Vasas FC – Békéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2019/2020. 22. forduló

Vasas FC – Békéscsaba 1912 Előre

0-0 (0-0)

Időpont: 2020. február 2. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Illovszky Rudolf Stadion

Cím: 1139 Budapest, Fáy u. 58.

Játékvezető: Antal Péter

Asszisztensek: Varga Gábor, Rózsa Dávid

Tartalék játékvezető: Dolnegó Bálint

Vasas: Jova Levente, Szivacski Donát, Csató Martin, Tóth Bence, Birtalan Botond, Szatmári Lóránd, Kovács Milán, Hidi M. Sándor, Hajdú Ádám, Feczesin Róbert, Balajti Ádám. Cserék: Szedlár Zoltán, Hinora Kristóf, Ivan Rados, Lakatos Csaba, Torghelle Sándor, Terbe Botond, Újvárosi Ádám.
Vezetőedző: Bene Ferenc

Békéscsaba: Uram János, Farkas Márk, Nagy Sándor, Mészáros Márk, Nikola Pantovic, Szalai Dániel, Király Patrik, Hursán György, Kovács Ádám Tibor, Lukács Raymond Barna, Anton Bidzilya. Cserék: Ribánszki László, Váradi Ádám, Máris Dominik, Babinyecz Balázs, Pilán Márkó, Polényi Gábor, Gréczi Márton Péter.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Sárga lap: Mészáros Márk (40. perc), Anton Bidzilya (58. perc), Lukács Raymond (74. perc), Babinyecz Balázs (78. perc), Kovács Ádám Tibor (83. perc), Tóth Bence (88. perc), Feczesin Róbert (90. perc), Máris Dominik (90. perc).

Nagy lendülettel és lehetőségekkel, parázs hangulatban kezdte a mérkőzést a házigazda. Uram Jánosnak rögtön az első percben már védenie kellett. A 14. percben jutott el első ízben a csabai egylet a Vasas kapujáig, akkor azonban kétszer is sarokrúgással próbálkozhatott. A 17. percben Szatmári beadása okozott némi zavart, végül sikerült felszabadítani. Továbbra is próbáltak támadni a piros-kékek, de a feljebb tolt védekezésnek köszönhetően már többször is sikerült a középpályán labdákat szerezni. A 22. percben Király szögletét Farkas fejelte kapura, Jovának kellett védeni. A 25. percben Szivacski elől mentett Kovács, hatalmas lehetőség volt. A 32. percben Birtalan szaladt el, miután a játékvezető tovább engedte a játékot egy Lukács elleni elkövetett egyértelmű szabálytalanság után. Szerencsére előbbi nem találta el Uram kapuját. A fordulásból viszont formás támadást vezetett a Békéscsaba, Király és Kovács összjáték után egy lövéssel, majd bedobással végződött az akció. A 37. percben Balajti indult hamarabb, az asszisztens pontosan ítélt lest. A 40. percben Mészáros kapta a mérkőzés első sárga céduláját egy lerántásért. A 43. percben egy labdaszerzést követően Kovács tudta a hazai kapu felé irányítani a labdát, kicsit fölé és mellé ment. A félidő utolsó említésre méltó momentuma egy csabai szöglet volt, amely azonban a kapus kezében halt el.

