Békéscsaba 1912 Előre – Ceglédi VSE

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 272 másodperc.

cegledi_vse_150

Merkantil Bank NB II Liga 2014/2015. 30. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Ceglédi VSE

3-0 (1-0)

Időpont: 2015. május 31. (vasárnap) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Kórház utcai stadion

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Szabó Zsolt

Asszisztensek: Pápai Zoltán, Szalai Balázs

Tartalék játékvezető: Bereczki Miklós

megcsinaltuk_promo_20150531

Békéscsaba: Mursits Roland, Bényei Balázs, Koszó Balázs Tibor, Balog Zsolt, Fehér Zsolt, Borbély Bálint, Bagi István,  Spitzmüller István, Király Patrik, Birtalan Botond, Szilágyi Péter. Cserék: Póser Dániel, Tölgyesi Viktor, Prasler Thomas Michel, Vólent Roland, Juhász György, Viczián Ádám, Berki Péter.
Vezetőedző: Zoran Spisljak

Cegléd: Kovács Attila, Oláh Máté Sándor, Albert István, Makrai László, Kormos László, Pesti Dávid, Dóczi Krisztián, Farkas István, Koós Gábor, Koncz Zsolt, Balog Szabolcs Marcell. Cserék: Tóth Zoltán, Markó Ádám, Laczkó Milán, Kovács Dániel, Majoros Árpád, Vattai Balázs, Farkas Zoltán.
Vezetőedző: Kecskeméti József

Gólszerzők: Birtalan Botond (28. és 63. perc), Berki Péter (86. perc).

Sárgalapok: Makrai László (23. perc), Albert István (62. perc), Pesti Dávid (75. perc), Borbély Bálint (86. perc).

Hivatalos nézőszám: 6.200 fő

Kellemes időjárás, szép napsütés és rekordlétszámú szurkolósereg várta az NB II záró fordulóját, amelynek tétje a feljutás volt a békéscsabaiak számára. Ennek megfelelően azonnal támadólag léptek fel a lila-fehérek és már az első perctől kezdve számtalan helyzetet dolgoztak ki a vendégek kapuja előtt. Az első játékrészben többször is tűz alá vették a Cegléd kapuját. Igaz, a nagyobbnál-nagyobb helyzetek kimaradtak, vagy a hősiesen védő Kovács Attila ártalmatlanította a lövéseket, fejeseket. Mígnem az utolsó öt meccs góllövő sztárja, Birtalan Botond be nem talált, amit hosszasan ünnepeltek a szurkolók. Az első játékrészt látva, akár többgólos előnyre is szert tehetett volna az Előre.

A fordulás után lendületbe került a Cegléd, mégis a békéscsabaiak értek el újabb gólt – ismét Birtalan Botond volt eredményes. Ez nyugtatólag hatott a lila-fehérekre, Kecskeméti József edző pedig mindent egy lapra téve, védőt támadóra cserélt. Ám ez sem segített rajtuk, ugyanis a kissé visszaállt csabaiak remek meglódulásokból újabb gólokat értek el, amivel végleg eldöntötték a mérkőzés, valamint a feljutás sorsát.

Zoran Spisljak: – Úgy fejeztük be a bajnokságot, ahogy terveztük. A mérkőzés elején kissé görcsösen játszottunk, de már az elején látszott, úgy küzd a csapat, hogy nyerni akarunk. Sok helyzet kellett a győzelemhez, de végig mi diktáltunk és megérdemelten nyertünk és jutottunk fel az NB I-be.

Kecskeméti József: – A Békéscsaba feljutásához csak asszisztáltunk ezen a mérkőzésen, azt is gyengén. Feltettük a pontot az í-re egész éves gyenge teljesítményünkkel.

line_purple

Összefoglaló

line_purple

Mérkőzés

line_purple

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple