Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – PMFC

Az újabb válogatott szünet előtt nehéznek ígérkező mérkőzés előtt áll csapatunk, hiszen 2021. november 7-én (vasárnap) este 19:30 órától a Pécsi Mecsek FC együttesét fogadjuk a Kórház utcában. A mérkőzést ráadásul az M4 Sport + (Duna World) Televízió is műsorára tűzte és élőben közvetíti a helyszínről.

A kérdés ezúttal az, hogy folytatódik a döntetlenek sorozata vagy sikerül megszerezni a szezon első hazai győzelmét – a harmadik variációra pedig szándékosan nem is szeretnénk gondolni! Az mindenképp pozitív, hogy három forduló óta nem kaptunk ki, viszont az ikszekkel sajnos nem lettünk előrébb, csak pontokban némileg. A 14 forduló alatt szerzett egy győzelem, hét döntetlen és hat vereség, valamint az ezekkel együtt járó 10 bajnoki pont egyelőre a bajnoki táblázat utolsó előtti (19.) helyére elegendő. A 17. pozíció, amely már bennmaradást ér, négy egységnyire van, így a legjobb esetben még a forduló után sem tudnánk kikerülni ebből a helyzetből. Az előrelépéshez nekünk győzni, a III. ker. TVE és a Csákvár csapatának pedig veszíteni kell. Előbbi sajnos nem lesz egyszerű, ahogy azt bevezetőnkben is említettünk, hiszen számos nehézség is hátráltatja az Előrét. Szerencsére a járvány újabb hulláma egyelőre még elkerülte az együttest, melyben nyilvánvalóan a gyorsan bevezetett szigorú egészségügyi protokoll is közrejátszott, azonban számos sérülés és valamiféle felső légúti fertőzés tizedeli a stábot és játékosainkat is. A elmúlt napokban több COVID-19 teszten is átesett a komplett brigád – szerencsére negatív eredményekkel -, de ez a másféle fertőzés, amely számos kellemetlen tünettel jár, jócskán megtépázta keretünket is. Így aztán az is kérdés, hogy vasárnapig ki, mennyire tud felépülni a betegségből és ki az, aki egyáltalán tudja vállalni a játékot? Király Patrik az előző fordulóban letöltötte eltiltását, így rá elméletileg már számíthatunk, Máris Dominik viszont izomsérülést szenvedett a Szolnok elleni mérkőzésen, így több hét kihagyás vár rá. Továbbra sincs még bevethető állapotban Babinyecz Balázs és Mikló Roland sem, Paudits Patrik játékba küldése pedig még kérdéses. Betegeinket szándékosan nem soroljuk fel, hiszen gyakorlatilag minden második embernél jelentkezett valamiféle tünet. Második csapatunk ráadásul szintén ezen a napon lép pályára Egerben, így erőforrásainkat tovább kell osztani, de ebben a fordulóban legalább színes lapok miatti eltiltott játékosunk nincs.

Következő ellenfelünk az előző idény meglepetés csapata, a Pécsi Mecsek FC erre a szezonra talán komolyabb célokat tűzött maga elé. Nem indult számukra sem túlságosan jól az idény, hiszen egészen az ötödik fordulóig kellett várniuk első győzelmükre. A rangadókon sem sikerült pontokat szerezniük és a MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában sem termett számukra babér, hiszen idegenben 2-0 arányban, gyakorlatilag simán kikaptak a Csákvártól, így búcsúztak is a sorozattól. Azt már megszokhattuk, hogy számos nehézséggel kell szembenéznünk minden egyes forduló előtt, de lassan abba is bele kell törődnünk, hogy ellenfeleink aratnak remekbe szabott győzelmeket, mielőtt velünk kell megmérkőzniük. Így van ez most is, hiszen a baranyaiak 6-1 arányú, kiütéses győzelemmel hagyták helyben a Szparit az előző fordulóban, ez pedig akár önbizalomban, akár a folytatás tekintetében igen nagy löketet adhat nekik. Feltámadásuk viszont nem új keletű, hiszen négymérkőzéses győzelmi szériában vannak (PMFC – Szolnok 1-0, PMFC – Budafok 3-1, ETO FC Győr – PMFC 0-1 és PMFC – Nyíregyháza 6-1), úgyhogy a papírformát tekintve nem mi vagyunk az esélyesebbek. Összességében a pécsiek hat győzelem, három döntetlen, öt vereség, valamint 21 pont birtokában a táblázat hetedik helyéről várják a viharsarki túrát.

Ami viszont mellettünk szólhat, hogy az élő televíziós mérkőzéseken rendre jól teljesítünk és talán a hazai pálya előnye is kiütközik végre?! A két mérkőző fél egymás elleni mérlegét vizsgálva, mindkét osztályban vendéglátóink felé billen a mérleg nyelve. Az 1974 óta lejátszott negyvennégy első osztályú meccsből húsz alkalommal a pécsiek, tizenötször mi győztünk, kilencszer pedig döntetlen eredmény született. A másodosztályban mindössze négyszer találkoztunk és ebben a ligában is egyszer vendéglátóink tudtak győzni, a másik három alkalommal pedig pontosztozkodásra került sor. Érdekességképpen: a két együttes összecsapásai alkalmával, csupán három alkalommal (1978, 1986 és 2020) maradtunk gól(ok) nélkül. Az utolsó két egymás elleni mérkőzésen egyébként döntetlen eredményekkel (1-1 és 0-0) végeztek a felek.

Következő vendégeink – szinkronban előző évi teljesítményükkel -, igyekeztek megerősíteni keretüket, így az érkezők oldalán jóval többen szerepelnek, mint a távozók között. Érkeztek: Bíró Bence (MTK Budapest), Kövesdi Péter (MOL Fehérvár FC II.), Svedyuk Alex Pál (Nyíregyháza) – aki egyébként korábban békéscsabai színekben is játszott, csakúgy mint Dávid Zoltán, valamint Hursán György is. Távozott: Keresztes Barna és Bartha László.

Vas László, a PMFC vezetőedzője: – A megszokott ritmusban készülünk a Békéscsaba elleni bajnoki mérkőzésre. A lila-fehérek valószínűséggel nagy erőket mozgósítanak majd annak érdekében, hogy vasárnap győztesként hagyják el a pályát. Schindler Szabolcs remek stratéga, aki alaposan felkészíti a csapatát. Ennek fényében egy kiélezett, jó összecsapásra számítok, amely során nüanszokon múlhat, hogy ki hagyja el sikeresen a pályát. Célunk, hogy eredményesen térjünk haza a Viharsarokból.

Békéscsaba 1912 Előre – Pécsi MFC mérkőzés játékvezetőjeként Nazsa Tamást akkreditálta a szövetség. Segítőiként Horváth Róbertet és Tőkés Róbertet jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Nagy Norbert látja el. Az 1986-os születésű sporival utoljára 2021. augusztus 22-én, a Békéscsaba 1912 Előre – Szentlőrinc 1-1 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk. Pályafutása során eddig 575 sárga- és 61 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022-es szezon 15. fordulóját november 7-én (vasárnap) 13:00 órától III. ker. TVE – Szolnoki MÁV FC, Nyíregyháza Spartacus FC – WKW ETO FC Győr, Budaörs – FC Ajka, Szentlőrinc – DVTK, Tiszakécskei LC – Vasas FC, Dorogi FC – BFC Siófok, Budafoki MTE – Soroksár SC, 17:00 órától Szombathelyi Haladás – Aqvital FC Csákvár, Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Kecskeméti TE, valamint 19:30 órától Békéscsaba 1912 Előre – PMFC párosításokban rendezik meg.

A bajnoki táblázatot a Vasas  (30 pont) vezeti, második helyen a Kecskemét (29 pont), a bronzérmes pozícióban pedig a Haladás (28 pont) áll. A sereghajtó helyeken ezúttal a III. ker. TVE, Békéscsaba és Tiszakécske trió osztozkodik.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében erősen felhős időjárás várható, a hőmérséklet maximuma 11 Celsius fok között alakulhat, csapadék – cikkünk írásának pillanatában – nem valószínűsíthető, azonban mindenképpen érdemes rendesen felöltözni annak, aki a helyszínen szeretné megtekinteni az összecsapást! A Nap 2021. november 7-én 16 óra 19 perckor nyugszik.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás