Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Tiszakécskei LC

A válogatott szünet miatt sűrűsödik a program első csapatunk számára, hiszen nyolc nap alatt háromszor is pályára lépnek a Lilák. Az első állomás hazai körülmények között 2021. augusztus 15-én (vasárnap) 19:00 órától következik, amikor villanyfényes mérkőzésen az újonc Tiszakécskei LC együttesét fogadjuk.

Két forduló után három csapat (Békéscsaba, Tiszakécske és III. ker. TVE) áll pont nélkül a bajnokságban, ebből kettő összemérheti erejét a hétvégén. Utóbbiaknak nyilván időre van szüksége míg fel tudják venni a másodosztály ritmusát, a Békéscsaba azonban rendesen beragadt a rajtnál, így a tét már most, a bajnokság elején hatalmas. Még egy betli és igen nehéz helyzetbe kerülhetünk, hiszen két mumus következik sorban: a Szombathely és a Szentlőrinc. Az viszont legalább öröm az ürömben, hogy a gólnélküliség végre a múlté, hiszen Kitl Miklós Tatabányán szerzett találata mindenképpen szépségdíjat érdemel, még akkor is ha pontot-pontokat nem ért. Csapatunk számára nem maradt más opció: győzni kell, ezáltal megszerezni a három pontot és elkezdeni a felzárkózást! Ellenkező esetben – bár erre gondolni sem szeretnénk – akár olyan hátrányt is összeszedhetünk, amelyet ledolgozni szinte lehetetlen lenne ősszel. Nyilván tudjuk, hogy nagyon az elején járunk, ettől függetlenül minden egyes mérkőzésnek óriási jelentősége van, hiszen a végelszámolásnál nagyon hiányozni fognak már az első két fordulóban elvesztegetett pontok is. Azt sem tudjuk mit hoz majd a járvány-helyzet, hiszen emlékezzünk csak a 2019/2020-as idényre, amikor már a 28. forduló után lezárták a bajnokságot és volt olyan csapat, amelynek ilyen formán már esélye sem volt javítani. Egyszerűen nem maradt más verzió számunkra, csakis a győzelem elfogadható ezen a hétvégén!

Következő vendégeink toronymagasan (94 pont) nyerték a 2020/2021-es NB III-as bajnokság Keleti csoportjának küzdelmeit, ezáltal egyetlen szezon alatt vissza tudták verekedni magukat a másodosztályba. Igyekeztek ismét felnőni a feladathoz, így az érkezési oldalon több labdarúgó is feltűnt, illetve kapott profi szerződést: Holczer Ádám (Paks), Vachtler Csaba (Kaposvár), Végső Előd Zalán (Nyíregyháza), Farkas András (Kazincbarcika), Benke Áron (Puskás Akadémia), Erdei Carlo Alex (Kaposvár), Beliczky Gergő (Dorog), Lovas Andor (Tiszakécske) és Lovas Zsombor (Tiszakécske). A tiszakécskei keretben több ismerőst is felfedezhetünk, hiszen Gyurján Bence és Baráth Bence korábban a Békéscsaba keretében is szerepelt.

A felkészülési időszakban szlovéniai edzőtábor és több előkészületi mérkőzés is szerepelt a programjukban: DVSC – Tiszakécskei LC 3-1, Monori SE – Tiszakécskei LC 0-1, Mezőkövesd-Zsóry FC – Tiszakécskei LC 4-0, Rudar Valenje – Tiszakécskei LC 5-1, NK Fuzinar – Tiszakécskei LC 1-1, Nafta Lendva – Tiszakécskei LC 0-1, Tiszakécskei LC – Dunaújváros PASE 1-2.

Az első két felvonást szemlélve látható, hogy Nagy Sándor mesternek nem lesz egyszerű dolga a továbbiakban sem, hiszen hozzánk hasonlóan ők is két vereséggel kezdtek: WKW ETO FC Győr – Tiszakécskei LC 1-0, Tiszakécskei LC – Nyíregyháza Spartacus FC 1-4.

A két csapat közös történelmére visszatekintve kiolvasható a számokból, hogy eddig mindössze egyszer, 2019. december 8-án sikerült idegenben győznünk (0-1) a Bács-Kiskun megyeiek ellen. Az első osztályban mindössze két döntetlen eredmény, a második vonalban pedig szempontunkból 1 győzelem, 2 döntetlen, valamint 3 vereség a mérleg.

Vendégeinknél nincs eltiltott, a Békéscsaba keretéből azonban – az augusztus 10-i fegyelmi határozatok alapján – Lukács Raymond Barnát a két soron következő bajnoki mérkőzésen nélkülöznie kell a szakmai stábnak -, tehát a szombathelyi túrát is kihagyja. Sérültek tekintetében jó hír, hogy a héten Babinyecz Balázs kivételével már mindenki edzett, de néhány játékosunk állapotával kapcsolatban csapatorvosunk döntése lesz a mérvadó. Bízzunk benne, hogy minél többen rendelkezésre tudnak majd állni, ezáltal segíteni tudják a csapatot!

Nagy Sándor – Tiszakécskei LC, vezetőedző: – Nyernünk kell és pontokat szerezni! Úgy gondolom, hogy a két meccs alapján azért többre voltunk hivatottak, mint nulla pont. Meg kell találnunk azt a csapatot, amelyik eredményesen tud szerepelni a hétvégi fordulóban. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű a mérkőzés, hiszen nagy múltú csapat a Békéscsaba és jelenleg is jó játékosok alkotják a keretét.

Békéscsaba 1912 Előre – Tiszakécskei LC mérkőzés játékvezetőjeként Szilágyi Sándort akkreditálta a szövetség. Segítőiként Baghy Csabát és Szilágyi Norbertet jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Kovács Imre látja el. Az 1984-es születésű sporival 2020. szeptember 13-án, a Békéscsaba 1912 Előre – Nyíregyháza Spartacus FC 2-0 (1-0) mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 733 sárga- és 41 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022-es szezon 3. fordulóját augusztus 15-én (vasárnap) 15:30 órától Budafoki MTE – Szeged-Csanád Grosics Akadémia, 17:30 órától III. ker. TVE – Dorogi FC, Nyíregyháza Spartacus FC – Szombathelyi Haladás, 19:00 órától Békéscsaba 1912 Előre – Tiszakécskei LC, WKW ETO FC Győr – Szentlőrinc, PMFC – Budaörs, Szolnoki MÁV FC – Soroksár SC, Kecskeméti TE – FC Ajka, BFC Siófok – DVTK, valamint Vasas FC – Aqvital FC Csákvár párosításokban rendezik meg.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében meleg, fülledt időjárás, akár 35 Celsius fokos maximális hőmérséklet várható, de ugyanakkor zápor-zivatar is előfordulhat. A Nap 2021. augusztus 15-én (vasárnap) 19 óra 57 perckor nyugszik.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Kapcsolódó hivatkozás:

A Viharsarokban lép pályára a Tiszakécskei LC

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás