC

0-1 (0-0)

Időpont: 2019. augusztus 4. (vasárnap) 19:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Pillók Ádám

Asszisztensek: Kovács II. Gábor, Tőkés Róbert

Tartalék játékvezető: Farkas Tibor

Békéscsaba: Ribánszki László, Farkas Márk, Mészáros Márk, Faragó Tomás, Máris Dominik, Szalai Dániel, Király Patrik, Kovács Ádám Tibor, Szélpál Norbert, Pantovic Nikola, Bidzilya Anton. Cserék: Uram János, Nagy Sándor, Károly Bálint, Ilyés Tamás, Pusztai András, Pilán Márkó, Varga Tamás Károly.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Tiszakécske: Nyilas Elek Richárd, Tölgyesi Viktor, Preklet Csaba, Kirchner Krisztián, Zádori Krisztián, Gréczi Gábor János, Erdélyi Botond, Kardos Norbert, Varga Ádám, Kocsis Gábor, Sváb Dániel. Cserék: Molnár Márk, Szabó Dávid, Oláh Máté Sándor, Ludánszki Bence, Szuhodovszki Soma, Fabio Nascimento de Oliveira, Durso Giuliano.
Vezetőedző: Simon Antal

Gólszerző: Kirchner Krisztián (54. perc).

Sárga lapok: Mészáros Márk (2. perc), Kirchner Krisztián (2. perc), Szalai Dániel (19. perc), Kovács Ádám Tibor (44. perc).

Nézőszám: 1.360

Kisebb csetepatéval kezdődött a mérkőzés, egy csabai szabálytalanság után alakult ki lökdösődés, a játékvezető egy-egy sárga kártyával hűtötte le a kedélyeket. Az első 10 percben jobbára a vendégek térfelén pattogott a labda, de komolyabb helyzet nem alakult ki Varga kapuja előtt.

Aztán előbb a 12. percben Szélpál szabadrúgása után Király fejelt nem sokkal mellé, egy percre rá pedig az igencsak aktív Kovács erős lövése után a bal kapufáról vágódott vissza a mezőnybe a labda. A 20. percben Mészáros is próbálkozott, de ez a labda is célt tévesztett.

A kécskeiek első lehetősége egy szabadrúgás után adódott, ám Nyilas 22 méteres lövése a kapu fölé szállt. A sárga mezesek feltűnően sokszor kerültek a gyepre, pedig a csabaiak nem játszottak durván, csak keményen. Eseménytelenül, mezőnyjátékkal telt az eldő félidő középső harmada, inkább csak birkóztak egymással a felek.

A 38. percben Faragó próbálkozott kissé kisodródott helyzetből, de Varga védett. Az első játékrész utolsó momentumaként a 45. percben Nyilas lőtt 17 méterről, de labdája elkerülte Ribánszki kapuját.

Bidzilya nem túl erős kísérlete vezette fel a második félidőt. A 49. percben Király tolta ki jobbra a labdát Szalainak, aki Kovácshoz passzolt, ő egy védő szorításában kapura fordult, lövését azonban Varga bravúrral hárította. Hideg zuhanyként hatott az 54. percben a tiszakécskeiek gólja, ami arra kényszerítette a lila-fehéreket, hogy még többet és még agresszívabban ostromolják a látogatók kapuját.

A tempóval nem is volt baj, de a helyzetek kihasználásával igen, pedig gól csak abból születik.

Tegyük hozzá, a sárga mezes vendégeknél jól zárt a retesz, masszívan és szinte hiba nélkül látták el a feladatukat hátul. Más kérdés, hogy már 20 perccel a lefújás előtt elkezdték húzni az időt. Egyre nagyobb nyomás nehezedett a vendégek kapujára, a 78. percben Szélpál bombáját Varga nagy bravúrral hárította.

Minden követ megmozgatott az egyenlítés érdekében a Békéscsaba, de a roppant lelkes kécskeiek csírájában fojtottak el minden komolyabb próbálkozást.

Vereséggel nyitotta az új bajnokságot a Békéscsaba, amely mezőnyben semmivel nem volt rosszabb, mint ellenfele, csak éppen gólt nem tudott szerezni.

Schindler Szabolcs: – Nehéz, kiélezett mérkőzést játszottunk, amit végig támadtunk, de az ellenfél egyszer átjött a térfelünkre, gólt lőtt és elvitte a három pontot. A gól előtt megsérült az egyik játékosunk és nem tudtuk levédekezni azt a területet. A helyzeteket be kell rúgni.

Simon Antal: – Győzelemmel kezdtünk idegenben egy jó csapat ellen. Nem akartunk kontrára játszani, a labdabirtoklásra vagyunk berendezkedve, de tompán kezdtünk és a Békéscsaba irányította a játékot. A csapat stabil volt, s ha az újak is megszokják a többiek mozgását, akkor még jobbak is leszünk. A csapat mindent megtett a győzelemért.

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/1912elore/videos/1645630352235220/’ width=’680′]

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1377220345766130/

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube

Élő szöveges tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv