Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Kolorcity Kazincbarcika SC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 623 másodperc.

Igazi erőfelmérő következik a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában első csapatunk számára, hiszen 2023. szeptember 16-án (szombaton) 17:00 órától villanyfényes mérkőzésen fogadjuk a másodosztályú Kazincbarcika együttesét.

Békéscsaba 1912 Előre - Kolorcity Kazincbarcika SC

Megoszlanak a szurkolói vélemények a sorsolással kapcsolatban, van aki jobban szeretett volna ebben a fordulóban még egy alacsonyabban rangsorolt ellenfelet, viszont olyanok is akadtak, akik inkább egy első osztályú csapatot láttak volna szívesen. Hát ez már csak így alakult, a sors ezúttal a borsodiakat szánta nekünk, tehát velük szemben kell kivívnunk hazai pályán a továbbjutást. Volt aki úgy reagált, hogy nem szeretne most barcikai lenni, ami nyilván poénos és hangzatos, de talán érdemes a realitások talaján maradnunk azzal együtt, hogy a kupamérkőzéseken bármi megtörténhet. Egy meccsen akár a hosszabbítás, akár a tizenegyesek is dönthetnek, korábban is láttunk már nyalánkságokat, úgyhogy nincs miért kishitűnek lennünk. Még akkor sem, ha jelenleg egy osztály és amennyiben a helyezéseket is számoljuk, akkor tíz pozíció különbség van a két csapat között. A differenciától függetlenül, a két mérkőző fél közös történelmét vizsgálva mindenképpen felénk billen a mérleg nyelve, mert a 26 másodosztályú bajnoki meccsből 12 alkalommal mi, 11 esetben pedig a Barcika tudott győzni. A fennmaradó három mérkőzésen döntetlen eredmény született, és a Kupában még sohasem találkozott egymással a két együttes. Az is biztos, hogy döntetlen ezúttal biztosan nem lehet a végeredmény és az is, hogy az utolsó két találkozásunk alkalmával tisztességesen helyben hagytuk őket: 2023. január 29-én Kolorcity Kazincbarcika SC – Békéscsaba 1912 Előre 1-3, valamint 2022. augusztus 7-én Békéscsaba 1912 Előre – Kolorcity Kazincbarcika SC 6-1. Utóbbival vita nélkül kiegyeznénk ezen a hétvégén is. 🙂 Beszédes adalék, hogy a fogadásokkal foglalkozó portálok (cikkünk írásának pillanatában) teljesen azonos odds-okkal (2,50) hozzák mindkét csapatot, abszolút kétesélyes a kimenetel.

Kolorcity Kazincbarcika SC - Békéscsaba 1912 Előre 1-3 (0-2)

A Kazincbarcika egyébként az elmúlt idényt a 14. pozícióban fejezte be, nem túl fényes tavaszt produkálva, de a lényegen ez mit sem változtatott, hiszen a bennmaradást elérték. Így aztán a 2023/2024-es szezont is a Merkantil Bank Ligában kezdték és csupán az első fordulóban szenvedtek eddig vereséget (Kolorcity Kazincbarcika SC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1). Azóta, tehát hat forduló óta veretlenek és produkáltak két győzelmet, valamint négy döntetlent, így a bajnokságban vélhetően némileg más taktikával, az apró, de biztos pontokat gyűjtögetve próbálnak maguknak megágyazni tavaszra. A Kupában viszont erre nincs mód, itt egy mérkőzésen el kell dönteni, hogy az adott napon ki a jobb, tehát tartalékolás ide, pihentetés oda, valahogy egyik csapatnak meg kell nyernie a párharcot! A 2022/2023-as kiírásban csak a 4. fordulóig jutottak, ahol a ZTE állta útjukat 0-2 arányban.

A nyár nem telt eseménytelenül a sárga-kékek háza táján, gyakorlatilag teljesen új csapat szerveződött és még jelenleg is alakul. Érkeztek: Csilus Ádám (Szentlőrinc), Csilus Tamás (Haladás), Gyurkó Máté (BKV Előre), Kártik Bálint (PMFC), Kotula Máté (Mezőkövesd – kölcsönbe), Nicolas Morínigo (paraguayi, ETO FC Győr – kölcsönbe), Papp Milán (ETO FC Győr), Pekár László (Nyíregyháza), Pinte Patrik (szlovák-magyar, Zlaté Moravce – Szlovákia), Szekszárdi Milán (Paks – ismét kölcsönbe), Ternován Patrik (Soroksár), valamint Tóth Balázs (FC Liefering, Ausztria). Kooperációs kölcsön keretében szerepelhetnek: Csatári Gergő, Bánhegyi Bogdán, Ferencsik Bálint, Jurek Gábor, Vincze Dániel (DVTK). Távoztak: Csatári Gergő (DVTK – kölcsönből vissza), Dvorschák Gábor (Tápláni KSK), Hleba Tamás (Szentlőrinc), Jakab Dávid, Kovács Bence (szlovák-magyar, Mol Fehérvár – kölcsönből vissza), Lippai Tibor (Kisvárda), Megyeri I Gábor (Kozármisleny – kölcsönbe), Megyeri II. Gábor (Bp. Honvéd – kölcsönből vissza), Nagy Ákos (Eger SE), Nagy János (FK Csíkszereda – Románia), Pálinkás Gergő (Kecskemét), Puska Péter (Vasas – kölcsönből vissza, onnan Komarno – Szlovákia), Székely Dávid (Karcag – kölcsönbe), Takács Tamás (Mosonmagyaróvár), Ur László (Sényő).

Békéscsaba 1912 Előre – Kolorcity Kazincbarcika SC 6-1 (1-1)

Az eddig lejátszott hét forduló alatt csak kilenc gólt szereztek (ebből egy öngól volt) – tehát igazából nyolc találatról beszélünk, ráadásul ezek is megoszlanak öt játékos között. Kifejezetten gólvágót az eddigi eredmények alapján még nem lehet hirdetni, de mindenképpen érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni Ádám Ferenc Józsefnek, aki egymaga már három góllal terhelte meg az ellenfelek kapuját. Kapott gólok szempontjából a negyedik helyen állnak a ligában, így a hat darab kapott találat igen előkelő helyre rangsorolja őket. Az sem elhanyagolható adat, hogy három találkozót zártak kapott gól nélkül, ennél többször csak a Budafok (4) és a Pécs (7) húzta le a rolót. Ami a játszott perceket illeti, Csábi József vezetőedző a hét játéknap során összesen huszonkét játékosnak (két kapus és húsz mezőnyjátékos) adott lehetőséget, akik közül egyedül a csapatkapitány, Heil Valter mondhatja el magáról, hogy mind a 630 játékpercet a pályán töltötte. Mögötte Papp Milán (623 perc) és Csilus Tamás (622) következnek, akiket az első, illetve a második fordulóban a hajrában cseréltek le. A képzeletbeli dobogóról kevéssel maradt le Pinte Patrik (614), illetve Szekszárdi Milán (604). Minden mérkőzésen pályára lépett (kezdőként vagy csereként) a felsoroltakon kívül Ternován Patrik, Kurdics Levente és Pekár László.

Színes lapok miatt senki sem esik ezúttal szankciók alá, tehát ebből a szempontból egyik csapat sem szenved majd hátrányt. Kérdés, hogy a vezetőedzők miként gondolkoznak, hiszen többféle taktikai megoldás is elképzelhető a kupameccsre?!

Csató Sándor: – Mindenképpen örülök, hogy egy magasabban rangsorolt csapat érkezik Békéscsabára, mert így be tudjuk lőni magunkat, hogy jelen pillanatban hol tartunk. Bízom benne, hogy jó állapotban leszünk és meg tudjuk majd mutatni, hogy már lépegetünk előre, tehát a kiesés már elmúlt, ezt már félre tudtunk tenni magunkban, a győzelmeink megvannak ahhoz, hogy megfelelő önbizalmunk legyen, úgyhogy nagyon várjuk a találkozót!

Békéscsaba 1912 Előre – Kolorcity Kazincbarcika SE mérkőzés játékvezetőjeként Kovács J. Zoltánt, segítőiként Szilágyi Norbertet és Szabó Ferenc Szilárdot akkreditálta a szövetség. Az 1975-ös születésű sporival 2023. április 23-án, a Békéscsaba 1912 Előre – ETO FC Győr 2-0 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 1.049 sárga- és 85 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától –, akkor 2 x 15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét sportszervezet azonos számú gólt ér el, vagy nem esik gól, a továbbjutás a büntetőpontról végzett rúgásokkal dől el a Labdarúgás Játékszabályainak rendelkezései szerint. A jegyzőkönyvben sportszervezetenként maximum 12 fő cserejátékos neve szerepeltethető. Pályára lépő cserejátékosok száma sportszervezetenként maximum 5 fő. Egy csapat maximum 3 alkalommal szakíthatja meg a játékot a rendes játékidőben játékos csere miatt. A félidők közötti szünetben, illetve a hosszabbítás előtt és annak félidejében is lehet cserélni, mely nem csökkenti a csapatonkénti 3 játékmegszakítási lehetőséget. Amennyiben a mérkőzés 2 x 15 perces hosszabbítással folytatódik, a csapatok jogosultak az 5 cserejátékoson és a 3 játékmegszakításon kívül további egy cserejátékos (akár kapus is) – azaz a 6. cserejátékos – becserélésére, és további egy játékmegszakításra, függetlenül attól, hogy a rendes játékidőben a csapat felhasználta-e az összes engedélyezett cseréjét és játékmegszakítását.

MOL Magyar Kupa

A MOL Magyar Kupa 3. fordulóját három nap alatt bonyolítják le, melyben 64 csapat próbálja meg kivívni a legjobb 32 közé jutást. Szeptember 15-én Soroksár SC – Kecskeméti TE, szeptember 16-án Nagyecsed RSE – Ferencvárosi TC, Opus Tigáz Tatabánya – Szombathelyi Haladás VSE, ESMTK – Fehérvár FC, Evolution Hungary-Cigánd SE – ZTE FC, Credobus Mosonmagyaróvár – Puskás Akadémia FC, BKV Előre – Paksi FC, Eger SE – DVSC, Budaörs – BFC Siófok, Dorogi FC – Budapest Honvéd, Bajai LC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Gödöllői SK – FC Dunaföldvár, Unione FC – Csepel UFC, Putnok FC – Budafoki MTE, DEAC – HR-Rent Kozármisleny, Bicskei TC, Tiszakécskei LC, Mezőörs KSE – FC Nagykanizsa, VLS Veszprém – Komárom VSE, Dunaharaszti MTK – Vasas FC, PMFC – Újpest FC, FC Ajka – Mezőkövesd Zsóry FC, Aqvital FC Csákvár – Szombathelyi Haladás, Békéscsaba 1912 Előre – Kolorcity Kazincbarcika SC, szeptember 17-én pedig Gesztely FC Sport Bau – MTK Budapest, III. ker. TVE – DVTK, Pilisi LK – Kisvárda Master Good, Körösladányi MSK – Gyirmót FC Győr, Zsámbéki SK – ETO FC Győr, Szentlőrinc – BVSC-Zugló, Termálfürdő FC Tiszaújváros – Nyíregyháza Spartacus FC, PTE-PEAC – Kaposvári Rákóczi FC, valamint Kelen SC – Bonyhád-Majos párosításokban rendezik meg.

A találkozót hivatalos YouTube csatornánkon élőben közvetítjük az alábbi elérhetőség alatt:

https://www.youtube.com/watch?v=BvYBNlTOrS8

A 2023/24. évi Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó MOL Magyar Kupa 4. forduló párosításainak sorsolására 2023. szeptember 18-án (hétfő) 18:45 órától az M4 Sportcsatorna élő műsorában kerül sor.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében közepesen felhős időjárás valószínűsíthető, a legmagasabb nappali hőmérséklet +29 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2023. szeptember 16-án (szombaton) 18 óra 56 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.


Kapcsolódó hivatkozás:

https://kbsc.hu/hirek/hirek-a-csapatrol/2023-09-13/bekescsabara-utazunk-a-magyar-kupaban


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.


Mérkőzés


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: