Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Monor SE

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 345 másodperc.

Pest vármegyéből érkezik 2024. március 10-én (vasárnap) következő ellenfelünk, hiszen a Monor SE csapatát látjuk vendégül 14:00 órától a Kórház utcai Stadionban.

Békéscsaba 1912 Előre - Monor SE

A 19. forduló következik a harmadosztályú bajnokságban és természetesen továbbra is győzelmi reményekkel lépünk majd pályára, ezzel együtt 2023. november 26. óta az első mérkőzést rendezzünk a centerpályán, tehát ez az alkalom mindenki számára különleges. Extra azért, mert hazai közönség előtt léphetünk pályára, plusz motiváció azért, mert egy újabb hatalmas lépést teljesíthetünk a visszajutás irányába, egyúttal ismét megtelik a Kórház utcai Stadion lelátója, így bízunk abban, hogy jó hangulatban ismét győzelmet ünnepelhetünk szurkolóinkkal közösen! Erre pedig továbbra is jó esély mutatkozik, mert a Monor stabil középcsapat benyomását kelti, ettől függetlenül 8 évvel ezelőtt (2016. március 13-án Monori SE – Békéscsaba 1912 Előre II. 1-0) tudtak minket utoljára legyőzni. A lényeg, hogy az utóbbi időben nem tudtak borsot törni az orrunk alá, tehát valószínűleg nem állunk messze az igazságtól, ha országos egyesnek kiáltjuk ki az előttünk álló meccset is. Utoljára 2023. augusztus 26-án, a MOL Magyar Kupa 2023/2024-es szezonjának 2. fordulójában Körösladányban találkoztunk a monoriakkal, amikor 3-1 arányban sikerült győznünk.

Persze, igyekszünk kellő szerénységgel és tisztelettel viseltetni minden ellenfelünk irányában, hiszen sportról van szó, de számunkra jelenleg egyetlen út létezik, lehetőség szerint győznünk kell minden mérkőzésen, így aztán a megfelelő önbizalom és határozottság elengedhetetlen, csak így érhetjük el el céljainkat! A két csapat egyébként néhány alkalommal már összemérte erejét: a másodosztályban 4 győzelem, 3 döntetlen és 1 vereség az egyenleg szempontunkból, eggyel alacsonyabb osztályban pedig 2 győzelem, 1 döntetlen, valamint 4 vereség a mérleg – amennyiben második csapatunk harmadosztályú meccseit (2) is beleszámoljuk.

Ellenfelünk keretében történt változásokról mérsékelt mennyiségben érkeztek hírek. De, azzal talán nem árulunk el nagy titkot, hogy a szakmai stáb több felkészülési meccsüket, valamint az ESMTK elleni mérkőzést is megtekintette, így lehet mondani, hogy képben vagyunk. Érkeztek: Papp György (Cegléd), Rácz Milán (Tápiógyörgye KSK), Markó Ádám (Cegléd), Juhász Zsombor (Tiszaföldvár). Távoztak: Kávai Dominik, Rajnai György, Kovács Dominik, Erdélyi Botond, Hulicsár Máté (Békéscsaba 1912 Előre), Knolmár Milán. Összességében tehát volt némi jövés-menés náluk is, viszont góllövő-listájukon eddig második helyen álló Hulicsár Mátét sikerült leigazolnunk. Érdemes lesz kiemelt figyelmet fordítani Horváth László Dávidra, aki az előző ESMTK elleni mérkőzésükön is betalált, valamint a házi gólkirályi cím várományosa az eddig szerzett nyolc találatával.

Összegyűlt sárga lapok miatt Vólent Roland és Hodonicki Márk is kénytelen lesz a lelátóról szemlélni az eseményeket, ellenfelünk keretében azonban nem lesz eltiltott.

Csató Sándor: – Az elmúlt heti nyitányon fontos volt a sikeres bemutatkozás, illetve a győzelem is a hosszú téli felkészülés után. Bár ellenfelünk igyekezett megnehezíteni a dolgunkat, a mély talaj sem feltétlenül nekünk kedvezett, ettől függetlenül megérdemelt és magabiztos sikert értünk el. Kisebb sérültjeink akadtak a mérkőzés után, de bízom benne, hogy a hétvégi meccsig felépülnek és hozzávetőleg teljes csapattal tudunk kiállni. Aktuális ellenfelünk labdabirtoklásra épülő játékát igyekszik rákényszeríteni a riválisokra, az egymás elleni kupatalálkozón kidomborodott, hogy többre hivatottak a Pest vármegyeiek. Ennek megfelelően nehéz és kemény mérkőzésre van kilátás, biztosan nem fogják könnyen adni a bőrüket.

A Békéscsaba 1912 Előre – Monor SE mérkőzés játékvezetőjeként Újhelyi Tamást, segítőiként Balla Leventét és Elek Balázst akkreditálta a szövetség. Az 1988-as születésű sporival érdekes módon 2023. augusztus 19-én, pont a Monor SE – Békéscsaba 1912 Előre 0-2 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során a harmadik vonalban eddig 615 sárga- és 37 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III. Dél-Keleti csoport 2023/2024-es szezon 19. fordulóját 2024. március 9-én (szombat) 11:00 órától Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. – Pénzügyőr SE, március 10-én 11:00 órától Vasas FC II. – Hódmezővásárhelyi FC, 14:00 órától Szolnoki MÁV FC – Budapest Honvéd-MFA II., Meton-FC Dabas SE – Martfűi LSE, BKV Előre – Füzesgyarmati SK, ESMTK – Kecskeméti TE 1911 II., Békéscsaba 1912 Előre – Monor SE, valamint Körösladányi MSK – Ceglédi VSE párosításokban rendezik meg.

Negyvenkilenc bajnoki pont birtokában továbbra is a Békéscsaba 1912 Előre vezeti a táblázatot, hét ponttal lemaradva az ESMTK áll a második helyen, míg a sereghajtó pozíciókban a Füzesgyarmat (13.), a Kecskemét II. (14.), a Szeged II. (15.), valamint a Cegléd (16.) áll.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében közepesen felhős, szeles nap várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet +16 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2024. március 10-én (vasárnap) 17 óra 43 perckor nyugszik.

A mérkőzést hivatalos YouTube csatornánkon közvetítjük az alábbi elérhetőség alatt:
https://www.youtube.com/watch?v=FQCcIiloHeI

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben módjukban áll, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.


Mérkőzés


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: