Újabb erőpróba

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 171 másodperc.

Az edzőtábor harmadik napján újabb felkészülési mérkőzést játszik együttesünk, az első osztályból kieső DVTK csapata ellen.

A gyakorlatilag komplett vérátömlesztésen átesett Diósgyőr keretében történő változások helyett talán egyszerűbb a jelenlegi névsort szemlélni, amely alapján azért látható, hogy nyilvánvaló céljuk a visszakerülés: Bánhegyi Bogdán, Branislav Danilović, Póser Dániel, Bárdos Bence, Bokros Szilárd, Eperjesi Gábor, Hegedűs János, Dejan Karan, Orosz Donát, Polgár Kristóf, Szatmári Csaba, Szűcs Kornél, Kispál Tamás, Németh Márió, Oláh Bálint, Szeles Tamás, Zsemlye Balázs, Hornyák Marcell, Jurek Gábor, Könyves Norbert, Makrai Gábor, Molnár Gábor, Asmir Suljić, Zsolnai Richárd.

A két csapat bajnoki múltja jelentős, hiszen egészen 1945-ig tudunk visszatekinteni. Az első osztályban 29 alkalommal mérkőztünk, a mérleg pedig aránylag kiegyenlítettnek nevezhető, hiszen 10 alkalommal következő vendégeink, nyolcszor pedig mi tudtunk győzni, a maradék 11 mérkőzés viszont eldöntetlen eredménnyel végződött. A másodosztályú egyenleg viszont a mi oldalunkra billen, hiszen az egyetlen döntetlen mellett a nyolc találkozásból négyszer békéscsabai, háromszor pedig miskolci győzelmet olvashatunk ki a históriás könyvből. Érdekesség, hogy az egymás elleni legnagyobb arányú győzelem és vereség a 1978/1979-es szezonban született, hiszen ebben az idényben mindkét együttes 5-0 arányban verte a másikat hazai pályán.

Utoljára nem is olyan régen, 2020. október 29-én a MOL Magyar Kupa 2020/2021-es sorozatának 7. fordulójában találkozhattunk velük, amikor egy emlékezetes mérkőzésen, gyakorlatilag az U19-es keretünkkel kiállva 0-3 arányú – egyáltalán nem szégyenteljes – vereséget szenvedtünk.

A felkészülés harmadik hetében egy újabb, ilyen szintű előkészületi találkozó igen jól szolgálja csapatunk programját és az eredménytől függetlenül egészen biztosan hozzájárul a megfelelő állapot és felkészültségi szint eléréséhez. E mellett nyilván minden olyan játékosunk, új szerzeményünk és esetleges további igazolásaink is játékpercekhez juthatnak majd, akiket árgus szemekkel figyel majd a szakmai stáb.

A borsodiak egyébként július 3-án a Kisvárda ellen lejátszották első edzőmeccsüket, melyen 3-2 arányban győztek. A Merkantil Bank Liga 2021/2022-es szezonjának 9. fordulójában, 2021. szeptember 26-án (vasárnap) fogadjuk majd őket a Kórház utcai Stadionban.

A meccs a két fél közös megállapodása alapján 2 x 60, összesen 120 percig tart majd.

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy az összecsapás az edzőközpont feltételei miatt zártkapus lesz, a diósgyőri klub azonban élő stream formájában közvetíti a mérkőzést.

Hajrá Lilák!

Kapcsolódó hivatkozás:

http://dvtk.eu/merkozesek/pre/15894-merkozes-Bekescsaba_1912_Elore-Diosgyori_VTK/22467-Tobb_variaciot_is_ki_fogunk_probalni-cikk-labdarugas