Beharangozó: Ceglédi VSE – Békéscsaba 1912 Előre

Negyvennyolc nap telik el 2018. december 16. és 2019. február 3. között, mire tétmeccsen ismét pályára léphet csapatunk a Ceglédi VSE ellen, vasárnap 14:00 órakor a Zsengellér Gyula Sporttelepen.

Az eltelt idő sok is, kevés is. Hosszú volt az uborkaszezon, mert – valljuk be őszintén – meccs nélkül kiböjtölni ennyi időt, hát… Rövid viszont azért, mert egy évvel ezelőtt csak február 25-én kezdődött a bajnokság tavaszi szezonja. Ilyen formán viszont, 2019-ben már május 19-én véget ér a bajnokság, így a nyár még hosszabbnak ígérkezik. Na, de ne szaladjunk ennyire előre és koncentráljunk a 22. fordulóra. Végül eldőlt, hogy a Cegléd mégsem Tiszakécskén, hanem 3 év után újra otthon fogadhatja ellenfeleit. Bár a centerpálya még nem készült el, így másodosztályú mérkőzések megrendezésére nem alkalmas, de a Malomtó széli Sporttelep 2. számú edzőpályája az lett. Az összesen hatszáz néző befogadására alkalmas létesítményben, csupán 60 fő vendég szurkoló fogadására van lehetőség, így őrületes hangulatra nem túl nagy esély mutatkozik.

Az MLSZ Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzata szerint az átigazolási időszak a profi osztályokban – hivatásos labdarúgók belföldi átigazolása esetén – január 15-től február 14. éjfélig tart, így ezen téren még nem lehet lezárni az eseményeket, azonban a saját szempontunkból gyakorlatilag véglegesnek tekinthető a keret. Ahogy arról már beszámoltunk visszatért Békéscsabára Vólent Roland, és az első csapattal folytatja pályafutását Mácsai László, valamint Styecz Bence is.

Vendéglátóink is igyekeztek felkészülni a 2019-es évre, hiszen jelenlegi helyzetükben erre igencsak rászorulnak. A 6 győzelemmel, 5 döntetlennel és 10 vereséggel összegyűjtött 23 bajnoki egység pillanatnyilag a tabella 15. pozíciójába sorolja őket, ami azért nem éppen megnyugtató. Közvetlen üldözőik a Siófok és a Balmazújváros mindössze egy mérkőzésnyi távolságban, két ponttal lemaradva próbálják behozni hátrányukat, így a ceglédiek számára továbbra is gyakorlatilag létkérdésnek számít minden mérkőzés. A télen elköszöntek Nánási Balázstól, Nyilas Elektől és Asztalos Dávidtól, az igazolási oldalon pedig Földi Botond (Mezőkövesd), Szilágyi Péter (Siófok) – aki korábban Békéscsabán is szerepelt, Pallagi Botond (Érd), valamint Fejes János (Jászberény) jelentkezett játékra.

Az elmúlt év végén és a felkészülés alatt is sok szó esett sérültjeinkről – nem véletlenül, hiszen ezen a téren nem álltunk túl fényesen. Ez a helyzet azonban kiegyenesedni látszik, hiszen a lábadozó Tóth Dániel, a jelenleg vírusos betegséggel küzdő Gránicz Patrik, a még nem százszázalékos Hursán György és Máris Dominik kivételével, hozzávetőleg mindenki hadra fogható lett és vállalni is tudja a játékot. Ez tényleg jó hír, hiszen variációs lehetőségek és a rotáció szempontjából így némileg nagyobb mozgástere lesz a szakmai stábnak.

Mindent összevetve továbbra is jó esély mutatkozik, hogy csapatunk folytassa őszi produkcióját. Azt azonban mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy a többi résztvevő sem ült a babérokon, mindenki megpróbálta játékoskeretét megfelelőképpen megerősíteni – nyilván a pénztárcája és lehetőségei függvényében – és a számtalanszor elmondott mondat ismét terítékre kerül: ebben a kiegyenlített, szoros bajnokságban továbbra is igen nehéz dolga lesz minden résztvevőnek. Emlékeztetőül a Békéscsaba a negyedik pozícióból folytathatja, 10 győzelemmel, 6 döntetlennel, 5 vereséggel és az ezzel együtt járó 36 ponttal a zsebében. Az élen a Gyirmót 43 ponttal, második a Zalaegerszeg 41 ponttal, a bronzérmes helyet pedig a Kaposvár birtokolja ugyancsak 41 ponttal.

A Békéscsaba 1912 Előre NB II-es csapata a 2018/2019-es tavaszi szezonban

Felső sor (balról-jobbra): Hursán György (19), Viczián Ádám (22), Szatmári István (9), Vólent Roland (69), Ribánszki László (23), Szélpál Norbert (42), Urbin Péter (13), Babinyecz Balázs (20), Dávid Zoltán Gergő (3), Baráth Bence (), Uram János (24).

Középső sor (balról-jobbra): Kovács Tamás – erőnléti edző, Bacsa Zoltán – masszőr, Szalai Dániel (16), Pilán Márkó (27), Hanyecz János – kapusedző, Boér Gábor – vezetőedző, Makra Zsolt – asszisztens edző, Nagy Sándor (5), Sinan Sinanovic (77), Elekes Sándor – masszőr, Steigerwald Ernő – technikai vezető.

Alsó sor (balról-jobbra): Tóth Dániel (11), Mészáros Márk (8), Mezei Szabolcs (7), Lustyik Levente (6), Ilyés Tamás (17), Mácsai László (89), Zahorán Balázs (2), Király Patrik (18), Máris Dominik (15).

A fotózáson betegség miatt nem tudott jelen lenni: Gránicz Patrik (10).

Színes cédulák miatti eltiltott egyik csapat keretében sincs, így a szezonpremierre mindkét szakvezető a pillanatnyilag legjobb tizenegyet – eltekintve a sérültektől – küldheti pályára.

A Ceglédi VSE – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Nazsa Tamást akkreditálta a szövetség. Az 1986-os születésű sporival legutóbb 2018. november 7-én, a Békéscsaba 1912 Előre – Dorogi FC 2-1 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk. Pályafutása alatt összesen 424 sárga- és 47 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Berényi Ákost és Márkus Pétert jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Horváth Tibor látja el. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A bajnokság 22. fordulóját 2019. február 3-án (vasárnap) 14:00 órától Soroksár SC – Vác FC, KBSC FC – Duna Aszfalt TVSE, Credobus Mosonmagyaróvár – Kaposvári Rákóczi FC, Budaörs – Nyíregyháza Spartacus FC, Ceglédi VSE – Békéscsaba 1912 Előre, BSS Monor – Aqvital FC Csákvár, Vasas FC – BFC Siófok, Dorogi FC – Budafoki MTE, 17:00 órától Gyirmót FC Győr – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, valamint 18:00 órától ZTE FC – WKW ETO FC Győr párosításokban rendezik meg.

Az előrejelzés szerint Cegléd térségében a mérkőzés napján hidegfront érkezése várható. A hőmérséklet napközben akár 12 Celsius fok is lehet és körülbelül 3 mm csapadékra lehet számítani. A Nap 2019. február 3-án (vasárnap) 16 óra 49 perckor nyugszik.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el a srácokat és szurkolásukkal segítsék újabb győzelemre fiatal csapatunkat!

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/1912elore/videos/350754042186409/’ width=’680′]

Kapcsolódó hivatkozás:
https://www.cegledfoci.hu/hirek/a-bekescsabat-fogadjuk-eloszor-cegleden.html