Békéscsaba 1912 Előre – DVTK

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 211 másodperc.

MOL Magyar Kupa 2020/2021. 7. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – DVTK

0-3 (0-0)

Időpont: 2020. október 29. (csütörtök) 16:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Szilágyi Sándor

Asszisztensek: Varga Gábor, Szilágyi Norbert

Tartalék játékvezető: Sándor Csaba

Békéscsaba: Krnács Richárd, Kártyás Dávid, Palik György, Csicsely Dominik, Zelik Csaba, Pap Szabolcs, Bónus Marcell, Tóth Bence, Kasik Ákos, Sipaki Patrik Martin, Trescsula Máté. Cserék: Katona Roland, Piss Péter, Varga Zoltán.
Edző: Tököli Attila

DVTK: Danilovic Branislav, Drazic Stefan, Grozav Gheorghe-Teodor, Ivanovski Mirko, Márkvárt Dávid, Shestakov Serhii, Szűcs Kornél, Polgár Kristóf, Hegedűs János Krisztián, Kalandadze Aleksandre, Iszlai Bence. Cserék: Antal Botond, Makrai Gábor, Hasani Florent, Zsiga Máté, Zsemlye Balázs, Couto Ramalho Rui, Farkas Marcell, Karan Dejan, Korbély Kristóf, Omarashvili Giorgi.
Vezetőedző: Feczkó Tamás

 Gólszerzők: Couto Ramalho Rui (57. és 89. perc), Omarashvili Giorgi (71. perc).

 Sárga lap: Sipaki Martin Patrik (52. perc).

Nézőszám: 570

Parádés, hősies helytállással búcsúzott csapatunk a MOL Magyar Kupa sorozattól, melyen – ne felejtsük el – a Békéscsaba 1912 Előre az U19-es csapatával lépett pályára, akik átlagéletkora mindössze 17,8 év.

Közel fél órát kellett várni arra, hogy hálót érjen a labda, Drazic átadását Iszlai kíméletlenül belőtte a bal felsőbe, ám a gólt leshelyzet előzte meg. Derekasan küzdött az eddig még soha nem látott összeállításban pályára lépő, nagyon fiatal lila-fehér alakulat, akiket eddig csak a megrögzött meccsre járók az U19-es, illetve a megyei bajnokságban szereplő Előre kettes számú együttesében láthattak. Nagy nyomás nehezedett a Békéscsaba kapujára, a szünet előtti percekben Grozav lőhetett volna gólt, de a lövésébe beleléptek.

A szünetben két cserét is végrehajtott Feczkó Tamás és 11 perccel később éppen a frissen beállt koszovói Hasani és a portugál Rui Pedro hozta össze a Diósgyőr első gólját. Nem omlott össze a fegyelmezetten védekező csabai együttes – sőt, ha Kasik beadása után Tóth Bence pontosabban fejel, egyenlő az állás. Egy újabb csereember, Omarasvili egyéni akció után lőtt találatával növelte előnyét a Diósgyőr. A csabaiak továbbra is bátran futballoztak, Tóth Bence 25 méteres hatalmas lövése után a kapufa mentett. A rendes játékidő utolsó percében Rui Pedro emelésével alakult ki a végeredmény.

A legjobb 32 közé az esélyesebb Diósgyőr lépett, de a békéscsabai fiatalok minden dicséretet megérdemelnek, hiszen felvették a harcot a diósgyőri profik ellen, hősies játékkal ragadtatták tapsra a publikumot.

Tököli Attila: – Egy rossz szavam sem lehet, óriási dolog, amit véghez vitt a csapat, fantasztikusak voltak a srácok, akik közelebb kerülhetnek az első csapathoz.

Feczkó Tamás: – Szeretnék gratulálni a csabai fiataloknak a hősies játékukhoz! A kapusuk, Krnács Richárd szenzációsan védett. A továbbjutás volt a lényeg.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1212222272495018

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube Információk Jegyzőkönyv