Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Ceglédi VSE

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 307 másodperc.

A naptári év utolsó, egyben az előrehozott tavaszi szezon második tétmérkőzése következik 2023. november 26-án (vasárnap) 13:00 órától a Kórház utcai Stadionban, amikor a Ceglédi VSE csapatát látjuk vendégül.

Békéscsaba 1912 Előre - Ceglédi VSE

Következő ellenfelünket ezzel teljes egészében le is tudjuk majd erre az idényre, hiszen ilyen módon a vasárnapi mérkőzésen kívül már nem találkozunk velük a 2023/2024-es menetrendben. A Pest megyeiek továbbra sem találják helyüket a ligában, hiszen mindössze 9 pontot gyűjtve, két győzelem, három döntetlen, valamint tizenegy vereség birtokában az utolsó előtti, tizenötödik pozícióból várják a viharsarki megmérettetést. Az október elsején elszenvedett vereség után (Ceglédi VSE – Monor SE 0-4) személycserére szánták el magukat, így Széchenyi Márton szakmai vezető helyét Ványi Zsolt vette át. Az új impulzus sem hozott generális változást, azóta is kihívásokkal küzdenek, így hozzánk is három vereségből és egy döntetlenből érkeznek. A sikertelenségnek tehát vagy óriási elszántság lehet a vége, vagy adott esetben még nagyobb szakadékba zuhannak a téli szünetre. A további pontveszteség viszont akár végzetes is lehet számukra, mert olyan mértékű a lemaradásuk a még bennmaradást érő 12. pozícióhoz képest – jelen esetben már kilenc pont -, hogy az lassan ledolgozhatatlanná válik, így idő előtt eldőlhet a sorsuk. Ettől függetlenül nyilván túl sok vesztenivalójuk nincs, tehát a papírforma ellenére egyáltalán nem számíthatunk könnyű találkozóra. Ráadásul pont az ilyen első-utolsó meccsek szoktak nyögvenyelősek lenni, hiszen ellenünk mindenki élete formáját tudja és/vagy akarja elővenni. A statisztika (21 csabai győzelem a 13 ceglédivel szemben) és a renomé azonban kötelez, tehát mindenféle betegségek és sérülések ellenére csakis a győzelem lehet a cél számunkra! A tabellán jelenleg elfoglalt első helyezésünket semmiképpen sem fenyegeti veszély, előnyünk az ESMTK-val szemben már hét egység, de nagyon jó lenne ezt tovább növelni és meggyőző sikerrel zárni az évet!

Ceglédi VSE - Békéscsaba 1912 Előre 0-1 (0-0)

Fotó: Kisfaludi István

Szegény embert még az ág is húzza – szokták mondani -, hiszen első kapusuk, Zima Ádám súlyosabb sérülést szenvedett, akinek természetesen gyors gyógyulást kívánunk! Sárga lapok miatt Csontos Krisztián Mihály kénytelen kihagyni a békéscsabai túrát, tehát korántsem mondható teljesnek vendégeink kollektívája.

A ceglédiekkel kapcsolatban talán a legszebb emlékünk, amikor 2015. május 31-én, 6.200 szurkoló előtt ellenük vívtuk ki az első osztályba jutást. Akkor három góllal tudtuk megterhelni vendégeink kapuját, úgyhogy egy hasonló eredménnyel vélhetően mindenki kiegyezne jelen esetben is.

A mérkőzés után egyébként nem ér még véget a szezon csapatunk számára, egészen december 8-ig közös edzések zajlanak, így csak ezek után kapnak majd némi szabadságot játékosaink. A keret változásairól pedig már korábban megkezdődtek az egyeztetések, így amennyiben konkrétumokról is be tudunk majd számolni, akkor közölni fogjuk felületeinken.

Békéscsaba 1912 Előre – Ceglédi VSE mérkőzés játékvezetőjeként Dobai Jánost, segítőiként Juhász Szabolcs Olivért és Pálinkás Donát Ferencet akkreditálta a szövetség. Az 1986-os születésű sporival 2023. április 26-án, a Békéscsaba 1912 Előre II. – Karcagi SE 1-4 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 690 sárga- és 35 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III. Dél-Keleti csoport 2023/2024-es szezon 17. fordulóját november 25-én (szombat) 13:00 órától Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. – Hódmezővásárhelyi FC, november 26-án (vasárnap) 11:00 órától Budapest Honvéd-MFA II. – Füzesgyarmati SK, 13:00 órától Meton-FC Dabas SE – Kecskeméti TE 1911 II., BKV Előre – Monor SE, Pénzügyőr SE – ESMTK, Békéscsaba 1912 Előre – Ceglédi VSE, Körösladányi MSK – Vasas FC II., valamint Martfűi LSE – Szolnoki MÁV FC párosításokban rendezik meg.

Negyvenhárom bajnoki pont birtokában továbbra is a Békéscsaba 1912 Előre vezeti a táblázatot, hét ponttal lemaradva az ESMTK áll a második helyen, míg a sereghajtó pozíciókban a Füzesgyarmat (13.), a Kecskemét II. (14.), a Cegléd (15.), valamint a Szeged II. (16.) áll.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében szeles nap várható, a szombaton már érkező hidegfront miatt vasárnapra akár hózápor is valószínűsíthető, a legmagasabb nappali hőmérséklet csupán +5 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2023. november 26-án (vasárnap) 15 óra 59 perckor nyugszik.

A mérkőzést hivatalos YouTube csatornánkon közvetítjük az alábbi elérhetőség alatt:
https://www.youtube.com/watch?v=2-mR4ppkbUE

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben módjukban áll, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.


Mérkőzés


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: