Beharangozó: Budapest Honvéd-MFA II. – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 398 másodperc.

Kispesten folytatódik a bajnoki program első csapatunk számára, hiszen 2023. szeptember 24-én (vasárnap) 12:00 órától a Budapest Honvéd-MFA II. ellen lépünk pályára.

Budapest Honvéd-MFA II. - Békéscsaba 1912 Előre

Együttesünk furcsa körülmények között búcsúzott a MOL Magyar Kupától – talán frissen él még mindenki emlékében a Kazincbarcika elleni mérkőzésen (0-2) előfordult, sokak számára érthetetlen játékvezetői ítéletek tömkelege, melyek szó szerint befolyásolták a mérkőzés kimenetelét -, így maradt számunkra a bajnokság, ami természetesen a lehető legfontosabb, hiszen a cél a bajnoki cím megszerzése, valamint a feljutás kiharcolása. A kitűzött destináció elérése felé igen jó úton haladunk, mert a bajnokságban továbbra is hibátlan mérleggel (7/7) állunk, ami annyit jelent, hogy 21 maximálisan szerezhető bajnoki pontot gyűjtve magabiztosan vezetjük a táblázatot úgy, hogy mindössze két gólt kaptunk. A hibátlanság megőrzésének útja a Honvéd tartalék együttesén keresztül vezethet tovább, akik a jelenlegi fázisban stabil középcsapat benyomását keltik. Nem csak az eddig elért eredmény (2-2 győzelem és döntetlen, 3 vereség, valamint az ezekkel együtt járó 8 bajnoki pont és nyolcadik helyezés) támasztja alá mindezt, de a fordulóról-fordulóra pályára küldött összeállítás, valamint a mutatott játék is. A két mérkőző fél között 13 pont és 7 pozíció a különbség, így az előzmények ismeretében, elméletileg sima vendég győzelmet jósolhatnánk. A kezdési időpont viszont semmiképpen sem mondható barátságosnak, hiszen aznap utazunk oda-vissza, előzetesen az időjárás sem ígérkezik ideálisnak, na meg hát idegenben eleve más az egész dolog. Ettől, meg hogy a Barcika elleni kupameccs folytán tovább szaporodott sérültjeink száma, függetlenül is egyértelmű cél a győzelem, mellyel tovább erősíthetnénk pozíciónkat. Tudjuk, hogy jelenleg minden csapat a Békéscsabára feni a fogát, minket szeretne megverni, így ennek szellemében szükséges pályára lépnünk és nem szabad semmiféle zavaró körülménnyel foglalkoznunk! Amennyiben csak saját céljainkat tartjuk szem előtt és tudásunk legjavát mérkőzésről mérkőzésre kitesszük a pályára, akkor nem lehet gond és folytatódhat a megkezdett nagyszerű sorozat.

A két együttes többször is találkozott, akár másod- akár harmadosztályú szinten és a mérleg mindenféle téren békéscsabai fölényt mutat. Összességében a négy NB2-es és két NB3-as lejátszott mérkőzésből négy csabai győzelmet, egy döntetlent és mindössze egyetlen Honvéd sikert idézhetünk fel. Hasonló magasságokban 2008. március 15-én randevúztunk a kispestiekkel, amikor gól nélkül zártak a csapatok.

Színes lapok miatt egyik csapatban sem lesz eltiltott, bár négy összegyűjtött sárga cédulája miatt vendéglátóinknál Kaczvinszki Dominik lesz veszélyeztetett helyzetben. Sajnos a Barcika elleni kupameccsünk véráldozattal is járt, hiszen sérültjeink száma tovább nőtt: Fazekas Lóránt keresztszalag-szakadást szenvedett, így számára idejekorán véget ért a szezon, mert teljes felépülése legalább egy évet vesz majd igénybe. Ezúton is gyógyulást és kitartást kívánunk!

A Honvéd fakó kerete igen bő, van merítési és variációs lehetőség. Az eddig pályára küldött 38 játékos átlagéletkora 18,3 év volt és a legidősebb labdarúgó 24 éves közöttük. Látható, hogy a B-csapat egyetlen és határozott célja, hogy a fiatalok megkapják az NB-s játékperceket, a megfelelő terhelést és ideális esetben tovább haladjanak az első csapat felé. Túlságosan nagy mozgást nem figyelhettünk meg keretükben, hiszen a Honvéd általában meg tudja oldani saját utánpótlásból a minőségi pótlásokat, átalakításokat. Távozott: Horváth Milán Gábor (Szeged-Csanád Grosics Akadémia). Érkeztek: Nyitrai Bence (Siófok), Gyenes Ádám (Újpest), Haragos Viktor József (Monor), Megyeri Gábor (Kazincbarcika), Kovács Nikolasz (Paks II.).

Csató Sándor: – Érzékenyen érintett bennünket a Kazincbarcika elleni kupabúcsú, mivel szerettünk volna továbbjutni. Túl az érdekes körülmények között megszületett vereségen, komoly veszteség számunkra, hogy Fazekas Lóránt keresztszalag-szakadást szenvedett, így rá ebben a bajnokságban már aligha számíthatunk. Helyén a védelemben meg kell találnunk a tartós megfelelő pótlást. Aktuális ellenfelünk egy fiatalokból álló társaság, mivel nincs U19-es csapatuk, a tehetségeik itt bontakoznak ki. Bő a keretük, fizikálisan erősek, esetükben is sokat számít, hogy kiket kapnak vissza a felnőtt együttestől. Nehéz mérkőzésre számítunk, célunk ezzel együtt az eddigi sorozatunk folytatása.

Budapest Honvéd-MFA II. – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Maml Zoltánt, segítőiként Sinkovicz Dánielt és Deme Rajmundot akkreditálta a szövetség. Az 1992-es születésű sporival 2022. február 27-én, az Újpest FC II. – Békéscsaba 1912 Előre II. 2-6 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 545 sárga- és 26 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A vendéglátó klub hivatalos YouTube csatornáján ad majd élő közvetítést az összecsapásról, melynek elérhetőségét körülbelül 15 perccel a mérkőzés kezdete előtt lehet majd megtalálni itt:
https://www.youtube.com/@budapesthonvedfc

Az NB III. Dél-Keleti csoport 2023/2024-es szezon 8. fordulóját szeptember 24-én (vasárnap) 11:00 órától Kecskeméti TE 1911 II. – Vasas FC II., 12:00 órától Budapest Honvéd-MFA II. – Békéscsaba 1912 Előre, 16:00 órától BKV Előre – Szolnoki MÁV FC, Meton-FC Dabas SE – ESMTK, Martfűi LSE – Szeged-Csanád Grosics Akadémia II., Monor SE – Hódmezővásárhelyi FC, valamint Pénzügyőr SE – Ceglédi VSE párosításokban rendezik meg.

A Dél-Keleti csoportot csapatunk vezeti 21 pont birtokában, a második helyen a Hódmezővásárhely áll 16 egységgel, akiket a Dabas követ szintén 16 ponttal. A sereghajtó helyezéseken a Szolnok (13.), a Szeged II. (14.) a Cegléd (15.), valamint a Kecskemét II. (16.) osztozkodik.

Az előrejelzés szerint Budapest térségében hűvösebb időjárás várható zivatarokkal, a legmagasabb nappali hőmérséklet mindössze +21 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2023. szeptember 24-én (vasárnap) 18 óra 39 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben megtehetik és módjukban áll, utazzanak el a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.


Mérkőzés


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: