Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Soroksár SC

A kéthetes válogatott szünet előtt, a bajnokság újabb fontos szakasza zárul le 2019. november 10-én (vasárnap), amikor 13:30 órától a Soroksár SC együttesét fogadjuk a Kórház utcában.

Két hete vasárnap-szerda-vasárnap ritmusban játszunk és a négy lejátszott mérkőzés ötvenszázalékos mérleget mutat egyelőre. Csákvárott kikaptunk (1-0) annak ellenére, hogy talán a szezon eddigi legjobb produktumát nyújtottuk, Füzesgyarmaton továbbléptünk a Kupában (0-1), majd itthon sikerült legyőzni a Budaörs együttesét (1-0), végül pedig beleszaladtunk egy nagyobb vereségbe Dorogon (4-1). Mindazonáltal továbbra sincs egyszerű helyzetben csapatunk, hiszen a hétközi túra újabb áldozatot követelt: Olasz Dénes bokája fordult ki a nem teljesen elégséges  – finoman fogalmaztunk – minőségű dorogi pályán. Ezáltal a gondjaink tovább nőttek, hiszen a Budaörs ellen Máris Dominik dőlt ki körülbelül 4 hétre egy részleges izomszakadás következtében. A kérdés ezúttal is az, hogy ki lő majd gólt? De, nézzük a jó oldalát és legyünk pozitívak – bár tegyük a szívünkre a kezünket, nehéz -, hiszen ha minden jól megy visszatérhet Király Patrik és Pilán Márkó is. Szélpál, Lustyik, Faragó, Zahorán továbbra is maródi, így szinte minden poszton hiány mutatkozik a keretben.

A bajnoki táblázaton – gyakorlatilag semmi sem változott – továbbra is rettentően kiélezett a helyzet: a 12. és 17. helyezett csapatok pontazonossággal (15-15 pont) állnak, csak a nyert meccsek száma, valamint a gólkülönbségek rangsorolnak – így aztán továbbra is érvényes, hogy rettentően fontos lehet minden megszerzett pontocska és gólocska. A budapestiek érkezése azonban nem jó ómen, hiszen rossz szívvel emlékezünk utolsó találkozásunkra. A 2019. május 5-én, szintén Békéscsabán lejátszott meccs nem feltétlenül a végeredmény miatt (3-5) égett a fejekbe, hanem a Ribánszki Laci és Király Patrik súlyos sérülései miatt. Szerencsére ez már a múlt, habár utóbbi játékosunk talán éppen most térhet vissza, ami a sors iróniájával egyenértékű. Ha mindez nem lenne elég az alaphanghoz, akkor vessünk egy pillantást a sárga lapok mennyiségére is – hiszen szerdán is jócskán megszórtak minket – csakúgy, mint a legutóbbi hazai mérkőzésünkön. Anton Bidzilya, Király Patrik, Farkas Márk és Szalai Dániel is veszélyeztetett helyzetben van összegyűlt négy darab sárga cetlijével. Számukra az óvatosabb játék előirányzott, bár adott esetben ezt igen nehéz tartani – mivel a szív, az akarat és a lelkesedés sokszor felülír egy-egy utólag talán ésszerűbbnek tűnő döntést.

Ennyi súlyosbító körülmény után nézzük a számokat, amelyekkel nem lehet vitatkozni! Ja, hogy ezek is súlyosak… Sajnos igen, hisz a két mérkőző fél egymás elleni mérlege is abszolút soroksári fölényt mutat. Az eddigi nyolc találkozás alkalmával négyszer következő vendégeink gyűjtötték be a három pontokat, 2-2 mérkőzésen pedig döntetlen, illetve csabai győzelem született. A számmisztika szerint – na végre valami, ami felénk billenti a mérleg nyelvét – kétévente győzzük le a XXIII. kerületieket, hiszen 2015 és 2017 után elvileg ennek most kellene bekövetkeznie. A 3,4-es eddigi mérkőzésenkénti gólátlag közönségszórakoztató meccset aposztrofál, így most már csak abban bízhatunk, hogy ezúttal nálunk szakad ki a gólzsák… Amúgy nincs még vége, tudjuk fokozni: amellett, hogy hatpontos rangadó következik – bagatell és már megszokhattuk az idén -, megyei csapatunk is ugyanakkor játszik, így maradvány keretünket tovább kell osztania a szakmai stábnak, hogy mindkét fronton valamilyen szinten helyt tudjunk állni. Ráadásul a soroksáriak hozzánk hasonlóan 15 szerzett ponttal bírnak, bár kettővel hátrébb, a tabella 16. pozícióját foglalják el, amit 4 győzelemmel, 3 döntetlennel és 7 vereséggel értek el – tehát őket is jócskán megcsapta a veszélyzóna szele, ezáltal egészen biztosan elszántak lesznek ügyük érdekében. Egy feltüzelt gárda ellen, csak egy megfelelőképpen feltüzelt másik léphet fel hatékonyan, és itt jön a képbe a 12. játékos – Önök! Hatalmas segítség és motiváló tényező lehet, ha a lelátókról biztatás, pozitív hangok és szurkolás hallatszik, nem pedig a további, ilyen helyzetben “divatosnak” mondható “rúgjunk beléjük még egyet” című lemez szól! Tudjuk és tudomásul vettük, hogy az emberek általában szeretik, ha csapatuk jól teljesít – ami rendben is van így, higgyék el mi is szeretjük – hiszen így működünk. A nehéz helyzetekben, szituációkban viszont muszáj és ki kell állni a srácok mellett, segíteni őket és átbillenteni ezen a rossz sorozaton! Ebben Önöknek, a közönségnek hatalmas része lehet! Hát segítsenek, itt a lehetőség, szépen kérjük és köszönjük!

Akárki akármit mond, a sárga-feketék eddigi szereplését nem támasztja alá sem keretük, sem szakmai stábjuk összetétele vagy minősége – tehát a gyengébb muzsikálás oka egészen biztosan máshol keresendő. Mindez azt jelenti – ehhez nyilván nem kell diploma -, hogy náluk is gondok vannak és természetesen keresik a rejtély kulcsát – hozzánk hasonlóan. Elég csak a névsort átfutni és látható, hogy a tapasztalt, minden hájjal megkent labdarúgók alkotják keretük magját: Pál András, Orosz Márk, Gyömbér Gábor, Huszák Tamás, Molnár Attila, Pölöskei Péter, vagy éppen a visszatérő és gólt is szerző Lovrencsics Balázs – és még sorolhatnánk. Ismerősként üdvözölhetjük Lőrinczy Attilát, aki a 2014/2015-ös szezon egy részében még Békéscsabán szerepelt. Így aztán Lipcsei Péter is vakarhatja kobakját és keresheti a megoldást arra, amit még az ufó-kutatók sem tudnak megmagyarázni. Miért nem megy? Miért kaptunk megint ki? Miért nem rúgtuk be a helyzeteinket? Az biztos, hogy sárga cédulák miatti eltiltottak pótlásán nem kell ezúttal vajúdniuk és sérültekről sem érkezett hír, azaz merítési- és variációs lehetőségek mindenképpen rendelkezésükre állnak.

Reméljük – engedtessék meg nekünk -, hogy Ők nem, mi pedig megtaláljuk ezúttal a megoldást!

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/1912elore/videos/524805325037376/’ width=’680′]

A Békéscsaba 1912 Előre – Soroksár SC mérkőzés játékvezetőjeként Radványi Ádámot akkreditálta a szövetség. Az 1983-as születésű sporival 2018. május 5-én találkozhattunk utoljára a Békéscsaba 1912 Előre – Budafoki MTE 0-1 mérkőzésen, amelyen szintén játékvezetőként vett részt. Pályafutása alatt összesen 654 sárga- és 57 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Máyer Gábort és Szvetnyik Bencét jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Berényi Tamás látja el. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2019/2020-as szezon tizenhetedik fordulóját november 10-én (vasárnap) 13:30 órától Békéscsaba 1912 Előre – Soroksár SC, Vác FC – Gyirmót FC Győr, Nyíregyháza Spartacus FC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Kazincbarcika – Aqvital FC Csákvár, 17:00 órától FC Ajka – Dorogi FC, Budafoki MTE – Szombathelyi Haladás, MTK Budapest – BFC Siófok, Vasas FC – Szolnoki MÁV FC, valamint Duna Aszfalt TLC – Budaörs párosításokban rendezik meg. A WKW ETO FC Győr együttese pedig ebben a fordulóban pihen.

Az utóbbi forduló történései nem múltak el következmények nélkül, hiszen a Nyíregyháza és a Tiszakécske is megvált aktuális vezetőedzőjétől.

A bajnoki táblázatra pillantva látható, hogy jelen pillanatban az MTK került vezető pozícióba (33 pont), a Csákvár pedig 31 egységgel a másik feljutó helyet birtokolja. A tabella második részében vérre menő harc folyik a pontokért, hiszen a 10. és 17. helyek között mindössze egyetlen mérkőzésnyi (3 pont) a differencia.

November 10-én (vasárnap) Békéscsabán hidegfront érkezése várható, közepesen erős széllel. Csapadék viszont csak minimális eséllyel valószínűsíthető. A hőmérséklet maximuma 17 Celsius fok körül alakulhat, ezért érdemes lesz rendesen felöltözni annak, aki a vasárnapi ebéd utáni elfoglaltságnak a mérkőzés megtekintését választja. A Nap már 16 óra 15 perckor nyugszik, így vacak időjárás esetén ismét kapcsolnunk kell a villanyfényt.

Szeretettel várunk mindenkit a 2019/2020-as szezon újabb hazai mérkőzésére! Szurkoljunk együtt csapatunknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az 1912elore.hu web- és a facebook.com/1912elore oldalon megjelenő hírek, interjúk, ötletek, megoldások és fotók a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. tulajdonát képezik. Tilos a tulajdonos előzetes engedélye nélkül a tartalom egészét vagy egyes részeit bármely formában átruházni, terjeszteni, reprodukálni vagy a saját személyes használatot meghaladó mértékben tárolni esetleg kinyomtatni. A híranyagok bármilyen célú szolgáltatásként való felhasználása hangsúlyozottan csak a tulajdonos előzetes írásbeli engedélyével és csakis a forrás pontos megjelölésével történhet. Az itt fellelhető tartalmak ettől eltérő kezelése szerzői jogi vita tárgyát képezheti.