Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Kolorcity Kazincbarcika SC

A sorminta, valamint minden más adat szerint is újabb hazai győzelem valószínűsíthető 2020. szeptember 27-én (vasárnap) 17:00 órától, amikor a Békéscsaba 1912 Előre a Kolorcity Kazincbarcika SC együttesét fogadja a Kórház utcai Stadionban.

Igen, sorminta – hiszen a Kazincbarcika elleni utóbbi két mérkőzés eredményei (2019. augusztus 7. KBSC – Békéscsaba 1912 Előre 1-2, 2019. december 15. Békéscsaba 1912 Előre – KBSC 0-1) alapján csabai győzelem következne. Az esélyeket azonban a matek mellett a tények is alátámasztják, hiszen csapatunk továbbra is veretlen mérleggel a bajnoki táblázat második helyét foglalja el. A korábbi sérültek száma és a felkészülés alatt előállt rengeteg megoldandó feladat szerencsére nem nyomta rá bélyegét együttesünk teljesítményére, és igazán nagyszerű sorozattal kilenc forduló után több olyan csapatot is megelőzünk, melyek költségvetésben, infrastruktúrában és humán erőforrásban is jóval előttünk járnak… vagy nem?! De az biztos, hogy utoljára hasonló helyzetben a 2018/2019-es idény 17. fordulójában voltunk, amikor 9 győzelem, 5 döntetlen és 3 vereség mérleggel a táblázat bronzérmes helyén álltunk. Az sem elhanyagolható tényező, hogy kapott gólok tekintetében (csak 5 darab!!!) is vezetjük a képzeletbeli táblázatot, a PMFC-vel egyetemben. Az aktuális forma alapján is csak a DVSC előz meg minket, úgyhogy bízván az új edzőpáros érkezése által nyújtott stabilitásban, minden esély megvan arra, hogy az Előre továbbra is pompás teljesítményt nyújtson.

A soron következő, Kazincbarcika elleni mérkőzést nyugodt szívvel titulálhatjuk országos egyesnek (a hazaira csak 1,65-ös az odds), bár tudjuk éppen az ilyen meccsek szoktak a legnehezebbek lenni, hiszen az ellenfelek sündisznó stratégiáját igen nehéz megtörni. A cél ilyenkor talán a higgadt, céltudatos, nyugodt játék lehet, és ha ki tudjuk tenni a pályára eddigi formánkat, akkor elegendő egy-egy hiba az ellenfél részéről, amely akár győzelmet, ezáltal újabb három pontot érhet. Persze az sem baj, ha kihasználjuk erőnlétünket és folyamatos nyomás alatt tartjuk vendégeinket, és már a mérkőzés elején betalálunk. Tudják, mindenki megmondja a tutit és vannak elképzeléseink… de ezt majd helyettünk a szakmai stáb nyilván kitalálja, és meglátjuk melyik lehet a nyerő stratégia!

A két mérkőző fél egymás elleni történelmét már emlegettük néhány sorral feljebb, de ha az összesített mérleget vizsgáljuk, akkor is minimális lila-fehér fölényt olvashatunk ki a számokból. A két csapat 1983 óta 22 alkalommal mérte össze erejét, melyből tíz alkalommal mi, kilencszer pedig vendégeink kerültek ki győztesen. A fennmaradó három mérkőzésen döntetlen eredmény született, a gólarány pedig 35-25 a javunkra. Szurkolói szempontból mindenképpen üdítő lehet, hogy az utóbbi három alkalommal mindig született gól, így joggal számíthatunk ilyesmire szeptember utolsó vasárnapján is.

A borsodiak új vezetőedzővel és új stadionnal kezdték meg a felkészülést a 2020/2021-es szezonra, aztán az edző kérdésnek még egyszer neki kellett futniuk, hiszen Boér Gábor gyors távozása után, Vitelki Zoltán vehette át a stafétát. Az átigazolási lista nem volt túl hosszú, tehát igazán jelentős játékos-mozgást nem észlelhettünk következő vendégeink soraiban. Hosszabbított: Heil Valter, Fótyik Dominik. Érkezett: Zahorán Balázs (Békéscsaba) – aki időközben továbblépett a harmadosztályú Hódmezővásárhelyhez, Dávid Zoltán Gergő (Békéscsaba), Bereczki Dániel (Debrecen), Borbély Bálint (Győr), Szemerédi Norbert (Zalaegerszeg). Kölcsönből visszatért: Tóth László (Vasas). Távozott: Berki István. A DVTK csapatával kötött regionális együttműködés eredményeképpen pedig még Korbély Kristóf, Szűcs Kornél, Orosz Donát, valamint Tóth Borisz is másodosztályú játéklehetőséghez juthat. Nyári felkészülési mérkőzéseiken a következő eredmények születtek: FC Košice – Kazincbarcika 1-0, Putnok FC- Kazincbarcika 0-6, Kazincbarcika – Tiszakécske 2-2, Kazincbarcika – Sényő 5-2, Kazincbarcika – Tiszaújváros 0-0.

Bár a MOL Magyar Kupában 0-3 arányban továbbléptek a Sárbogárd ellenében, a bajnokságban egyelőre nem nagyon találják a helyüket – bízunk benne, hogy nem éppen most táltosodnak majd meg. A kilenc forduló alatt szerzett kilenc pont, nem tűnik túl megnyugtatónak. Az eddigi 2 győzelem, 3 döntetlen és 4 vereség, valamint a 14. pozíció pedig arra enged következtetni, hogy Vitelki mesternek maradt még bőven tennivalója. Az eredménytelenség semmiképpen nem írható a fiatalság-tapasztalatlanság rovására, hiszen a 24 éves átlagéletkorral rendelkező sárga-kékek nem feltétlenül szoktak megijedni saját árnyékuktól, úgyhogy eddigi eredményeik csalfák lehetnek és nem feltétlenül tükrözheti valódi erejüket. Bár a nyolcadik fordulóban az ETO ellen belefutottak egy 0-5 arányú zakóba, az előző felvonásban azonban sikerült is felállniuk a gödörből, hiszen a DEAC ellen 0-1-re győzni tudtak idegenben.

Az eddig szerzett 7 találatukból kettőt Krausz Raul-Zoran szerzett, így különösképpen nem tudunk gólvágóként senkit kiemelni. Színes lapok szempontjából mindkét együttesnél vannak veszélyeztettek: Toma György, Hursán György, Lukács Raymond és Mészáros Márk is 4-4 sárga cetlivel bír. Sérültjeink jó része már a kupameccsen is részt tudott vállalni, így gyakorlatilag 1-2 játékosunk kivételével, szinte teljes a hadra fogható keret. Ellenfelünknél azonban két játékos is kiesett sérülés miatt, hiszen a Dorog elleni mérkőzésük alkalmával Krausz Raul és Heil Valter is keresztszalag szakadást szenvedett. Mindkét labdarúgóra műtét és hosszú felépülési időszak vár, kitartást kívánunk!

A Békéscsaba 1912 Előre – Kolorcity Kazincbarcika SC mérkőzés játékvezetőjeként Dolnegó Bálintot akkreditálta a szövetség. Segítőiként Rózsa Dávidot és Sinkovicz Dánielt jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Kovács Imre látja el. Az 1989-es születésű sporival utoljára 2020. február 2-án, a Vasas FC – Békéscsaba 1912 Előre 0-0 mérkőzésen tartalék játékvezetőként találkozhattunk. Pályafutása során eddig 468 sárga- és 49 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2020/2021-es szezon 10. fordulóját szeptember 27-én (vasárnap) 14:15 órától Gyirmót FC Győr – Vasas FC, 16:00 órától Budaörs – Soroksár SC, Szentlőrinc – Nyíregyháza Spartacus FC, 17:00 órától Szeged-Csanád Grosics Akadémia – DEAC, Szolnoki MÁV FC – FC Ajka, BFC Siófok – Kaposvári Rákóczi FC, Szombathelyi Haladás – Dorogi FC, Aqvital FC Csákvár – WKW ETO FC Győr, Békéscsaba 1912 Előre – Kolorcity Kazincbarcika SC, valamint 20:00 órától DVSC – PMFC párosításokban rendezik meg.

A bajnoki táblázatot továbbra is a DVSC vezeti a Békéscsaba előtt (lemaradásunk csak három pont). A harmadik helyen a Gyirmót áll, úgy hogy a 9. fordulóban elmaradt a Szeged elleni mérkőzése, amelyet később pótolnak – tehát egy meccsel kevesebbet teljesített. A sereghajtó pozíciókban jelenleg a Kaposvár (18.), DEAC (19.) és a Csákvár (20.) áll – utóbbi koronafertőzött játékosai már meggyógyultak és negatív teszttel rendelkeznek, ám amíg nem esnek túl a terheléses vizsgálatokon, és nem találnak náluk mindent rendben az orvosok, nem kapják vissza sportorvosi engedélyüket. Az is kérdés, hogy a Szeged két elmaradt meccs (9. forduló és Magyar Kupa) mennyire tud újból lendületbe jönni, és elmozdulni a veszélyzónából. Összességében elmondható, hogy a táblázat nem szakadt szét, hiszen 2-7. helyek között mindössze egy mérkőzésnyi a különbség, és ugyanez elmondható a 8-14. pozíciókkal kapcsolatban is. Mindez azt jelenti, hogy akár egyetlen felvonás alatt teljesen felborulhatnak a pillanatnyi erőviszonyok.

Sajnos nagyon úgy nézi ki, hogy ezután még jó ideig szót kell ejtenünk a járvány-helyzetről is, hiszen gyakorlatilag életünk részévé vált, ami a sportesemények megrendezését is nagy mértékben befolyásolja – azaz jelen helyzetben semmit sem lehet nagy biztonsággal megjósolni, így azt sem, hogy biztosan megrendezésre kerül bármelyik mérkőzés. A Békéscsaba 1912 Előre játékosai és a stáb tagjai pénteken reggel esnek át a következő PCR-teszten, hogy a vasárnapi mérkőzésre érvényes – remélhetőleg – újabb negatív eredményeket tudjanak produkálni. A háttérben dolgozók mindent megtesznek azért, hogy az úgynevezett Sportzóna a Kórház utcai Stadionon belül “tiszta” maradjon, a csapat tagjai folyamatos hőmérséklet-mérésen vesznek részt és a visszaállított protokoll szerint azonnal jelezniük kell mindenféle egészségügyi problémát. Egyelőre elmondható, hogy mindenki egészséges és tünetmentes. Bízunk benne, hogy ez így is marad!

Az Előre vezetősége – szinkronban az MLSZ iránymutatásaival – egyelőre NEM vezet be korlátozásokat, szigorításokat a mérkőzések látogatásával kapcsolatban. NEM kötelező a maszk viselése, de kifejezetten ajánljuk! Ahogy azt is, hogy amennyiben módjukban áll, tartsák be az egészségügyi távolságokat – bár ez utóbbi hazai mérkőzéseink nézőszámai alapján szinte lehetetlennek bizonyulnak! Hangsúlyozzuk, ez a pillanatnyi helyzet, ami akár napról-napra, percről-percre változhat, így amennyiben a Szövetség bármilyen rendelkezést hoz a mérkőzések lebonyolításával kapcsolatban, a Békéscsaba 1912 Előre is lépni fog ebben.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében erősen felhős időjárás várható, 18 Celsius fokos maximális hőmérséklettel, zápor-zivatar a pillanatnyi állapot szerint nem valószínűsíthető. Mivel 2020. szeptember 22-én beköszöntött a csillagászati ősz, így érdemes lesz melegebben öltözni annak, aki vasárnap délutáni elfoglaltságnak a mérkőzés megtekintését választja. A Nap ezen a napon 18:32 órakor nyugszik, így legkésőbb a félidőben kapcsoljuk a villanyfényt.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll látogassanak ki a mérkőzésre és biztassák a srácokat! 

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Kapcsolódó hivatkozás:

https://kbsc.hu/hirek/kbsc-hirek/2020-09-26/bekescsaban-folytatjuk

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az 1912elore.hu web- és a facebook.com/1912elore oldalon megjelenő hírek, interjúk, ötletek, megoldások és fotók a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. tulajdonát képezik. Tilos a tulajdonos előzetes engedélye nélkül a tartalom egészét vagy egyes részeit bármely formában átruházni, terjeszteni, reprodukálni vagy a saját személyes használatot meghaladó mértékben tárolni esetleg kinyomtatni. A híranyagok bármilyen célú szolgáltatásként való felhasználása hangsúlyozottan csak a tulajdonos előzetes írásbeli engedélyével és csakis a forrás pontos megjelölésével történhet. Az itt fellelhető tartalmak ettől eltérő kezelése szerzői jogi vita tárgyát képezheti.

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás