Háromszázhetvenhét perc

A Puskás Akadémia ellen nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei. Ráadásul utolsó gólunkat még az első forduló, első félidejének 36. percében rúgtuk. Azóta rúgott gól nélkül lejátszottunk három teljes mérkőzést és eltelt a negyedik mérkőzésből is már 53 perc, amikor megtört a gólnélküliség egyre hízó jege. Fabio baloldali beadását Szilágyi Péter (27) fejelte közelről a hazaiak kapujának jobb oldalába.

20150819

– Hogyan emlékszel vissza erre a gólra?

– Rendszeresen gyakoroljuk ezt a játékelemet, amelyből most helyzetbe kerültem.

– Miről van szó pontosan?

– Nekünk, csatároknak az a dolgunk a széleken felfutó támadásoknál, hogy a rövid illetve a hosszú saroknál helyezkedjünk a beadásokra. Én ennél a támadásnál a rövid sarokra jöttem, Fabio remekül csavarta be a labdát, nekem csak be kellett bólintanom a kapuba.

– Miután gól lett a fejesből, már könnyű azt mondani, hogy csak kellett bólintani… Egyébként is egy-egy védő volt mindkét oldaladon.

– Igen, de a fejelésben nem zavartak meg, illetve a labda átszállt a mellettem balról futó játékos feje felett, és pontosan, ütemre érkezett meg az én fejemre. Fel sem kellett ugranom, csak jó erősen megfejelnem.

– Tudod, hányadik gólod volt ez az NB I-ben?

– Igen, ez volt a hetedik NB I-es gólom.

– Hány meccsen?

– Nem tudom pontosan, 53 vagy 54 NB I-es meccs van már mögöttem.

– Első NB I-es gólodra is emlékszel?

– Igen, 2010-ben lőttem a Pápa elleni bajnoki mérkőzésen a DVSC csapatában.

– Debreceni srácként természetes volt, hogy a DVSC utánpótlás csapataiban nőttél fel. Második szezonodat töltöd Békéscsabán, tevékeny részese voltál a feljutásának. Szerződésed második évét töltöd nálunk. Hogy érzed magad Békéscsabán?

– Remekül, szeretek itt lenni, szeretek itt játszani. Feleségem is megszerette a várost.

– Mikor nősültél meg?

– Két hónapja, június 5-én volt az esküvőnk.

– Megvan végre az első NB I-es győzelmünk. A Honvéd ellen követi a második?

– Szerintem igen. Magamon is, a többieken is érzem, hogy felszabadultabbak lettünk ettől a győzelemtől. Értelmet nyert a sok elvégzett munka, hiszen megtapasztaltuk, hogy tudunk nyerni is.

– Benn maradunk az NB I-ben? Egyébként tudom, hogy ez a kérdés felesleges, de mégis…

– Szerintem igen. Képesek vagyunk rá.

– Ehhez elég sok Szilágyi gólra is szükség lesz. Jönni fognak?

– Nagyon remélem. Mindenesetre én mindent elkövetek majd, hogy így legyen.

– Az újonc csapatoknak általában a hazai pálya a fő győzelmi terepük. Mi mégis idegenben szereztük meg első győzelmünket. Most három hazai meccs jön egymás után. Mire számítasz a bajnokságnak ebben a szakaszában?

– A lehető legtöbb pontra. A Honvéd jó formában lévő, egységes csapat – viszont mi egy lélekszabadító sikerélmény tudatában várjuk őket.

– Utána következik a szezon eddigi meglepetéscsapata a Haladás.

– A Haladás a legjobb példa arra, hogy egy kiscsapat is tud egyenletes, folyamatos jó teljesítményt nyújtani. Mi is pontosan erre törekszünk.

– A válogatott szünet, a magyar-román meccs után jön a Diósgyőr.

– Ők a Haladás ellentettei a bajnokságban. Tőlük mindenki sikeres, jó szereplést várt, az élcsoportba volt sorolva az együttes, ám csak bukdácsolnak. Remélem, nem másznak ki a gödörből, mire Békéscsabára jönnek.

– Ez összesen kilenc pont.

– Persze, hogy ezt szeretnénk. De egy játékos mindig győzni megy fel a pályára. Én is, mi is.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Ferencz Rezső