Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – WKW ETO FC Győr

A sikeresen teljesített kupaforduló után nem sok ideje marad csapatunknak a regenerációra és máris újabb komoly kihívás elé néz, hiszen 2018. szeptember 25-én (kedden) 19:00 órától a WKW ETO FC Győr együttesét fogadjuk villanyfényes, élő televíziós mérkőzésen a Kórház utcai Stadionban.

Huszonkét nap telik el az utolsó Békéscsabán megrendezett meccs óta, mire ismét hazai körülmények között léphetünk pályára, ami remélhetőleg tovább halmozza majd a pozitív élményeket. Egyrészt a 2018/2019-es idényben itthon csak győztes meccseket tudhatunk magunkénak, másrészt a kupa fordulót is beleszámítva öt mérkőzés óta veretlenek vagyunk. Sőt, fokozva a dolgot, itthon eddig minden mérkőzésünkön legalább két gólt szereztünk, ráadásul listavezetőként 5 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, valamint az ezzel együtt járó 17 bajnoki pont mérleggel nem biztos, hogy nekünk kell befeszülni az összecsapás előtt.

Ezzel szemben az ETO eddig hadilábon állt a hazai szerepelésekkel – érdekes módon eddig idegenben csak egyszer kaptak ki (BFC Siófok – WKW ETO FC Győr 2-1) – és egészen a nyolcadik fordulóig kellett várniuk az otthoni üdvösségre. Nem mellesleg vezetőedzőt is cseréltek annak érdekében, hogy el tudjanak indulni a számukra kijelölt úton: Mészöly Géza távozása után Király József kapta kézbe a karmesteri pálcát és a Budafok elleni legutóbbi, hazai bajnokin máris 4-0 arányban múlták felül ellenfelüket. A Kupában szintén sikerrel vették az akadályt, szintén négy góllal búcsúztatták idegenben a Kozármisleny csapatát. Remélhetőleg ezzel jó sorozatuknak vége is szakad, hiszen a Viharsarokban azért nem lesz ennyire egyszerű dolguk, erről tenni fogunk. A győri alakulat egyébként jelen pillanatban csupán a mezőny közepéről, a nyolcadik pozícióból várja a kilencedik felvonást, amit eddigi 3 győzelmének, 2 döntetlenjének, 3 vereségének és 11 pontjának köszönhet. Ezt a helyet ráadásul úgy birtokolja, hogy a tabellán csupán jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg a szintén 11 egységgel bíró Budafok, valamint Csákvár csapatát. Ebből is látszik, hogy következő vendégeink számára igen fontos lenne további pont vagy pontok szerzése, hiszen egy újabb fiaskó esetén a legrosszabb esetben – a többi mérkőzés függvényében is – akár hat pozícióval is hátrább sorolhatják magukat.

Békéscsaba 1912 Előre – WKW ETO FC Győr (2018. 03. 18.)

A két mérkőző fél egymás elleni történelmét tekintve igen messzire mehetünk vissza az időben, hiszen egészen 1974 óta összesen 54 alkalommal találkozhattunk, melyből – hosszú éveken keresztül – 52 alkalommal az első osztályban, rendre népes nézősereg előtt lépett pályára a két együttes. A mérleg nyelve egyébként némileg a kisalföldiek felé billen, hiszen – szempontjukból – a 22 győzelem, 16 döntetlen, valamint 16 vereség az összkép szempontjából számukra kedvezőbb. Az előző szezon két mérkőzését tekintve az egyenleg döntetlen, mivel 2017. augusztus 27-én idegenben győztünk 0-1 arányban, majd a 25. fordulóban 2018. március 18-án 1-3 arányban kikaptunk hazai körülmények között.

A szezon előtti jövés-menés a Rába-partiakat sem kerülte el, hiszen júniusban is vezetőedzőt cseréltek, amikor Szentes Lázárt Mészöly Géza váltotta – akinek, mint mostanra kiderült a felkészülési időszak és hét forduló jutott osztályrészül. Az érkezők között megemlíthetjük: Jakab Dávidot (MTK Budapest), Mervó Bencét (DAC), Baracskai Rolandot (Mezőkövesd Zsóry FC), Marko Vukasovićot (FK Vojvodina), Koltai Tamást (Paksi FC), Tar Zsoltot (Puskás Akadémia), Horváth Tamást (Mezőkövesd Zsóry FC) és Hamar Ádámot (III. Kerületi TVE) is. Távozott: Zamostny Balázs, Szatmári Lóránd, Beliczky Gergő, Gyagya Attila és Szabó Lukas is, valamint közös megegyezéssel szerződést bontott a klub Rokszin Ádámmal, Daru Bence pedig visszatért Paksra. A felkészülési mérkőzéseiket tekintve a következő eredmények születtek: FC Saliby – WKW ETO FC Győr 0-7, WKW ETO FC Győr – KFC Komárno 1-2, WKW ETO FC GYŐR – FC Petrzalka 2-3, WKW ETO FC Győr – ŠKF Sere 1-0, WKW ETO FC Győr – FC Ajka 2-0, WKW ETO FC Győr – FC Liverpool (U23) 1-1.

Színes lapok miatti eltiltott egyik csapatnál sincs, vendégeink keretében azonban érdemes kiemelt figyelmet szentelni Hamar Ádámnak, akinek már háromszor sikerült az ellenfelek kapuját bevenni.

Békéscsaba 1912 Előre – WKW ETO FC Győr (2018. 03. 18.)

A Békéscsaba 1912 Előre – WKW ETO FC Győr mérkőzés játékvezetőjeként Takács Jánost akkreditálta a szövetség. Az 1972-es születésű sporival legutóbb 2017. október 29-én, a Budafoki MTE – Békéscsaba 1912 Előre 0-2 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk. Pályafutása alatt összesen 769 sárga- és 78 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Varga Zsoltot és Márkus Tamást jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Nagy Róbert látja el. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Boér Gábor: – Szeretnénk folytatni az idei jó sorozatunkat a győriek ellen is, ami azonban nagyon nehéz lesz. Vendégeinknek bombaerős kerete van – egykori válogatott, illetve NB I-es játékosok alkotják -, akiknek az elmúlt két fordulóban igencsak kijött a lépés, megmutatták, hogy mire képesek, ha egyszer játékba lendülnek. Ennek ellenére célunk, hogy megszerezzük az újabb hazai három pontot és a jelenlegi helyezésünket minél tovább megtartsuk. Ehhez azonban nagyon harcos hozzáállásra és százszázalékos koncentrációra lesz szükség kedd este.

Király József: – Nagyon jó csapatnak tartom ellenfelünket, ezért nem is lep meg a tabellán elfoglalt első helyezésük. Fiatal, agilis edző irányítja őket, 3-4 éve építik ezt a csapatot és úgy látszik, beérett a munkájuk, hiszen odaértek a tabella első helyére. Nagyon jó együtteshez látogatunk, tele olyan fiatalokkal, akik az évek alatt megértek az NB II-es bajnokságra és most megmutatták oroszlánkörmeiket is. Úgy gondolom, hogy az ETO játékosai is felkészültek, jó állapotban vannak, egységes csapatot alkotnak – remélem, hogy ezt a pályán is meg tudjuk mutatni. Bízom benne, hogy pontosan tudunk távozni majd Békéscsabáról.

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/1912elore/videos/1682810971842083/’ width=’680′]

A Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019-es szezon, hétközi 9. fordulóját szeptember 25-én (kedd) 19:00 órától Békéscsaba 1912 Előre – WKW ETO FC Győr, 2018. szeptember 26-án (szerda) 16:00 órától Vác FC – ZTE FC, Duna Aszfalt TVSE – Vasas FC, Soroksár SC – Budaörs, Dorogi FC – Ceglédi FC, 19:00 órától Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – BSS Monor, Kaposvári Rákóczi FC – BFC Siófok, Nyíregyháza Spartacus FC – Aqvital FC Csákvár, Gyirmót FC Győr – Credobus Mosonmagyaróvár, valamint Budafoki MTE – KBSC FC párosításokban bonyolítják le.

A tabellára pillantva látható, hogy az első hat helyezett csupán egyetlen meccsnyi távolságban áll egymástól, de ugyanez elmondható a 7-13. pozíciókban álló csapatokról is. A kieső helyeken pillanatnyilag a Kazincbarcika, a Monor és a Cegléd osztozik.

Sérültjeink miatt továbbra is szűkösebbek a lehetőségeink, bár közülük Mészáros Márk egy ideje már a csapattal edz – így elképzelhető, hogy kedden leülhet a kispadra. Tóth Dániel további orvosi vizsgálatokra szorul, mint Pilán Márkó, ők továbbra sem bevethetők. Nagy Sándor már szintén a csapattal edz – védőeszközzel a kezén -, amely szépen gyógyul. További rossz hír, hogy Babinyecz rúgást kapott a szombati kupameccsen, így kérdésessé vált a szereplése az ETO ellen.

Békéscsabán az előrejelzés szerint, kedden közepesen felhős időjárás várható, csapadék nem valószínűsíthető, a maximális hőmérséklet 16 Celsius fok lehet. A Nap 2018. szeptember 25-én 18 óra 37 perckor nyugszik.

Számítunk szurkolóink hathatós támogatására, hiszen játékosaink számára különösen fontos, hogy ismét valódi futball hangulat legyen a Kórház utcában és közös érdekünk, hogy csapatunk sikerrel szerepeljen újabb hazai mérkőzésén.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Csatlakozzon közösségi oldalainkhoz:

http://www.facebook.com/1912elore

https://www.instagram.com/1912elore/