Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Dorogi FC

Mindkét fél részére létfontosságú lenne a győzelem megszerzése, ezért hatalmas csata várható 2021. február 28-án (vasárnap) 14:00 órától, amikor a Merkantil Bank NB II Liga 2020/2021-es szezonjának 26. fordulójában a Dorogi FC csapatát fogadjuk Békéscsabán.

A hónap utolsó napján a fő kérdés az, hogy végre megtörik-e az átok, mely csapatunkat sújtja? Bár a két mérkőző fél között négy pont és ugyanennyi helyezés a különbség javunkra, így a szó szoros értelmében hatpontos rangadóról nem beszélhetünk, ettől függetlenül azonban több szempontból is igen fontos lenne mindkét csapat számára a győzelem. Számunkra azért, hogy végre kilábaljunk nyeretlenségi sorozatunkból, javítsuk hazai mérlegünket és előrefelé mozdulhassunk a bajnoki táblázaton. A dorogiak számára pedig azért, hogy folytassák eddig megkezdett veretlenségi sorozatukat, valamint eltávolodjanak a veszélyzóna közeléből. Következő vendégeink sem tehetik ki az ablakba eddigi teljesítményüket, hiszen 7-7 győzelem és döntetlen, 11 vereség, valamint 28 bajnoki pont birtokában a táblázat 15. pozícióját foglalják el. Ez a helyzet számukra azért is veszélyes, hiszen egy újabb vereséggel akár még lejjebb is sorolhatnák magukat.

A két csapat egymás elleni mérlege egyébként ezúttal felénk billenti a mérleg nyelvét, hiszen a másodosztályban szempontunkból 7 győzelmet, 2 döntetlent, valamint 3 vereséget olvashatunk ki a statisztikákból, Az első osztályú múltban pedig 1-1 győzelem szerepel mindkét együttes neve mellett. Utoljára 2020. augusztus 30-án találkoztunk a Komárom-Esztergom megyeiekkel, amikor idegenben 0-2 arányban mi győztünk.

Sajnos a sérültek névsora a héten még tovább bővült, hiszen a még mindig nem bevethető Hursán György – akik időközben megoperáltak és ebben az idényben már nem is számíthatunk rá -, Hodonicki Márk, Mészáros Márk, Pilán Márkó és Farkas Márk mellett Styecz Bence és Bora György is a maródiak között szerepel. Színes lapok miatt ezúttal Király Patrik és Máris Dominik nem léphet pályára, így aztán van gond bőven. A szituációt tovább bonyolítja, hogy szombaton második csapatunk is megkezdi tavaszi menetrendjét a megyei bajnokságban, így a rendelkezésre álló humán-erőforrással óvatosan szükséges gazdálkodni. Külső szemlélőként azt is érdemes figyelembe venni a keretek meghatározásánál, hogy a jövő héten szerdán Nyíregyházán, vasárnap pedig itthon, az ETO ellen is pályára kell még lépnünk, hiszen a válogatott szünet miatt sűrűsödik a program.

Vendégeink keretében két régi ismerőst is felfedezhetünk Mursits Roland és Dlusztus András személyében. A téli átigazolási időszakban Belényesi Csaba (DEAC), Borsos Vilmos (Paks II – kölcsönbe), Kárász Krisztián (Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Tony-Markos Kanalos (Kazincbarcika), Szedlár Zoltán (Vasas) érkezett Dorogra. A szerzett gólok mennyisége egyenletesen oszlik el játékosaik között, a listát azonban Vígh Ádám vezeti négy találattal, ezért rá mindenképpen érdemes lesz kiemelt figyelmet fordítani. Színes lapok miatt pedig Antal Gábor vezetőedzőnek nem kell törnie a fejét.

A Békéscsaba 1912 Előre – Dorogi FC mérkőzés játékvezetőjeként Pillók Ádámot akkreditálta a szövetség. Segítőiként Baghy Csabát és Kovács II. Gábort jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Berényi Tamás látja el. Az 1988-as születésű sporival utoljára 2019. szeptember 29-én, a Gyirmót FC Győr – Békéscsaba 1912 Előre 2-0 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk. Pályafutása során eddig 576 sárga- és 38 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2020/2021-es szezon 26. fordulóját február 28-án (vasárnap) 14:00 órától Aqvital FC Csákvár – Soroksár SC, Szentlőrinc – PMFC, Budaörs – FC Ajka, BFC Siófok – Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Szolnoki MÁV FC – Gyirmót FC Győr, Kolorcity Kazincbarcika – Nyíregyháza Spartacus FC, Békéscsaba 1912 Előre – Dorogi FC, WKW ETO FC Győr – DEAC, 17:00 órától Szombathelyi Haladás – Kaposvári Rákóczi FC, valamint 19:30 órától DVSC – Vasas FC párosításokban rendezik meg.

A bajnoki táblázatot a DVSC  (54 pont) vezeti, második helyen a Vasas (49 pont), a bronzérmes pozícióban pedig a Gyirmót (47 pont) áll. A sereghajtó helyeken a Kazincbarcika-Csákvár-DEAC trió osztozkodik.

A fordulók előtti szokásosnak mondható COVID-19 tesztelésen szerencsére továbbra is mindenki negatív eredményt produkált, így legalább ez nem hátráltatja a keret kijelölését.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében közepesen felhős időjárás várható, a hőmérséklet +10 Celsius fok körül alakulhat, csapadék pedig nem valószínűsíthető. A Nap 2021. február 28-án 17 óra 28 perckor nyugszik.

A mérkőzések továbbra is zárt kapuk mögött – nézők jelenléte nélkül – kerülnek megrendezésre, de a Békéscsabai Médiacentrum Kft. jóvoltából ezúttal is tudják majd élőben követni az összecsapást, hiszen live stream formájában YouTube csatornájukon, Facebook oldalukon, valamint a 7.Tv műsorán is közvetítik az eseményt.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az 1912elore.hu web- és a facebook.com/1912elore oldalon megjelenő hírek, interjúk, ötletek, megoldások és fotók a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. tulajdonát képezik. Tilos a tulajdonos előzetes engedélye nélkül a tartalom egészét vagy egyes részeit bármely formában átruházni, terjeszteni, reprodukálni vagy a saját személyes használatot meghaladó mértékben tárolni esetleg kinyomtatni. A híranyagok bármilyen célú szolgáltatásként való felhasználása hangsúlyozottan csak a tulajdonos előzetes írásbeli engedélyével és csakis a forrás pontos megjelölésével történhet. Az itt fellelhető tartalmak ettől eltérő kezelése szerzői jogi vita tárgyát képezheti.