Fotó: Vasas FC

A második játékrészt változatlan felállásban kezdték a csapatok. A 46. perc végén Balajti húzott középre, Uram bal kézzel tolta ki a ficakból a labdát. Az 51. percben Birtalan küzdötte be magát a tizenhatoson belülre, Farkas keményen lépett fel és a labda elhagyta a játékteret. A hazaiak büntetőt reklamáltak, de a játékvezető nem így látta a szituációt. Az 54. percben egy szabálytalanság miatt Bene Ferenc reklamált, amiért sárga cédulával jutalmazta Antal játékvezető. A megítélt szabadrúgást Király nagy erővel tette a rövidre, nem sokkal kerülte el a löket Jova kapuját. A 58. percben Bidzilya birkózta le Birtalant, amiért szintén sárga lapos figyelmeztetésben részesült. A 63. percben Hajdú esett el szintén a büntetőterületen belül, de ez sem ért tizenegyest. A 66. percben Balajti készítette le a labdát Birtalannak, aki 17 méterről középről a kapu közepe felé lőtt, de Uram védett. A 70. percben Schindler Szabolcs két helyen is változtatott: Bidzilya helyett Gréczi érkezett, Hursánt pedig Babinyecz váltotta. Egy perccel később Torghelle is pályára léphetett, aki Birtalan helyett kapott lehetőséget. A 73. percben Szatmári lőtt ballal, de a labda elkerülte a csabai kaput. Egy minutummal később – gyakorlatilag feleslegesen – Lukács gyűjtötte be első sárga lapját lila-fehér színekben. A 76. percben Torghelle beadásába Szalai tette bele a lábát, így a kapu felé perdült, de Uram védett. A 78. percben Babinyecznek is kiosztottak egy lapot időhúzásért – furcsa ítélet volt. A 80. percben Hidi lőtte középre a labdát, Torghelle csak belekapni tudott, így az Uram kezében landolt. A 81. percben Szatmári helyére Hinora állt be. Egy perccel később Király lőtt középről a kapu fölé. A 86. percben Feczesin volt lesen, majd még egy hazai csere következett: Terbe jött, Szivacski helyére. A 87. percben Máris Dominik léphetett még pályára, aki Lukácsot váltotta. A rendes játékidő utolsó percében Feczesin és Máris kapott kakaskodásért lapot, ezzel utóbbinak kigyűlt az öt, így automatikusan kihagyja a következő bajnokit. A hosszabbítás 4. percében Máris hozta magát hatalmas helyzetbe, de már nem sikerült Pantovic elé passzolnia. A mérkőzés utolsó izgalmas eseménye egy Vasas kontra volt, Torghelle azonban szerencsére nem tudott élni a lehetőséggel, így aztán gólnélküli döntetlen maradt az eredmény.

A hősies küzdelem és taktikus játék egy pontot eredményezett ezen az estén, amely nagy fegyverténynek minősül. Szép volt srácok!

Bene Ferenc: – Régóta figyelem a Békéscsabát és tudtuk, hogy szervezett csapat, amely jól fel van készítve. Sajnálom, hogy az első negyedórában nem találtunk be, hiszen több helyzetünk is volt. A játékosok megtettek mindent, de a támadó zónában sokat kell még fejlődnünk. A második félidőben nem tudtunk olyan nyomást helyezni a Békéscsabára, mint az elsőben. Nehéz és komoly munka vár még ránk addig, hogy ütőképes, NB I-es csapatunk legyen. A legfontosabb, hogy nyugodtan futballozzunk és ne legyen görcsösség senkiben. A fiatal játékosaink felépítése komoly célunk, ma is bizonyították, hogy lehet rájuk számítani, Hidi és Kovács is nagy munkát végzett a középpályán. Sajnálom, hogy nem tudtuk feltenni az i-re a pontot.

Schindler Szabolcs: – Az első negyedóra nem úgy sikerült ahogy elterveztük, de azután rendeztük a sorokat, stabilabban védekeztünk és a játékunk feljavult. Volt néhány lehetőségünk is, a Vasas igazán mezőnyfölényben volt, de a későbbiekben már nem tudott valódi helyzeteket kialakítani. A második félidőben arra készültünk, hogy körülbelül két lehetőségünk lesz a gólszerzésre. Egy ilyen adódott is előttünk, de sajnos nem sikerült értékesíteni az utolsó pillanatban. Az összképet nézve reális az iksz, hiszen a hazai együttes kihagyta a lehetőségeit, mi pedig szervezetten védekeztünk. Elismerésem a fiúknak, értékes pontot szereztünk. Maréknyi szurkolótáborunknak pedig köszönjük szépen a lelkes biztatást!

Készítette: MTVA

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/598008940776645/

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube Élő, szöveges tudósítás Információk

Jegyzőkönyv

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat, melyeket egyedülálló módon rendszeresen és azonnal frissítünk, miután hivatalos formában megkaptuk a belépőjegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az adott mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy adott esetben a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési feltételekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás