Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Nyíregyháza Spartacus FC

A 34. Békéscsaba – Nyíregyháza összecsapás következik 2020. február 9-én (vasárnap) 14:00 órától a Kórház utcai Stadionban, amely az ebben a szezonban megszokottak szerint hatpontos rangadó.

A két fél tabellán elfoglalt pozíciója, a szurkolói aktivitás és a visszavágás vágya is mind-mind motivációs tényezőkényt hathat csapatunkra és a nézőtérre is. Következő vendégeink 21 lejátszott forduló után 10 győzelemmel, 1 döntetlennel, 10 vereséggel, valamint 31 szerzett ponttal a bajnoki táblázat 8. helyét foglalják el. A Békéscsaba csupán 2 egység lemaradással, 8 győzelemmel, 5 döntetlennel, 8 vereséggel, 29 pont birtokában a 10. pozíciót birtokolja. Így aztán közel sem mindegy, hogy a meccs után a két csapat helyet cserél, esetleg tovább nő a különbség. A Szpari a tavaszi első felvonásban (22. forduló) gólzáporos mérkőzésen (3-5) kapott ki hazai pályán a Soroksártól. Ezen a meccsen is parázs hangulat uralkodott, melynek eredményeképpen ügyeletes góllövőjüket, Hornyák Marcellt kiállították és a fegyelmi határozat szerint négy mérkőzésre eltiltották. Nyilván az ügynek még közel sincs vége, de ami biztos, hogy a támadó vasárnap legfeljebb a lelátóról szemlélheti az eseményeket. Csakúgy, mint Sinanovic Sinan – akinek kigyűlt az öt darab sárga cédulája -, valamint Patvaros Zsolt is, akiknek így a békéscsabai derbit automatikusan ki kell hagyniuk. Hasonló a helyzet Máris Dominik esetében, hiszen fiatal támadónk a Vasas elleni mérkőzés 90. percében gyűjtötte be ötödik büntető lapját. A keretünkkel kapcsolatos változásokról klubvezetésünk a következő tájékoztatást adta: Károly Bálinttal szerződést bontott az Előre, aki Kecskeméten folytatja. Korábban már hírt adtuk arról, hogy Olasz Dénes is távozott, de ugyanez a helyzet eddig a megyei keretben szereplő Molnár Jánossal is. Volt játékosainknak mindent köszönünk, további sikereket és sérülésmentes szezont kívánunk! Sérültjeink, betegségekkel küzdő játékosaink nekünk is vannak, de róluk ezúttal szándékosan nem ejtenénk szót. A keret kialakításánál azt is figyelembe kell venni, hogy február 8-án (szombaton), február 11-én (kedden), valamint február 15-én (szombaton) megyei első osztályú csapatunk is felkészülési mérkőzéseket játszik, február 12-én (szerda) a Puskás Akadémia érkezik Békéscsabára a soron következő Magyar Kupa fordulóra, február 16-án (vasárnap) pedig a listavezető MTK otthonában lépünk pályára (ezt a mérkőzést egyébként az M4 Sport televízió szintén élőben közvetíti). A menetrend tehát igen sűrű, így az erőforrások beosztása, az előre gondolkodás, a regeneráció és tervezés mindenképpen lényeges lehet az elkövetkezendő napokban.

Visszatérve a piros-kékekhez, kiolvasható a számokból, hogy lenne mit javítanunk az egymás elleni mérlegen. Az első osztályban eddig lejátszott 10 mérkőzésből ötször vendégeink, kétszer pedig mi örülhettünk, három alkalommal viszont döntetlent mutattak az eredményjelzők a mérkőzések végén. A másodosztályú statisztika némileg bővebb, hiszen ebben a ligában 23 meccset játszottak a csapatok. A mérleg nyelve ezen a szinten is a Szpari felé billen, hiszen szempontjukból 10 győzelem, 7 döntetlen, valamint 6 vereség szerepel nevük mellett. Utoljára 2019. augusztus 18-án, a negyedik fordulóban találkoztunk velük, amikor sajnálatos módon 3-0 arányú nyíregyházi siker született. Most viszont a hazai pálya és közönség mindenképpen mellettünk áll, és az sem mindegy Békéscsabán 2013 óta nem kaptunk ki tőlük, hiszen 2019. március 31-én 0-0, 2018. május 20-án 3-1, 2016. november 20-án 3-0 volt csabai előjellel az eredmény. Összesített hazai mérlegünk egyébként ebben az idényben 4 győzelem, 4 döntetlen és 3 vereség, babonából pedig nem is fűznénk további kommentárt az adatsorhoz.

A télen a vendégekhez több labdarúgó is érkezett, így két kapus Ásványi Balázs (Puskás Akadémia) és Fadgyas Tamás (Újpest), a korábban az NB I-ben is szerepelt Patvaros Zsolt (Kecskemét) és a Diósgyőrből Forgács Dávid. A Nyíregyházánál több volt csabai labdarúgó is található a keretben, így Sinanovic mellett Gyurján Bence, valamint Svedyuk Alex Pál.

A mérkőzés rendezéséről annyit érdemes még tudni, hogy a héten több napon keresztül viharos erejű szél tombolt, amely jelentős károkat okozott a Kórház utcában is: táblákat, molinónak tépett le, kerítéseket döntött le, megbontotta az épületek szigetelését, a LED-kijelzőnk hátsó burkolatának egy része is összetört, a műfüves pályán megrongálta a kispadokat, valamint több pályánkon a labdafogó hálók is károkat szenvedtek. A jelentős anyagi veszteséggel járó időjárási körülményekre nem lehetett felkészülni, gyakorlatilag esélyünk sem volt bármit is tenni. A kollégák megfeszített munkával helyreállították a leglényegesebb dolgokat, így a meccs megrendezésének semmiféle akadálya nem lesz.

A mérkőzést Baukó András halála miatt gyászszünettel kezdjük.

Kincses Ádám, asszisztens edző: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk a Vasas ellen, de az első húsz percet leszámítva a csapat szépet helytállt és sikerült egy igen értékes pontot elhoznunk Angyalföldről. A védekezésünk a mérkőzés nagyobb részében rendben volt és fizikálisan sem voltak gondok. Tudtuk, hogy kivárásra kell játszanunk és a végén a lehetőségünk is megvolt a győzelemre. Ezzel együtt összességében az iksz reális eredmény volt. Ősszel a Nyíregyháza ellen nem sikerült szempontunkból jó mérkőzést játszani, így maradt bennünk hiányérzet, ezért keményen készülünk a visszavágásra. Ez lesz az első hazai meccsünk az új évben, így szeretnénk közönségünket nagyszerű játékkal és győzelemmel megörvendeztetni. Ismerjük ellenfelünk erősségeit-gyengeségeit, igyekszünk majd ezeket maximálisan figyelembe véve előnyt kovácsolni és megnyerni a mérkőzést.

Lengyel Roland, vezetőedző: – Egy szervezett, harcos csapatot szeretnék látni a Békéscsaba ellen, mely hasonlóan támad mint legutóbb a Soroksár ellen, de teljesen más felfogásban védekezik. A felkészülési mérkőzéseken bizonyította a csapat, hogy képes erre. Jó mérkőzést várok, nagy hagyománya van a két gárda összecsapásának, Békéscsabán mindig nehéz pontokat szerezni, de ez a célunk. Nem vagyunk könnyű helyzetben, vannak eltiltottjaink, de elég hosszú ahhoz a keretünk, hogy egy masszív, jó együttest küldhessünk pályára, mely eredményes. A gólerős támadónk, Hornyák Marcell négy meccses eltiltására nem számítottunk, de megoldjuk ezt a problémát is.

A Békéscsaba 1912 Előre – Nyíregyháza Spartacus FC mérkőzés játékvezetőjeként Szőts Gergelyt akkreditálta a szövetség. Az 1981-es születésű sporival 2019. november 6-án a Dorogi FC – Békéscsaba 1912 Előre (4-1) mérkőzésen szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 633 sárga- és 56 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Punyi Gyulát és Berényi Ákost jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Nagy Róbert látja el. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2019/2020-as szezon huszonharmadik fordulóját február 9-én (vasárnap) 14:00 órától Szolnoki MÁV FC – Szombathelyi Haladás, Budaörs – Budafoki MTE, Dorogi FC – Vác FC, Soroksár SC – MTK Budapest, Békéscsaba 1912 Előre – Nyíregyháza Spartacus FC, Duna Aszfalt TLC – Kazincbarcika, 17:00 órától Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Gyirmót FC Győr, FC Ajka – Vasas FC, valamint 18:00 órától WKW ETO FC Győr – BFC Siófok párosításokban rendezik meg. Az Aqvital FC Csákvár együttese pedig ebben a fordulóban pihenhet.

A bajnoki táblázatra pillantva látható, hogy az MTK továbbra is őrzi vezető pozícióját (49 pont) és a budafokiak helyezése sem változott (43 pont). Az aktuális tabella minket szorosan érintő részében az eddig már megszokottak szerint szoros az állás: a 7-10., valamint a 11-14. helyek között mindössze egy mérkőzésnyi (3 pont) a differencia, így adott esetben jócskán felborulhat a jelenlegi állás. A kiesést erő zónában továbbra is a Haladás (18. hely / 16 pont, valamint a Vác (19 hely / 7 pont) található. Utóbbi sorsa lassanként megpecsételődni látszik, hiszen az első bennmaradást érő helyen 21 egységgel a Szolnok áll, így előbb-utóbb behozhatatlanná válik a differencia – ami már jelen helyzetben is lehetetlen küldetésnek látszik. Érdekességképpen pont egy évvel ezelőtt A Gyirmót (46 pont) és a Zalaegerszeg (44 pont) vezette a tabellát, míg a Békéscsaba 39 egység birtokában a negyedik pozíciót birtokolhatta.

Feburár 9-én (vasárnap) Békéscsabán gyengén felhős idő várható, a hőmérséklet maximuma pedig akár 7 Celsius fok körül is alakulhat. A Nap 16:58 órakor nyugszik, ezért csak szükség esetén kapcsoljuk a villanyfényt.

Szeretettel várunk mindenkit a 2020-as év első hazai mérkőzésére! Szurkoljunk együtt csapatunknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Kapcsolódó hivatkozás:

http://nyiregyhazaspartacus.hu/hir/egy-harcos-csapatot-szeretnek-latni/3105

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az 1912elore.hu web- és a facebook.com/1912elore oldalon megjelenő hírek, interjúk, ötletek, megoldások és fotók a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. tulajdonát képezik. Tilos a tulajdonos előzetes engedélye nélkül a tartalom egészét vagy egyes részeit bármely formában átruházni, terjeszteni, reprodukálni vagy a saját személyes használatot meghaladó mértékben tárolni esetleg kinyomtatni. A híranyagok bármilyen célú szolgáltatásként való felhasználása hangsúlyozottan csak a tulajdonos előzetes írásbeli engedélyével és csakis a forrás pontos megjelölésével történhet. Az itt fellelhető tartalmak ettől eltérő kezelése szerzői jogi vita tárgyát képezheti.

#dresscodeviolabianco #csakfoci #foci #labdarugas #magyarfoci #1912elore #nyiregyhaza #szpari

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás